Az ​ördög is csak ember (Dr. Jakob Jakobi 2.) 50 csillagozás

Hans Rath: Az ördög is csak ember

Jakob Jakobi pszichoterapeutát találkozóra hívja egy Anton Auerbach nevű ismeretlen, és rendkívül érdekes ajánlatot tesz neki: meg szeretné vásárolni a lelkét. Azóta ugyanis, hogy Jakob három évvel ezelőtt találkozott Istennel, a lelke különösen értékes. Hogy kinek? Természetesen az ördögnek, akinek a megbízásából felkereste. Jakob határozottan ideges lesz. Miért folyton őt találják meg a menny és a pokol küldöttei? Vagy legalábbis az olyan emberek, akik ezeknek képzelik magukat.
Természetesen nem veszi komolyan az ajánlatot, az állítólagos ördögnek azonban van néhány trükk a tarsolyában. Módszeresen igyekszik pokollá tenni Jakob életét, aki lassan rászorulna némi isteni segítségre…

>!
Animus, Budapest, 2019
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633246122 · Fordította: Torma Péter
>!
Animus, Budapest, 2019
254 oldal · ISBN: 9789633246139 · Fordította: Torma Péter

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog
Hans Rath: Az ördög is csak ember

(Javítás: Az író másik könyvéhez sikerült betennem az ajánlót. Elnézést. )

Igazság szerint egy könnyed és szórakoztató könyvre vágytam, amikor Hans Rath regényét a kezembe vettem. Nos, ezt mindenképpen megkaptam, azonban rá kellett döbbennem, hogy: Az ördög is csak ember, sokkal több ennél. Rath legnagyobb fegyvere, hogy komolyabb morális témát feszeget, mindezt humorosan, kissé balga karakterekkel, akiket nem kezdünk el szívből gyűlölni (sőt), egyszerűen elfogadjuk őket minden esetlenségükkel, minden gondjaikkal, minden stiklijükkel. Manapság az emberek csak a pénzt látják. Hajszolják a sikert, a gazdagságot, a szerelmet. És ezért képesek olyan dolgokat megtenni, ami elfogadhatatlan, amitől eltűnik belőlük az emberi méltóság, a becsület. Rath leginkább erre próbál rávilágítani: egy kevéske pénzért, akár a lelkünket is képesek vagyunk eladni. Azonban ezt igazán szórakoztatóan és élvezhetően tálalja. Tehát, kedves olvasó, ha a kezedbe veszed, akkor ne vérfagyasztó jeleneteket képzelj el, ahol az ördög tüzet okád és szarvakat növeszt, esetleg a kénköves pokolba juttat el. Nem-nem. Ez egy modern ördög, aki emberi formában jelenik meg és próbál alkut kötni. Ő maga is elismeri, hogy a pokol sem a régi már és próbál a 21. századdal lépést tartani. Ezt nézve, már előre sejthető, hogy ez a könyv okoz nekünk – olvasóknak –, több vicces pillanatot is.
(Zsófi)
Teljes ajánló:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/11/24/ha

>!
Timcsibaba77
Hans Rath: Az ördög is csak ember

Egy időtlen történet több szemszögből. Engem végig szórkoztatott Hans Ratr, és megfogott írásmódjával. Végtelenül könnyed, sziporkázó, nem annyira fergeteges történet, gördülékenyen végigvezetve az olvasót, gyakorlatilag egy zsákutcában, A-ból B-be, ugyanoda érve, mégis nagyon élveztem minden oldalát. A nagy dilemma, ami időtlen és csigázza az emberek elméjét, hogy van-e a szürke felhő felett kék ég, a színek, amit látunk, illúzió csupán, vagy sok mitikus legenda kap értelmet „odaát”. Kérdés, rajtunk embereken kívül létezik e maga a teremtő Isten, hogy vigasztaljuk magunkat, és van -e a gonosz sötét Ördög, hogy legyen kire haragudni egy-egy rossz napunk végén. Csak ajánlani tudom ezt a talányos, elmés inkább filozófikus szintű könyvét Hans Rathnak.

>!
cicus61 P
Hans Rath: Az ördög is csak ember

Ezt a könyvét is imádtam az írónak :) Az első amit olvastam tőle, a Kell egy pszichológus, mondta Isten c. könyv volt, az valami szuper volt :) Kedvencem is lett. Ez a könyv valamilyen szinten a folytatás, csak most az ördög van terítéken :) Imádom az írót, szétröhögöm magam a könyvein :) és persze mindig van mondanivalója is, nem is akármilyen. Kár, hogy nincs több könyve.

>!
cintiatekla P
Hans Rath: Az ördög is csak ember

Nagyon tetszett a könnyed stílus, illetve az, ahogy a kötet végén egybefonódik némiképp az előző történettel. No és természetesen a már említett morális dilemmák felvonultatása, illetve Jakobi döntései, melyek a könyv végén egy olyan lezáráshoz vezettek, amire azt mondhatjuk, hogy happy end.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/04/hans-rath-az-ordog-i…

>!
Anó P
Hans Rath: Az ördög is csak ember

A Nagy Olvasási Kihíváshoz (hadd maradjon így, csupa nagy betűvel) kellett egy 2019-ben megjelent könyv, ezt választottam. Szórakoztató, időnként elgondolkodtató, jópofa olvasmánynak bizonyult. Az Ördög a maga szokásos módszereivel (ámde modernizálva azokat) küzd a modern Faust, ezúttal egy pszichológus lelkéért. Sikerül-e megszerezni azt? Lehet találgatni:) Közben kiderül, hogy Jacobnak már Istennel is volt „dolga” korábban, s kiderülnek egyebek is…pl. az, hogy az Ördögnek is vannak gyenge pontjai…

>!
roganedina
Hans Rath: Az ördög is csak ember

Jajj, nagyon jó volt! Már az előző könyvét is szerettem a szerzőnek. Kifejezetten jól szórakoztam olvasás közben. Érdekes volt a történet is – és a szereplők is. Igazán jó kis kikapcsolódás volt olvasni, szeretem az ilyen jellegű könyveket. :)

>!
mrkssztr
Hans Rath: Az ördög is csak ember

„A legtöbben azonban tudják, hogy az ember épp úgy nem képes eladni a lelkét, ahogy a szívét sem, legfeljebb odaajándékozni.”

Kötelező azoknak, akik szerették az elsőt (én igen), azoknak, akik szeretik ezt a Fredrik Backman-vonulatot (olyan kiemelkedőre mondjuk ne számítsanak), meg azoknak is, akik csípik a kispárnára hímezhető bölcsességeket (én – megint csak – igen).

>!
ValerinLanz P
Hans Rath: Az ördög is csak ember

Nem vagyok biztos benne, hogyan is kellene értelmeznem ezt a könyvet. A leírás alapján teljesen másra számítottam, és csalódtam is egy kicsit. Az elején sokat mosolyogtam, voltak benne jó mondatok, de egyébként nem tett hozzá túl sokat az életemhez.
Jacob szegény jó sokat volt kénytelen szenvedni, míg rájött az igazságra. Az ördögöt nyilván nem szívleltem, de Isten sem volt valami jó fej spoiler
Őszintén, a többi szereplőt sem kedveltem meg. Sem Jacob páciensei, sem a titkárnője, különösen a volt felesége nem volt szimpatikus. Azt hiszi, csak mert van pénze, már mindent megtehet. spoiler
A pap megjelenítése sem tetszett igazán, habár én inkább Istenben hiszek, nem az egyházban. Szomorú volt arról olvasni, hogy az ördögnek szinte meg sem kell erőltetnie magát, a Földön az emberek simán a pokolra juttatják egymást.
Többre, másra számítottam. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de ez pontosan arra a néhány órára való, ami alatt letudtam.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

De hát a pszichológusokat ugyanúgy elérheti alkalmanként a neurózis, mint a méhészeket a méhcsípés.

>!
robinson P

– Neked mint papnak magától értetődő, hogy az ördög létezik. De én pszichológus vagyok.

>!
ilder P

Nem tudom, éreztél-e már hasonlót, de olyan furcsán felszabadultnak érzi magát az ember, ha elenged valamit, amire valójában nincs is szüksége.

>!
robinson P

Ugyancsak dajkamesének tartom azt, hogy a bűneim miatt örök időkig fogok pirulni a tisztítótűzön. Az viszont nagyon is meglehet, hogy van pokol.

>!
Antal_Marcsi

Ha kilövöd az igazság nyilát, mártsd előtte mézbe a hegyét.

6. Fejezet

>!
k_balazs88

Ki holtig küzdve fáradoz, megváltást remélhet

220. oldal

>!
mrkssztr

Boldog arcát látva megint az az érzés fog el, hogy Abel Baumann itt van, egészen közel.

65


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz dala
Christopher Moore: Ördögöd van
Kerstin Gier: Rubinvörös
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Annette Herzog: Na de ki kérdez egy kandúrt?
Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
Frauke Scheunemann: Kandúr titkos küldetésben
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Orbán János Dénes: Búbocska