Idézetek 26

>!
gabona MP

Márpedig pontosan tudjuk, immár egy szélesebb nézőpontból vizsgálva, hogy jelen lenni, beleszagolni a levegőbe, hallani a sustorgásokat, dörgéseket, kiáltásokat, ágak reccsenését, látni a tekintetekben rejlő bizonytalanságot, egy gyermek megbicsaklását az aszfalton, vagy a madárraj röptét a felhők alatt, az semmilyen közvetett módon szerzett ismerettel nem helyettesíthető.

116. oldal

>!
gabona MP

Ugyanakkor amilyen színű lencsén át látja épp a világot, azt az univerzum legtermészetesebb árnyalatának veszi. Mindenki más pedig színtévesztő idióta.

108. oldal

>!
gabona MP

Az élet túl rövid ahhoz, hogy tájleírást olvassunk – ezt egy idézetes képen láttam és szerintem van benne igazság. Oké, én találtam ki és én csináltam a képet, de attól még van benne igazság!

107. oldal

>!
gabona MP

Meglehet, hogy ő még élvezte volna a tettetett figyelmet, a félig őszinte bókokat és az igyekezetet, de sprintelni sem lehet hosszú távon, vagy ez, vagy az.

105. oldal

>!
gabona MP

Az egyik beszélgetőpartnerem egy pap lesz, ez azért izgalmasan hangzik. Vajon miféle véleménycserére lehet számítani két ennyire távol álló hivatás képviselői között? Bár ha jobban belegondolok, nem is olyan egyértelmű ez a távolság. Mi is egy jobb világot kínálunk, még ha az egyes termékek képében részmegoldásokra porciózva is azt. Ebben az egyházak kétség kívül előnyben vannak, nekik nem kell kitalálniuk plusz előnyöket, mert eleve a mindenségre van válaszuk.

94. oldal

>!
gabona MP

A középkorú menedzserek ilyenkor késő délutánig névjegyeiket osztogatják minden a folyosón szembejövőnek, majd az est beálltával, mint a vadállatok a súlyos láncot tépik le magukról a nyakkendőt és minősíthetetlen mélységig süppednek az iskolai kirándulások és a kollégiumi évek kusza emlékeiben. Nehezen ítélhetőek el ezért.

92. oldal

Hirdetés
>!
gabona MP

Ám valamikor 2001 környékén már gyanús lett, hogy Britney Spears még mindig 17 éves. A középfokú tanulmányi időszak ilyetén kinyújtása ugyan értelmezhetőnek tűnt marketing szempontból, csak racionálisan nem.

89. oldal

>!
gabona MP

Melinda viszont az utolsó napokban akkora stresszben tartotta a közvetlen körülötte dolgozókat, hogy amikor a heti meetingen, ami inkább tűnt eligazításnak a Hitlerjugendnél, kiadta a parancsot, hogy másnap pontban délben küldjék ki a sajtóhírt, sokáig senki nem merte megmondani neki, hogy csak a következő héten lesz nyilvános a pályázat eredménye.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hitlerjugend
>!
gabona MP

Általában csak cikkcakkban rohanunk előre, feszegetjük a határokat, és teljesen észrevétlen bonyolódunk bele olyan zónákba, ahol már az élet feszegeti a mi határainkat. Amikor még lendületből úgy teszünk, mintha lenne befolyásunk bármire, pedig már rég nem vagyunk döntéshelyzetben. Legalább vásárlás közben hadd lehessünk, ha nem is önmagunk, de valaki, akivel beérjük.

83. oldal

>!
gabona MP

A modern ember azt akarja, hogy ne beszéljenek hozzá. Azt akarja, hogy ő beszélhessen.

82. oldal