Nagy ​mesekönyv 43 csillagozás

Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Andersen a meseírás fejedelme. Felnőtteknek és gyermekeknek kedvenc olvasmánya a rút kiskacsa, a rendíthetetlen ólomkatona vagy a szerelmes hableány története. kicsiknek és nagyoknak egyaránt, most egyedülállóan szép, Andersen nevéhez méltó kiadásban jelennek meg legszebb meséi. A többszáz képpel illusztrált könyvnek nemcsak a lelke, hanem az arca is szép.
Hagyományteremtő szándékkal a „Mesél az Esély” sorozatunk első darabjaként ajánljuk szívből az Olvasónak.

Esély, Budapest, 1996
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635830343 · Fordította: Székely Éva · Illusztrálta: Una Sergio, Sani Pikka, Michele Lima, Flavio Guberti, Bioletto Benvenuti
Esély, Budapest, 1994
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637709967 · Fordította: Székely Éva · Illusztrálta: Bioletto Benvenuti, Flavio Guberti, Michele Lima, Sani Pikka, Una Sergio

gybarbii >!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Nem tudom pontosan, hogyan ismerkedtem meg Andersen meséivel, de arra emlékszem, hogy ezt a könyvet már kisgyerekként is nagyon szerettem. Anya sokszor olvasott fel belőle esti meseként, és nem is egyet, mert annyi sosem volt elég! Mindig egy újabbat, és újabbat követeltem! :)
Jó érzés volt ennyi év után újra kezembe venni Andersen meséit… :)

Lilla>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Régen imádtam, most már sajnos nem találom. :(
Gyönyörű, fájdalmas és szívszorító.
spoiler

Barbiianyuja>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Nagyon szerettem és ma is nagyon szeretem a meséket. Andersen e mese gyűjteménye különösen szép történeteket válogat. Nem mindig vidámak, de szerethetőek, értékesek s tanulságosak. A könyv pedig kimondottan illusztris, szép kiadás. Nagyon sokat olvastam belőle anno gyermekeimnek, jó volt ismét nosztalgiázni.

Kovács_Heni>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

A legeslegszebb mesekönyv, amit valaha láttam és olvastam :)

Ancsúr>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Ha (nagy) mesekönyvekről van szó, akkor nagyon szeretem ezt a kiadót, mert gyönyörű rajzaival még felnőttek számára is élménnyé teszi az olvasást.
A könyv most is levett a lábamról az igényes megszerkesztettségével, de leginkább az tetszett, hogy voltak benne olyan mesék is, amikről még sosem hallottam. Ilyen volt pl. Az útitárs vagy az Idácska virágai. Viszont benne volt pár kedvenc mesém is, mint pl. A kis gyufaáruslány és A vadhattyúk.
Az egyetlenegy kis fekete pontot A kis hableány c. mese illusztrációjáért kapja. Az rémesre sikeredett. Mintha a többi mesétől eltérően valaki más rajzolta volna őket.

Mafia I>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

A szomszédnénié volt a mesekönyv, ha átmentünk, mindig ebből mesélt. Amikor elköltöztünk, nekem adta.

Gyönyörű.

Gulo_gulo P>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Rég volt, de én ezeknek a meséknek egy jó részét nem szerettem. Igazságtalannak tartottam őket; hát milyen mese az, ahol nem a jó győz?! Ettől persze még szépek és kihagyhatatlan gyűjtemény mindazoknak, akik szeretik a meséket.

Baba082>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Imádtam ezt a mesekönyvet, jó nagy, tele szép képekkel, és gyönyörű mesékkel.

kulturzaj>!
Hans Christian Andersen: Nagy mesekönyv

Gyermekkorom kedvenc mesekönyve, ami karácsonykor mindig előkerül néhány mese erejéig. Akkor is, most is lenyűgöznek a csodálatos illusztrációk. Azt hiszem, ennél szebb karácsonyi ajándékot sosem kaptam még.