Szofi ​bújócskázik (Szofi) 55 csillagozás

Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Szofi és a mamája piknikezni indulnak az erdőbe. Uzsonna előtt azonban Szofi bújócskázni akar. Vajon hová tűnt? A gombák közé? A vadmalacok közé? A tavirózsák közé? Nagyon ügyes, Mama sosem találja meg. És ha Mama bújik el? Megtalálja őt Szofi? Gyertek, keressük meg őket együtt!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2016
42 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101376 · Illusztrálta: Cristina Quiles

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Az illusztrációval kezdem, nagyon tetszett, már a legelső kép, ahogyan Szofi az anyukájával biciklizik és lobog a vörös haja, gyönyörű kép. És ilyen elbűvölő az egész könyv illusztrációja is. A történet egyrészt aranyos, mert a gyerekek imádnak bújócskázni, valószínűleg éppen ezért élvezik majd ezt a könyvet, pláne, hogy Szofi nem akármilyen helyekre bújik el, és erőssége mellett nekem ez volt a gyengéje is a könyvnek, mert az még csak hagyján, hogy a gombák közé bújt el Szofi, vagy az avarba bújt bele, de a vadmalacok közé és egy szarvas fejére, az agancsai közé, vagy a rókalyukba hát… na jó, még a mesében elmegy, a tóba viszont nem kellett volna csak úgy zsupsz beleugrania. Nem túl jó gondolatot sugall ezzel a gyerekeknek, bármilyen aranyos is Szofi vízitündérsége. Meg aztán amikor a Mama elbújt és Szofi sehol nem találta, és egészen a rémületig jutott a keresésben, csak hümmögni tudok. Kíváncsi lettem a többi Szofi mesére, talán majd beszerzem a könyvtárból.
http://konyvutca.blogspot.nl/2017/02/gyerekeknek_6.html

meseanyu P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Ez most jobban tetszett, mint a második, de nem annyira, mint az első. Képileg nagyon egyedi és ízlésformáló szerintem, szövegileg meg tipikusan az a legkisebbeknek szánt sorozat, mint a Boribon, mert szerintem ez az alap, mondhatjuk azt is, hogy az összes ilyen a Boribon köpönyegéből bújt elő, és ki jobban nyomja, ki rosszabbul ezt a zsánert, szerintem Harcos Bálint jobban.

2 hozzászólás
ziara>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Én még nem olvastam másikat a „Szofik” közül, de ez nagyon helyes volt. Nekem ez a színvilág sokkal jobban bejön, mint amiket mostanában Adélkám kedvel. Jó kis őszi színek, szerethető Kis főhős és anyuka. Asszem elolvasom vagy elolvassuk a többit is utólag.

krlany IP>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Erről a könyvről egy szó jutott eszembe: mágikus realizmus. Meg is lepődtem, hogy mit keres ez a fejemben egy gyerekkönyvnél, de minél inkább elvetném, annál inkább helyén valónak érzem.
Ahogy felütöttem a kötetet, a legelső oldalnál beleszerettem az illusztrációba… A stilizált Budapest jelkép-épületeitől tejút ringatózó növényekkel tarkított, kacskaringós, zöld ösvény vezet az erdőbe, rajta egy száguldó gyereküléses bringával Szofival és anyujával… és innentől beleszerettem az erdőbe is… és folyamatosan a Kells titka járt a fejemben. Tomm Moore animációs stílusa lenyűgöző, Cristina Quiles rajzai ráemlékeztetnek… de hangulatukban mindenképpen: az erdő, Szofi fején a róka stb.
A henyélő nyúl viszont mindent vitt, a lila sünivel együtt. Ezeken itt kacarászom magamban, pedig semmit nem csinálnak a rajzon, még csak központi szerepük sincs, és mégis…
…és akkor kimondom megint, hogy mágikus realizmus.

2 hozzászólás
Citrompor P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Harcos Bálint a tavalyi megjelenésű gyerekkönyvek szerzői között igazán belopta magát a szívembe, az egyik kedvencem lett.
A Szofi sorozatból a Szofi varázsol tetszett eddig a legjobban, ami nagyon frappáns és humoros kis mese volt. Ez a rész számomra ezúttal alulmarad kicsit a történet tekintetében, kevésbé összetett vagy szórakoztató, de még mindig nagyon jó. Különösen Cristina Quiles illusztrációi varázslatosak ebben az erdőben bújócskázós kötetben, a rajzok aprólékosak, harmonikusak, hosszú percekig bele lehet feledkezni a szép zöld részletekbe. Aranyos és kislányos. Még tovább olvastam volna. Kár, hogy olyan rövidnek tűnt ezúttal.

Trudiz >!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Ez egy jó kis bújócska volt, a végén merész repüléssel és leejtőernyőzéssel.
A vadmalacokkal együtt? és a rókalyukba való elbújás kissé bátor vállalkozásnak tűnt, de talán a mesében megeshet.
Roppantul tetszettek a rajzok, minden forma, minden szín. :)

gab001 P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Értetlenül állok a molyszázalék előtt. Ha nem kapom kézhez ezt a könyvet és nem olyan rövid, akkor biztos nem olvasom el. Hiba lett volna. Az illusztrációk szemet gyönyörkedtetőek és nagyon egyediek. Egészen elvarázsolt ez a könyvecske, melyben Szofi bújócskázik az erdőben, az anyukájával. Még a tanulság sem maradt el. Szívesen olvastam volna még.

>!
Pagony, Budapest, 2016
42 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101376 · Illusztrálta: Cristina Quiles
2 hozzászólás
dianna76 P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Hát ez a Szofi aztán tényleg jól elbújt. Mármint a könyvesboltban. Vagyis nem is elbújt, csak túl magasra mászott. A polc leges legtetejére. Kénytelen voltam igénybe venni a fellépőt, hogy elérjem.
Szofi most is hozta a tőle megszokott stílust, bár talán ezúttal humorban kicsit alulmaradt. A bújócskázáson túl kicsit ismerkedhetnek a gyerekek a természettel, növényekkel, állatokkal.
Az illusztráció nagyon tetszett. Kedvenc képem, a gombák alatt rejtőző Szofit ábrázoló volt. De említhetném a borítón is látható, gyönyörű zöldet is.

>!
Pagony, Budapest, 2016
42 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101376 · Illusztrálta: Cristina Quiles
stippistop P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Tudom, tudom, Szofi rengeteg butaságot csinál (de hát Mary Poppins is repül az esernyőjével, mégis imádjuk!), hiperaktív és idegesítő, mégis jól szórakoztam ezen a történeten. Az illusztráció is tetszett, a különleges színvilág miatt jó belelapozni a könyvbe.

Honey_Fly P>!
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik

Annyira helyes kislány ez a Szofi! Pajkos és jó kedélyű. Az embernek olyan érzése van, hogy aki csak ránéz annak mosolyogni támad kedve. Ez az illusztrációknak is köszönhető. Szeretem ezt a sorozatot mert mindegyik rész hordozza magában a továbbmesélés lehetőségét. Tényleg csak a mi fantáziánk szab határt annak, hogyan folytatnák a történeteket. Keresek is valami jó búvóhelyet :)


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Lanczkor Gábor: Gúfó a fák ünnepén
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Kippkopp a hóban
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Bartos Erika: Bogyó és Babóca kertészkedik
Hohol Ancsa: Terka és a varázscsizma
Berg Judit: Maszat játszik
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött