Az ​utolsók 37 csillagozás

Hanna Jameson: Az utolsók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jon Svájcban egy konferencia után épp a híreket böngészi a telefonján, amikor hirtelen egy sor borzasztó értesítést kap. Washingtont atomtámadás érte. Meg New Yorkot. Londont. Végül Berlint. Két hónappal később Jon és a hotelben maradt túlélők egy része próbálja fenntartani a civilizációnak legalább valamiféle látszatát. Amikor egy kislány holttestére bukkannak, a férfi elhatározza, hogy a titokzatos haláleset végére jár, az igazságkeresése azonban hamarosan megszállottsággá válik…

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
General Press, Budapest, 2021
404 oldal · ISBN: 9789634525363 · Fordította: Nagy Mátyás
>!
General Press, Budapest, 2021
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634525356 · Fordította: Nagy Mátyás

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Pumukli82>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Nem értem a nagyon alacsony %- ot . Ennél sokkal unalmasabb, laposabb könyveket is olvastam amik jóval túl voltak értékelve.
Az alapötlet nagyon jó, de szerintem a nyomozás elvitte az írót egy másik könyv felé. Ha csak maga az atomtámadás és a hotel és az ott túlélőkre, gondolataikra alapozza a könyvet egy igazán szuper könyv is lehetett volna. De így nekem kicsit olyan volt mintha 2 könyvet olvastam volna, de azokban is összekeverték az oldalakat.
Kikapcsolodásnak tökéletes.

Kisördög>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Szerintem nagyon alulértékelték a molytársak ezt a könyvet, egyáltalán nem 60%-os. Sok 80% feletti krimi sokkal rosszabb ennél. Nem azt mondom, hogy ez „A posztapokaliptikus krimi”, de nem is borzasztó, egyszeri olvasásnak megteszi. A hotelben rekedt emberek izgalmas kiinduló pont, és az is, hogy fogalmu(n)k sincs mi van a külvilággal. A spoiler kislány szálat én kicsit feleslegesnek éreztem, nem illeszkedett a történetbe. A történet egyébként szerintem érdekes és izgalmas volt, ami nagyon el lett rontva spoiler, az a befejezés

1 hozzászólás
mrkssztr>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Egyetértek @Péter_Szilágyi értékelésével: a fülszövegben beharangozott meghaltakislánykiöltemegszál közel nem olyan fajsúlyos, mint amilyenre a leírás alapján számítani lehet. Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy az USA-ba történő visszavándorlást hősünk viszonylag hamar elengedi, bár ennek kivitelezésére kíváncsi lettem volna, majd biztos megírja Hanna Az utolsók 2-ben, a történet vége a kuruzsló, elmebeteg fazonnal meg egyenesen röhejes. Ott a srácok is, meg én magam is kínosan éreztük magunkat.

Egyébként a könyv nagyon olvasmányos, pörögtek a lapok.

1 hozzászólás
hajdu_zsuzsa>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Nagyon szeretem az apokaliptikus vagy posztapokaliptikus történeteket. Ez a könyv 3 hónapot várt arra, hogy elolvassam. Várhatott volna még
Sajnos abszolút nem nyerte el a tetszésem, pedig nem indult rosszul. Lassú, vontatott, izgalmakat nélkülöző a sztori. A szereplők nem lettek szimpatikusak. A csattanó is elmaradt.

Remélem az idei évben ettől már csak jobb könyvek kerülnek a kezembe.

Péter_Szilágyi>!
Hanna Jameson: Az utolsók

A krimi része elég halovány, aki a rejtély miatt olvasná el, az inkább hagyja ki. Tessék-lássék nyomozás van benne, majd az utolsó pár oldalon kiderül a gyilkos kiléte és ennyi. Mint egy kissé fura, szállodában játszódó posztapokaliptikus regény, viszont nem is olyan rossz. Hétköznapi, de viszonylag érdekes szereplők, filózások, felmerülő problémák és konfliktusok jellemzik a könyvet. Természetesen a posztapokaliptikus történetek alapproblémái (hogyan tovább, fogy az ellátmány, mindenki egyre feszültebb/depresszívebb, ember embernek farkasa, stb.) itt is jelen van, de nem süllyednek a szereplők az elembertelenedés szintjére, és civilizáltak maradnak (persze vannak a történetben nehéz és kemény döntések. Nem váltja meg a világot, de mint néhol klisés, de mégis valahogy egyedi, összességében közepes világvége regény, lekötött.

Szencsike P>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Jobb is lehetett volna… A főhőst kissé s..fejnek láttam egy-két megnyilatkozása alapján, a nyomozás érdekes volt, csak olyan véletlenszerűnek tűnt az egész, ahogy egymásba kapcsolódtak a nyomok. A szereplőket leginkább a főhős szemén át láttuk, elég felületesek is lettek néhány kivétellel. A túlélés, a megváltozott világ leírása érdekes volt, csak kevés. Egy olvasásnak megfelelt.

dmmddm>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Én nem tartom ezt a könyvet olyan rossznak, mint néhányan. Érdekes alaphelyzet, egy atomrobbanás utáni élet. A megölt kislány- szál tényleg nem hangsúlyos. Inkább a szereplők érzései, viselkedése,a társadalmi normák betartása, be nem tartása, a lelkiállapot változások adták a történet magvát. Olvasás közben azt gondoltam, bár soha ne tapasztalna meg ilyet az emberiség….

HPeter>!
Hanna Jameson: Az utolsók

Két hónapja fejeztem be a könyvet, de ahogy meglátom a borítót, még mindig csalódott dühöt érzek, hogy ennyi oldalt és időt kellett pazarolni erre a rossz befejezésre.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

Tudja, hogy az egyetlen dolog, ami valaha megmentett bennünket, ami folyamatosan megment minket: az ártatlanok áldozata.

354. oldal

mate55 P>!

Nadia egyszer elmesélte, hogy egy alkalommal egész éjszaka az ágyban forgolódott attól a gondolattól, milyen lenne egy telefonos értesítésben megtudni, hogy itt a világvége.

(első mondat)

ViraMors P>!

– Fura, mikre nem jön rá az ember magával kapcsolatban, amikor minden elszaródik.

ViraMors P>!

– Elsőként vodkát kért. Nem vizet, hanem vodkát. Jó tudni, hogy a halálközeli élmény sem változtatja meg.

AniTiger P>!

Szerettem volna az örökkévalóságig aludni és soha többé fel nem ébredni ebben az idősíkban.

370. oldal - Hetvenegyedik nap

AniTiger P>!

    – Senki sem szereti az olyanokat, akik gitárral érkeznek egy partira – tette hozzá Rob.
    – De el tudom játszani a Wonderwallt, meg mindent!
    – Miért kell tönkretenned egy mindenki számára kedves helyet, Adam? – sóhajtottam.
    – Nem szereted… Mi az? Srácok, ti nem szeretitek a Wonderwallt? – Hitetlenkedve csóválta a fejét. – Megdöbbentő.
    Rob majdnem kiprüszkölte a teát a nevetéstől.

347. oldal - Hetvenedik nap (4)

ViraMors P>!

– Az is lehet haver, hogy már meghaltam. Talán épp ez a túlvilág, és ezért nem tudok újra meghalni.

ViraMors P>!

A „Miért történt mindez?” már korántsem tűnik fontos kérdésnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sweterlitsch: Angyalok pokla
J. D. Robb: Halálos árnyékok
Guillaume Musso: Holnap
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Hervé Le Tellier: Anomália
Manon Fargetton: A lista
Mur Lafferty: Hat ébredés
John Marrs: The One – A tökéletes pár
James Rollins: Káosz
Bakti Viktor: Integrálva