A ​halandzsarablók 7 csillagozás

Harcos Bálint: A halandzsarablók

Szeretnétek tudni, milyen az, amikor Cipcirip CSAKAZÉRTSEM rak rendet? Hogy milyen képtelenségeket nyomoz ki Gibrász Fickándor detektív? Hogy miért nem akar repülni Ninta papírsárkánya – ellenben Korracsek néni hogyhogy repül? És hogy mi fán terem a mennyei tűzoltózenekar?

Kiderül Harcos Bálint tizenkét rövid mesét tartalmazó, vicces, érzékeny és különleges mesegyűjteményéből – amelyhez Turi Lilla készített ugyanennyire érzékeny, vicces és különleges rajzokat.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2020
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106319 · Illusztrálta: Turi Lilla

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Harcos Bálint: A halandzsarablók

Ez a nem hétköznapi című mesekönyv egyáltalán nem hétköznapi történeteket tartalmaz. De ha jól megnézzük, akkor inkább nagyon is hétköznapiakat.

De annyira, hogy az jutott eszembe Harcos Bálint meséiről, amikor elkezdtem a gyerekeimnek mesét mondani fejből, és össze-vissza kanyarodott a történet, amikor pedig elakadtam, akkor ők is bekapcsolódtak egy-egy ötlettel, és ilyenkor teljesen más irányt vett a mese és képtelenebbnél képtelenebb ötletek sorakoztak egymás után a fejünkben, várva a sorukra, hogy bekerülhessenek a mesébe, ami össze-vissza kanyarog, már-már halandzsa, de mégis annyira kedves halandzsa, hogy másnap és harmadnap este is folytatni kellett.
Nagyon élveztem a könyv hangulatát és eredetiségét. Ez az a mesekönyv, ami nem csak a gyerekeket szórakoztatja, hanem a meséket olvasó felnőtteket is. Többszöri olvasásra is találhatnak benne ők is valami újat, valami megmosolyogtatót. És ez nem hátrány, amikor estéről estére fel kell olvasnunk ugyanazokat a meséket.

Ezekben a mesékben nincsenek korlátok, mindenki az lehet, ami szeretne, a fantázia szabadon szárnyalhat, és az sem baj, ha időnként őrületesen nagy halandzsa az egész.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/10/harcos-balint-hal…

krlany IP>!
Harcos Bálint: A halandzsarablók

Kurta-furcsa mesék a szürrealitás határán. A klasszikus mesei megoldásokat eldobtuk, és a határtalan fantáziáé a főszerep, még akkor is, amikor az irrealitás felüti fejét… de ettől lesz szép.
Semmihez sem hasonlítható történetek. Élveztem barangolni köztük.

Rita_Galló P>!
Harcos Bálint: A halandzsarablók

Nekem túl nagy katyvasz a történetek többsége, pedig szeretem az elrugaszkodott meséket.
Érzékeny mesékről írnak az ajánlóban, de igazán csak egyre igaz ez, na jó kettőre: a papírsárkányosra és a Millikó nem alszikra. A Millikó nem alszik külön önmagában több csillagot érdemelne.

Honey_Fly P>!
Harcos Bálint: A halandzsarablók

Dilemmáztam a csillagozással mert a történetek legtöbbje tetszett, volt amit többször olvastunk újra. Szóval a szöveg jó, vicces és ötletes, de az illusztrációk nagyon nem jöttek be. A gyerekemnek sem, nekem sem. Végül erős közepes összképben maradt a családi kupaktanács.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Benedek Elek: Többsincs királyfi
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!