A ​filozófia világtörténete 10 csillagozás

Hans Joachim Störig: A filozófia világtörténete

A Müncheni Egyetem filozófiaprofesszorának műve 1950-ben jelent meg. A sikeres első kiadást hamarosan követte a második, a harmadik… Napjainkban a német olvasók a 16. bővített kiadást vásárolhatják meg a könyvesboltokban. A filozófiatörténet az ókori indiai, kínai filozófia leírásával veszi kezdetét. Majd a hagyományosan dús görög rész után a középkor, a reneszánsz, a felvilágosodás és a barokk gondolatrendszerébe nyerünk betekintést. Ahogy napjainkhoz közeledünk, a tárgyalás elmélyül. A tizenkilencedik és a huszadik század filozófiatörténeti problémái tárgyszerűen és sokoldalúan rajzolódnak ki a kötet lapjain, érintve többek között az államfilozófia, a jogfilozófia, az etika, a nyelvfilozófia kérdéseit. A szerző olyan kézikönyvet alkotott, amely történeti képbe ágyazva mutatja be az egyes korokat és szerzőket. Világos és érthető válaszokat keresett és talált a legsúlyosabb problémákra is, így művét a téma iránt érdeklődő olvasók széles tábora haszonnal forgathatja.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Helikon Universitas Helikon

>!
Helikon, Budapest, 2008
614 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632270630 · Fordította: Zoltai Dénes
>!
Helikon, Budapest, 2006
614 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632270630 · Fordította: Zoltai Dénes, Frenyó Zoltán, Neumer Katalin, Tőkei Éva
>!
Helikon, Budapest, 2005
614 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632087704 · Fordította: Zoltai Dénes, Frenyó Zoltán, Neumer Katalin, Tőkei Éva

2 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 9

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Quator>!
Hans Joachim Störig: A filozófia világtörténete

Azt gondolom, hogy az ilyen átfogó munkáknak általában az a problémájuk, hogy felületesek, akik elsőként közelítenek egy gondolkodóhoz azok számára nem biztos, hogy átmegy a lényeg. Magyarul nem pótolja a fő művek elolvasását. Viszont, aki azt gondolja, hogy csak egy összefoglaló képet szeretne kapni a filozófiáról, azok számára úgy gondolom megfelelő lehet ez a könyv, a szerző fáradságos munkával próbálja kiemelni a legtöbb helyen a lényeget, és megvilágítani a gondolatok lényegét.

Tarquinius_Imperator>!
Hans Joachim Störig: A filozófia világtörténete

Ha még nem olvastad „A Störiget” és nem tudod nagyjából felmondani az egyes fejezeteinek a tartalmát, akkor inkább ne is szólj hozzá a világ dolgainak alakulásához, mert valószínűleg csak a legalapvetőbb információk híján, tudatlanul okoskodsz. Persze ha eredetiben olvastad Konfuciuszt, Buddhát, Platónt, Epikuroszt, a gnosztikusokat, Szent Ágostont stb-stb akkor visszavonom az első mondatomat. :D

A Störig-könyv mindenesetre alapmunka.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kónyi Sándor: A Biblia a keleti írások tükrében
Benedek István: A tudás útja
Wang Xuejun: Konfuciánus történetek
Paolo Rossi: A filozófusok és a gépek
Takáts József: Modern magyar politikai eszmetörténet
Robert Zimmer: Filozófusbejáró
A filozófia nagykönyve
Robert Zimmer: A kapu újra nyílik
Jostein Gaarder: Sofie világa
Peter J. King: Száz nagy filozófus