Halott ​királynők klubja 29 csillagozás

Lancaster gimi
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Ha ​az iskola legkirályabb sráca kissé túlságosan sokban hasonlít VIII. Henrik királyhoz, neked sikerülne megúszni úgy, hogy a fejed a nyakad maradjon?
Azt hihetnénk, hogy új lánynak lenni egy kisvárosban egyenlő a nagyon unalmas utolsó gimis évvel. Na, de, ha a helyemben – Annie Marck, alias Cleves – lennél, és véletlenül ifjú királyi felséggé válnál azzal, hogy maga a király vezet be a Lancaster Gimibe? Nos, akkor az élet minden, csak nem unalmas.
Henry a legmókásabb srác, zseni és magába forduló rosszfiú egyben. Ez nagyjából megmagyarázza, hogy két éven belül miért jár a hatodik lánnyal.
Arra azonban ez nem ad magyarázatot, hogy a hat lány közül – közülünk – kettő miért halott.
A legjobb barátnőm szerint az, hogy Henry két barátnője halott, Henry hibája. Ez a vád egyenesen nevetséges. A nemezisem azt mondja, beszélnünk sem szabad erről, ami egyenesen nevetséges. De kíváncsi új lányként elhatároztam, hogy kiderítem, mi történt valójában Lancaster holt… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634991120 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · ISBN: 9789634993643 · Fordította: Bozai Ágota

Most olvassa 2

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Amikor még tini lány voltam, akkor szerettem Mary-Kate és Ashley Olsen filmjeit, a kedvencem pedig a Ketten a slamasztikában című alkotás volt, ami Angliában játszódik és amiben emlékszem volt egy jó poén VIII. Henrikről.
Az egyik szereplő azt mondta: „Ja, az a pasi aki feltalálta a válást."
Persze ismerem az eredeti, történelmi eseményeket, hiszen az iskolában tanultuk is, így az alapötlet, hogy az írónő feldolgozza ezt a nem mindennapi hat feleséges, megcsalásos, lefejeztetős, árulásos sztorit mindenképpen érdekesnek tűnt.
Számomra mégis megosztó lett ez a könyv és az egész olvasás is. Vártam már nagyon, kíváncsi voltam rá, de nem aratott osztatlan sikert.
Egy újragondolt, modernizált átdolgozásról beszélünk.
Ez így mondom szép és jó, nincs is vele gond és rém izgalmasan hangzik, csak hát a kivitelezés – számomra – egyenesen katasztrofális.
Legnagyobb gondom az írónő stílusával volt, amit nehezen tudtam követni, csapongott ide-oda, az írásmód pedig egyszerre volt végtelenül idegesítő és roppant gyerekes.
Értem én, hogy gimis kamaszokról volt szó, így megpróbálkozott az ő nyelvükön kommunikálni, de pont ettől lett olyan hiteltelen.
Egyik szereplőt sem tudtam megkedvelni, mert mindannyian unszimpatikusnak, önzőnek és kicsinyesnek bizonyultak, ami gondolom csak a valóságot tükrözte, de akkor is rossz, amikor egy ilyen hosszú regényben egyetlen pozitív karakter sincs.
Nem tudom, hogy a középiskolások valóban így élik-e az életüket, de ha igen, akkor elég aggasztó a helyzet és 28 éves létemre magam is elborzadva hangoztatom, hogy: Jaj, ezek a mai fiatalok!
Összességében tehát: Inkább azoknak ajánlom, akiket tényleg érdekel a történelem ezen időszaka és akik VIII. Henrik és szerencsétlen feleségei sorsának valódi rajongói vagy mondjuk szerették a Tudorok sorozatot és még mindig nagy űrt éreznek a hiánya miatt.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/11/konyvkritik…

6 hozzászólás
Andee_Sis>!
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Ennyire azért nem vagyok penge történelemből és VIII. Henrikből. :) Nagyon-nagyon kellett spoiler koncentrálnom, hogy el tudjak mindenkit helyezni, be tudjak mindenkit sorolni.
Ha úgy nézem, akkor egy nagyon jó kis átültetés, egy a történelmet ill. az adott kort imádó ember számára.
Ha viszont egyáltalán nem tekintjük az „alaptörténetet”, akkor nekem nagyon felejtős… A karaktereket nem éreztem eléggé kidolgozottnak, a sztori viszont nagyon kemény volt egy középiskolás történetbe. Nekem például túl sok volt az adott időn belül történt halálesetek száma.
Romantikus tiniregényhez képest sok volt benne az áldozat, krimihez képest viszont kevés volt benne a talány és a csavar.

vincze_zsuzsanna P>!
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Hát nem is tudom mit írjak róla…
Amikor megláttam a borított nagyon felkeltette az érdeklődésemet és a fülszöveg elolvasása után nagyon kíváncsivá tett a könyv, de sajnos nagyot csalódtam benne…. Amikor elkezdtem az első 20 oldal után gondolkodtam, hogy leteszem mert nem az én könyvem, de soha nem szoktam egy könyvet letenni végig küzdöttem vele…
Sajnos nagyon zavart hogy hol a jelenbe voltunk hol a múltban néha azt se tudtam hol vagyok…
VIII. Herik király iskolai éveit ismerjük meg a Lancaster Gimis éveket, ahol már a hatodik barátnővel van együtt…..
A két barátnő elvesztése egy balesetben, amire Annie segítségével nyomozás kezdődik és eldöntötte hogy minél hamarabb megfejti még mielőtt ismét baleset lesz.
Annie egy nagyon szerethető karakter akit Henrik barátjaként ismerjük, de titokban szerelmes a királyba…
De sajnos még nem jártam úgy hogy egy könyvben ne lett volna olyan szereplő aki nem lopja be a szívembe magát de sajnos ebben a könyvben mindegyik szereplők önzőek voltak, és a viselkedésük se volt szimpatikus számomra….
Igazából nem lett a kedvencem a könyv, de lehet valaki másnak az lesz.

Flowers1>!
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Nagyon kapkodott a történetben, sokszor azt sem tudtam hol és mikor vagyunk az időben.

MissWonderland>!
Hannah Capin: Halott királynők klubja

Bár sok negatív véleményt olvastam a könyvről, nekem annyira nem volt vészes. Kicsit nagy volt a kavalkád az időben való ugrálások és a rendkívül aprólékos címek miatt, de számomra ez csak szórakoztatóbbá tette az egészet. Úgy kezdtem neki, hogy egy lájtosabb tinikönyvet fogok olvasni, épp ezért meglepett az elbeszélésmód és a cselekmény is. Az utóbbi kicsit szürreális volt az tény, de igazából, mivel nem voltak különösebb elvárásaim a történettel kapcsolaban, ez sem tántorított el attól, hogy végigolvassam. Természetesen tetszettek a történelmi referenciák, olyan volt, mint egy VIII. Henry fanfic, viszont tényleg visszaköszönt az, hogy aki nincs képben a történelmi háttérrel, annak elveszik az az élményforrás, amire a könyv épül. Tehát arra, hogy egy híres történelmi sztori átkerül egy modern környezetbe, ezzel eladva a fiataloknak. Ami tök jó. Ja, és nekem igazán tetszett a humoros felhang, ami végigkísérte a sztorit. Az első szó, amit a történetre mondanék – minden rossz szájíz nélkül – diplomatikusan az „érdekes”.


Népszerű idézetek

RKinga>!

Tisztelni kell az olyan lányokat, akik azt tudják éreztetni veled, hogy ostoba vagy, csak mert nem ismersz valami középiskolás srácot, akit szerinte ismerned kéne, különösen, ha az illető lány mindezt úgy tudja megtenni, hogy közben az egyik kezében hajszárítót, a másikban pedig hajvasalót tart, és úgy hajt végre nevetségesen bonyolult hajápolási rítust, hogy nem kapcsol be a füstjelző és nem szirénázik a tűzriadó.

117. oldal (Maxim, 2019)

Lenke_M>!

-Mi a terv? – kérdem, amikor Henry eltol egy kocsit a halloweencukorkás gondola mellett.
-Fel kell töltenünk az autót – közli.
-Töltsük fel lefejezett Barbie babákkal! Az félelemkeltő, de nagyon vicces.
-Érdekes hely az agyad.

39. oldal

readingmylifeever>!

Így hát mindannyian boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Csak viccelek.
Ez nem olyan történet.

Lenke_M>!

Én ritkán használok fel tanácsokat, ahogyan Christina is elég ritkán használja a lángeszét. Nem mintha ez számítana, mivel Cat úgy ront rá arra a rovatra, mint Pompeii városára a Vezúv.

72-73. oldal

Lenke_M>!

– Ugyan már! Parker egy fanatikus rajongó és a spártai feleségek hibridje, akik meggyilkolnak bárkit, aki megszégyeníti a hadból hazatért, félmeztelenül üvöltő férjüket.
– Te minden történelmi utalásodat filmekből szerzed, vagy csak a legföbbet?

101. oldal

Lenke_M>!

„Az elegáns köznapi viselet mindig megfelelő”, állítja a reikarnálódott fasiszta diktátor

71. oldal, fejezetcím

readingmylifeever>!

– Ember, ő az ötödik barátnőd január óta! Lehet, hogy veled van a baj.

readingmylifeever>!

Parker felnevet. Eléggé ideges nevetéssel, de ez még mindig jobb, mint a megmérgezem-a-yorki-szurkolólányok-csapatkapitányát nevetés.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Csóti Lili: Hetedvérig
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Carlos Ruiz Zafón: Marina