A ​medve, aki a karácsonyfában lakott 117 csillagozás

Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635871148 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2020
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634105046 · Illusztrálta: Agócs Írisz

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Alapvetően aranyos történet, de már megint nagyon rövid és így kidolgozatlan is.
Én csak mellékesen jegyezném meg, hogy szegény mackónak nagyon fájhat a háta….ettől függetlenül egy olvasásnak megfelelt.

Bea_Könyvutca P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Agócs Írisz és Harcos Bálint duplán garantálják a karácsonyi szuper cukiságot, ami tulajdonképpen egy karácsonyra felkészülő és karácsonyt váró mese.
A karácsonyfa feldíszítése a benne lakó medvével vicces pillanatokat eredményezett, a mese vége meglehetősen szürreális volt, amit mostanában kezdek megszokni Harcos Bálint történeteiben.

Aranyos, bájos, karácsonyi, a gyerekek szeretni fogják, karácsonykor bármi előfordulhat, még egy karácsonyfában lakó medve is.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/12/karacsonyi-meseko…

Nono_ P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Egy nagyon szívmelengető rövid kis történet, ami felnőttként is mosolyt csalt az arcomra. Bár sok logikát nélkülöz, de talán pont ezért annyira szerethető. ♥

Niitaa P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Egyszerűen imádom Agócs Írisz rajzait. Évek óta vadászom azokat a mesekönyveket egy rövid forgatásra, amiken az ő elképzelései köszönnek vissza.
(A rajzolj egy krumplit még várat magára, mert annál nem elégedek meg egy kölcsön példánnyal!)

Úgy néz ki, az idei évben a medvék a karácsony slágerei. Aranyos, puha praclijú ölelős macik, akik néha csintalanul elbújnak vagy épp szokatlan helyen laknak; mint Harcos Bálint medvéje. A mesekönyv nagyon aranyos, a kisebbek számára megfelelő szövegmennyiséggel. Az érvelési technika és az apa kifogásai az állatok ellen aranyos. A fa kiválasztása, elszállítása és díszítése nagyon mókás. Aztán a tetőponton előbukkanó medve meglepő. És végül, a szülők reakciója…. szürreális.
Értem én, hogy ez csak egy gyerekmese, egy pársoros történet, de mégis…. a végén még kellett volna egy kicsit dolgozni.

katen>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Nagyon vicces és ötletes, hangulatos karácsonyi mese. Nekem az arányokkal volt csak problémám. Túl hosszú volt az elején a nyögdécselés, felvezetés (milyen jó lett volna ha a cím nem spoilerezi el előre az egész sztorit…), a lezárás, feloldás pedig túl gyors, rövid és hihetetlen. Hiányzott nekem 1-2 mondat, hogy lehet hogy szerencsétlen gyerek még hörcsögöt sem tarthat, ellenben bizony egy medvét persze?!?!
Agócs Írisz (különösen a karantén óta – kedves Írisz, a rajziskolád órákat nyert és életeket mentett abban a kőkemény időszakban), szóval Agócs Írisz a szívem csücske, élmény kézbe venni és lapozgatni ezt a könyvét is.

(Azért azoknál a családoknál ahol az angyalok hozzák a fát, nem biztos hogy sikeres és szerencsés választás lesz ez a könyv…)

krlany I>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Szeretem Harcos Bálint meséit, és azt is, hogy mostanság szabadabban szárnyal a fantáziája, és beereszti az elképzelhetetlent a mindennapokba, amelyektől az már nem is olyan elképzelhetetlen… mint ahogy itt.
Agócs Írisz medvéi pedig nagyon jópofák, a Tandori-kötetek óta a szívem csücskei. Itt is annyira medve a medve, nem maci, nem mackó, medve. Bájos a történet, szuper, hogy a zöld uralja a teret és éke a piros. A különböző technikák meg olyan szépen egybesimulnak.
Picit rövid. A befejezésnek nincs ideje kifutni, és így hamar el kell búcsúznunk medvénktől, pedig…
Meg kell tanulnom medvét rajzolni. De nem ám akármilyet, hanem ilyet.

17 hozzászólás
AniTiger P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Végtelenül bájos történet, ami tökéletes párost alkot az illusztrációival! Igazi kedves, karácsonyi mese kicsiknek és nagyoknak! (Nálunk még a gyermektelen kolléganők is beálltak a kölcsönkérők sorába, mert már a borítóba beleszerettek.)

Bővebben + cuki képek…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/12/a-medve-a…

wzsuzsanna>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

A Pagony Kiadó újdonságának köszönhetően sikerült egy újabb magyar szerzővel megismerkednem, korábban ugyanis még nem olvastam semmit Harcos Bálinttól. Egy helyes karácsonyi gyerekkönyvnek máskor sem nagyon tudok ellenállni, nem hogy pár héttel az ünnepek előtt, ráadásul A medve, aki a karácsonyfában lakott azzal is felhívta magára a figyelmemet, hogy Agócs Írisz illusztrálta, akinek a munkáit nagyon megkedveltem az utóbbi időkben. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy remek élményt nyújtson ez a vékony, de annál tartalmasabb kötet, amit azóta már többször is el kellett olvasnunk, annyira megszerettük. :) (…)
(…)Bevallom, engem az első oldalon elkapott a mese hangulata, szerintem a szöveg is élvezetesre és gyermekbarátra sikeredett, és az illusztrációk is nagyon szerethetők. Van Agócs Írisz stílusában valami, ami nosztalgikus érzéseket ébreszt bennem, mintha gyermekkorom kedvenc meséi elevenednének meg újra, modernebb és aktuálisabb történetbe ágyazva. Harcos Bálinttal szerintem nagyon jól kiegészítették egymást, hiszen a történet és a képek hangulata, stílusa nagyon jól illeszkedik egymáshoz. A 3-6 éves korosztály számára szerintem teljesen megfelelő ez a mese, nálunk a négy és féléves gyerkőcöt szintén egyből beszippantotta, és rövid úton kérte, hogy olvassuk el újra. Maga a történet is olyan, amit sok gyerek át tud érezni, hiszen igen gyakori jelenség, hogy valamilyen kisállatot szeretnének maguknak, ahogyan az is, hogy ezt a szülők különböző (részben érthető) indokokkal folyamatosan megvétózzák. Nekem az egyetlen furcsa dolog a történet vége volt, egyrészt azért, mert a korábbi történetvezetéshez képest szerintem túl jól fogadták az ősök a karácsonyfából kibukkanó meglepetést, másrészt pedig úgy éreztem, nagyon hirtelen zárult le a mese (az előbbi mondjuk olyasmi, amit egy fiatalabb olvasó valószínűleg nem vesz rossz néven, csak mi, uncsibb és racionálisabb felnőttek). Azonban, ha ettől az apróságtól eltekintek, akkor ez tényleg olyan kötet, ami alkalmas a többszöri újraolvasásra, és nagyon jól segít ráhangolódni a karácsonyra. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/11/a-medve-aki-kar…

Sippancs P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

A valóságtól egy kissé elrugaszkodott mese, pont olyan, mint a gyerekek fantáziája. :)
Én is szívesen laknék egy fenyőfában, főleg ha egy medve lenne a lakótársam!

bagie P>!
Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

könyvesbolti olvasás volt.
Imádom Agócs Írisz rajzait – mindig szívmelengetőek, mosolyra fakasztóak, kedvesek, cukik.
Kedvessé tették a könyvet is – a cuki történet mellett: most várom, hogy nálunk mikor lesz olyan karácsonyfa, amelyben egy medve lakik… :) :o


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Egy nap, amikor már közelgett a karácsony, Liza és apu elindultak, hogy megvegyék a karácsonyfát.

(első mondat)

timea_k >!

Beesteledett. Liza a szobájába szaladt, hogy átöltözzön. Fölvette a kék bársonyruháját és a szép cipőjét. Majd várta, hogy megszólaljon a csengettyű.

BertaPalikSzilvi P>!

Volt ott kicsi fenyő, alacsony fenyő, magas fenyő, duci fenyő, sovány fenyő , szèles ès vèkony , sűrű ès ritkás.

tilia_tomentosa >!

– De hát hogy került ő egyáltalán ide? – rémült el anyu. – Hisz nem mi hoztuk be a lakásba!
– De igen, kérem – biccentett a medve. – Itt lakom ebben a fában. Szeretnék megtekinteni?
– Én igen! – kiáltott Liza.
És anyu és apu legnagyobb áulatára a medve kézen fogta Lizát, és eltűntek együtt az ágak között.

33. oldal (Pagony, 2020)


Hasonló könyvek címkék alapján

David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Miklya Luzsányi Mónika – Miklya Zsolt: Halihó! Hull a hó!
Jennifer Coulmann: Az igazi ajándék
24 mese téli estékre
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Boldizsár Ildikó – Farkasházi Réka: Igazi karácsony
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
Bosnyák Viktória: Télen-nyáron karácsony
Döbrentey Ildikó: A kisded első csodája
Turbuly Lilla: Talált szív