Bolyhos 3 csillagozás

Hanna Grubhofer: Bolyhos

Bolyhos apja alkoholbeteg. A betegség az egész családot érinti. Szerencsére Bolyhos talál egy barátot, aki segít megtalálni a saját útját, függetlenül apja betegségétől. Megtudja azt is, hogy nem ő a felelős apja betegségéért és gyógyulásáèrt.
Egy könyv, ami bátorságot és önbizalmat ad.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
38 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158062435 · Fordította: Frankó András · Illusztrálta: Bärbl Weingartshofer

Kiemelt értékelések

eeszter >!
Hanna Grubhofer: Bolyhos

Nagyon jó, hogy foglalkozik egy könyv ezzel a témával, de szerintem lehetett volna kicsit részletesebb is a mese… Pl. érdekelt volna, hogy kije Bolyhosnak Annabolda, és egy „átlagos” kisgyerek hol találhatja meg a maga Annaboldáját, vagy hol keresse egyáltalán…

Panda>!
Hanna Grubhofer: Bolyhos

Tetszik Frankó Andrásnak az a szemléletmódja, melyben az elfeledett gyermekeket helyezi előtérbe és figyelmet szentel irányukba. A nyelvhelyességi problémáktól eltekintve nagyon jó témaindító lehet kicsi gyerekeknél beszélgetni a szülői alkoholizmusról, hiszen rengetegen érintettek benne – sajnos.

Morn>!
Hanna Grubhofer: Bolyhos

Hasznos kis könyv. Kellenek (sajnos) ilyen mesék is, amik az érintett gyerekeknek szólnak. Azonban kicsit hiányosnak éreztem, mert nem tudjuk, kicsoda is Annabolda Bolyhosnak, és egy gyerek, aki ezt olvassa, hol találhatja meg a maga Annaboldáját? Bár feltételezhetően ha olvas is ilyen mesét, akkor egy ilyen személytől kapná, nem pedig otthon találná meg, mert betegségtudat nélkül sem a problémával érintett, sem pedig a hárító környezet (anyuka, persze ez jóval összetettebb kérdés, hogy miért nem beszél Bolyhossal az apa állapotáról) nem fogja ezt a kezébe adni. No meg ezt nem egyedül kell lapozgatni, hanem kell mellé egy felnőtt, akitől kérdezhet és válaszokat remélhet.

>!
38 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158062435 · Fordította: Frankó András · Illusztrálta: Bärbl Weingartshofer

Hasonló könyvek címkék alapján

Elekes Dóra: A muter meg a dzsinnek
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Romhányi József: Szamárfül
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Tittel Kinga: Mesélő Budapest