Egri ​borok 0 csillagozás

Haraszti Gyula: Egri borok

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely legalább három különleges borfajta keveréke.
A Vinotéka-sorozat Egri borok című kötetéből ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes az egri borok minőségét befolyásoló tényezőkről: a különleges termőhelyről, a szőlőfajtákról, a borkészítés technológiájáról és az évjáratról, valamint arról, miként szabályozzák a borvidéken a bikavér előállítását, hogy elnyerhesse a „védett eredetű bor” elnevezést.
Megtudhatjuk továbbá, hogy az egri borvidéken nemcsak kiváló vörösborokat, de sokféle tüzes és zamatgazdag fehérbort is termelnek, sőt azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán.
Végül bemutatjuk a borvidék legszebb pincészeteit és néhány jelentős családi vállalkozást, valamint az általuk termelt legjobb borokat.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyar vinotéka

>!
Kossuth, Szeged, 2003
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630944286 · Illusztrálta: Dékány Tibor, Szelényi Károly, Váczy Kálmán Zoltán, Mészáros Attila

Hasonló könyvek címkék alapján

Jásdi István: Szerenád a szőlőben
Bárány István: A magyar bor
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor
Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon
Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben
Cey-Bert Róbert Gyula: A bor vallása
Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar bor szellemisége
Kádár Gyula: Homoki bor készítése és kezelése
Eperjesi Imre – Kállay Miklós – Magyar Ildikó: Borászat