Éjféli ​opera III. (Éjféli opera 3.) 44 csillagozás

Hans Steinbach: Éjféli opera III.

A halhatatlan testvérpár, Ein és Leroux DeLaLune, akik arra tették fel végtelen életüket, hogy békét teremtsenek saját fajtájuk és a halandók közt, miután a második részben Báthory Erzsébet támogatását is elnyerték ügyüknek, tovább folytaják a harcot. A harmadik, befejező rész, minden eddiginél félelmetesebb ellenfelet tartogat számukra.

>!
Mangattack, 2008
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639797260 · Fordította: Pap Zoltán, Sárközy Bence

Kedvencelte 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

schesztiஐ P>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

A rengeteg idő- és helyszínbeli ugrálás miatt nagyon zavaros és követhetetlen, hogy mi minek a következménye… tiszta szerencse, hogy a kötetek elején van egy összefoglaló az előzö részekről. :)
És hát a rajzok nem igazàn az én lelkemnek-szememnek valók, bár tény, hogy nagyon alaposak és művésziek.
Meglepett, hogy még sok-sok részt tervezett az író, és valóban, amilyen fura a befejezés, lehet is folytatni… :D majd rákeresek, mi lett belőle. A sztori végére kíváncsi lennék, de még ha van is több rész, biztosan nem hiányzik a polcomra. ;)

victoria_m997>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Mindhárom kötet ugyanazokat az érzéseket váltotta ki belőlem. Volt ebbe minden, kicsit talán túl sok is. Megint, a harmadik kötetet értékelve is meg kell említenem, hogy ez a grafika… Tetszik, nagyon stílusos. A 3-ból ennek a borítója jött be a legjobban.

diamondfox P>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Kár, hogy nyitva hagyta a végét az új szállal. Naaagyon kár. Feleslegesnek éreztem, hogyha nem készített hozzá folytatást. Hátha akkor sokkal többet megértettünk volna.

Számomra az egész sztori egy bő 4 csillagot ér, mert egyik kötet sem tökéletes, összesítve nézve pedig nem lenne vele nagy gond. Csak a sztori, ami túl jó ahhoz, hogy három kötet elég legyen ennek teljes kibontásához.

Amy_Lee>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Kicsit lassul az elbeszélés, de a végét összecsapottnak éreztem.

Miyakobaba>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Tetszettek a zenészes részek, kedvem támadt zenét hallgatni.

Mithril>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Az egész trilógia túlzsúfolt, zavaros, nehezen követhető, és szerintem a rajzok is meglehetősen csúnyák.
Sokat elmond a mélységéről az, hogy az előszó szerzője azt tartotta a legfontosabbnak a főszereplő jellemvonásai közül, hogy cigizik. De mennyire kúlan.
Kár volt ezt magyarul kiadni, voltak jó OEL mangák, amiket kihozott a Mangattack, de ez nem tartozik közéjük.

VNoel>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Vegyes érzéseim vannak a harmadik felvonás olvasása után. Egyrészt tetszett hogy a rajzok fejlődtek az előző részekhez képest és sokkal könnyebben kivehetőek, bár így az egyediség csorbult szerintem. Másrészt a történettel kapcsolatban maradt bennem hiányérzet. Erzsébet és Leroux történetszála miatt kicsit szomorú vagyok, de Lacroix eredetsztorija kifejezetten tetszett. Új dolgokat tudhattunk meg a Delalune testvérekről, bővült az Éjféli Opera világa. Ismét pörgős volt a cselekmény ezért egyes szereplőknek nem sok jelenet jutott, az előző részhez képest viszont új karakter alig akadt.
A zene ismét áthatotta a mangát és továbbra is lenyűgöző a koncert ábrázolása. Én még szívesen olvastam volna tovább, nagy kár hogy vége, a befejezés miatt pedig vérzik a szívem.

pelikanbence>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Még 2010-ben vettem meg Magamnak Születésnapomra ajándékba ! :) A lezárás is pazar lett, de felvet néhány kérdést. Ein és Leroux halhatatlan szüleit i megismerhettem. Olyan ez az egész, mintha kevernénk Gaston Leroux: Az operaház fantomja című szépirodalmi regényét, Susan Kay: A Fantom című szépirodalmi regényét, valamint Anne Rice: Interjú a vámpírral című horrorregényét, valamint Joseph Sheridan Le Fanu: Carmilla című horrorregényét, valamint Mary Shelley: Frankenstein című horrorregényét és az Underworld című horrorsorozatot. :) A rajzok KIVÁLÓAK lettek, a történet is tetszett. Kedvencem ez a képregény meg az egész Éjféli Opera Trilógia ! :)

Melani>!
Hans Steinbach: Éjféli opera III.

Igazán remek kötet lett belőle, pörgős, érdekes, és egy komolyabb csatát is kapunk. A fő szálakat szépen lezárja, azonban a kötet végén új szálat indít, és persze folytatás meg nincs, ez nem volt jó ötlet, ettől eltekintve azonban remek kis olvasmány.


Népszerű idézetek

Mithrel>!

-Akkor hogyan lépünk le?
-Aranyos vagy, hogy még ki se találtad.

VNoel>!

– Leroux, várj! Van egy cigid?
– Nem Ein, nincsen.
– Francba!

VNoel>!

Lebegő szentélyt pusztít eretnekség, nincs kegyelem, és nincs semmi szentség…


Hasonló könyvek címkék alapján

Hirano Kohta: Hellsing 10.
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 4.
Tokió Kalen: Rémmetró 2.
Stephen King: A halálsoron
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Gabriel Wolf: A sötétség mondja…
John Cure: Rekviem egy halott lányért
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – A babaház