Szofi ​lufija (Szofi) 29 csillagozás

Harcos Bálint: Szofi lufija

Szofinál senki nem lehet huncutabb vagy rakoncátlanabb. Ám Szofi most emberére akadt! Vagyis lufijára! Hiszen ez a lufi még őnála is vásottabb. Ha beleharap egy mérges kutya, akkor a kutya repül el! Ha megszúrja a rózsa tüskéje, akkor a rózsák durrannak szét! Hát szabad így viselkedni? Gyertek, kövessük együtt Szofi lufiját!

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Pagony, Budapest, 2017
40 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Cristina Quiles

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Próbálkozom én megkedvelni ezt a Szofi lányt, de nem igazán sikerül. A rajzok minden kötetben nagyon tetszettek, de a történetek nagyon túlgondoltak, csináltak nekem. Persze tudom, hogy ez minden gyerek- és persze felnőtt szépirodalommal így van, de ha érzem rajta az erőlködést, nem jön át belőle semmi. Hármas lenne, de a rajzok miatt négyest adtam.

>!
Ninácska P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Első benyomás: gyönyörű a könyv, szépek az illusztrációk, szöveg izgalmas és egyedi. (A rózsák ábrázolása kimondottan csodálatos, érdemes megnézni.)
Örülök, hogy a kezembe került, az egyetlen dolog, amiért levontam egy csillagot, az a túlzott meseszerűség. Érthető, hiszen mégiscsak mese, de a vége… Kicsit erőltetettre sikerült.
(Apró megjegyzés: kicsit félelmetes a néni a virslis résznél.)

>!
blueisthenewpink SMP
Harcos Bálint: Szofi lufija

Hihi, akasztják a hóhért, most Szofinak kellett elviselni egy mindig rosszalkodó, őrült veszélyes helyzetekbe ugró… lufit. Nagyon tetszett, hogy az elejétől fogva egyforma volt a Nap és a lufi, szépen végigkísérte a történetet. Még a végén megkedvelem Szofit.

1 hozzászólás
>!
Hintafa P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Szofi végre méltó párjára lelt, egy lufi személyében! A legutóbbi Mikulásos kalandja kapcsán kicsit fejcsóválva konstatáltam, hogy a huncutság határát ..khm.. alaposan feszegeti. Viszont ez a lufi legalább olyan akarattal és találékonysággal van felszerelkezve, mint Szofi. Izeg-mozog, sosem arra menne, amerre kis gazdája szeretné, saját elképzelése van mindenről. Talán ezért, talán másért mindig bajba kerül, vagy legalábbis úgy tűnik. Mert különleges jószág, akin nem fog a bácsi esernyőjének szúrós vége. Ahelyett, hogy kidurantaná, a bácsi ernyője nyílik ki. Sőt, a mérges kutyafogak sem tudnak kibabrálni ezzel a sárga csodával, mert a dühös négylábú abban a pillanatban lufi módjára kezd repkedni, amint megpróbálja a lufit megcsócsálni. Szofi és lufija kalandjai ilyen hangulatban folytatódnak (a rózsabokornál már nem is izgulunk). T is csak nevetve várta az újabb fordulatokat egészen addig, míg kacskaringós kitérőkkel el nem érnek a játszótérre. A lufi pedig megmutatja igazi valóját, amit az út alatt végig sejtettünk.
Tetszett ennek a résznek a huncut hangulata, amikor végre Szofi kíséri riadt figyelemmel valaki másnak a csínytevéseit. A szöveg helyes volt (bár elbírt volna több dallamosságot), Cristina Quiles illusztrációi pedig gyönyörűek, mint mindig.

>!
meseanyu MP
Harcos Bálint: Szofi lufija

Tetszett, hogy most nem Szofi rosszalkodott, hanem neki kellett elviselnie a hiperaktív lufit. Egészen kicsiknek még mindig nagyon jó láncmesés történetek ezek a Szofi könyvek, a lezárás meg különösen tetszett.

>!
icu79 P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Sajnálom, de nekem Szofi egyáltalán nem szimpatikus. Ez a történet sem tetszett, és engem az illusztráció sem fogott meg, sőt…

>!
gab001 P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Második könyvem Szofival. Nálam ezúttal is működött a varázslat, bár ezúttal inkább a szöveg fogott meg. Megtudhatjuk mi minden történhet egy lufival, illetve Szofi lufijával hogyan eshet meg minden másképp. Segít abban, hogy kicsit fordítva gondolkodjuk. Fogok még Szofiról olvasni.

>!
Pagony, Budapest, 2017
40 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Cristina Quiles
>!
Boglárka_Madar P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Ma a Pagonyban jártunk, mert elkezdődött a Múzeumok Éjszakáját felvezető I. PAD utcafesztivál. Míg Dóri lányom gondosan eljátszott az egyik sarokban a kisvasúttal, én addig gyorsan elolvastam Szofit.
Szofi, vagyis a lufija most sem hazudtolja meg önmagát – ismét egy jópofa kalandba keveredik. Kedves, bájos mese, nekem nagyon tetszett. Az illusztrációk pedig továbbra is varázslatosak!

>!
dianna76 P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Úgy érzem, mintha Szofiból is kicsit sok lenne már, és nem tudná annyira elszórakoztatni az olvasót, mint eleinte. A történet sajátságos, de ez Szofinál nem meglepő. Egy lufi, ami minden viszontagságot túlél, és mindennél erősebb. Nekem kicsit unszimpatikus is lett ettől.
Talán lehetne ez a történet egy fontos mottó is. Attól, hogy valaki külsőre gyengének és törékenynek néz ki, még lehet erős, kitartó és mindent legyőző. Ahogy az előző kötetnél is, itt is inkább az illusztrációk csodálója voltam, mint sem a szöveg élvezője.

>!
Pagony, Budapest, 2017
40 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Cristina Quiles
>!
k_annamaria P
Harcos Bálint: Szofi lufija

Nekem végig olyan érzésem volt, hogy Én vagyok Szofi a lufi pedig a kisfiam. Nálunk ez az egyszer elolvassuk kategória.Kedves, aranyos történet. Az illusztráció nekem annyira nem tetszett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Boldizsár Ildikó: Királyfi születik
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Nádasi-Ozsvár Andrea: Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félősöknek és bátraknak
Dániel András: A kuflik és a nagy eső
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás