Münchhausen ​báró kerestetik 0 csillagozás

Mit kezdjünk a nagy magyar válsággal?
Hankiss Elemér: Münchhausen báró kerestetik

Az ​elmúlt időszakban látva a világ és a magyar válságjelenségeket, a Médiavilág Kiadó (Médiavilág Kft.) arra gondolt, hogy az a forma, amelyben eddig is megnyilvánult /A mi televíziónk (2007), Magyarország – le is út, fel is út (2008) c. kötetek/, a jelen helyzetben a legmegfelelőbb lenne egy újabb kötet kiadására, egy egyszerű üzenetcsokor megfogalmazására. A kibontakozóban lévő válsággal kapcsolatban, a Kiadó újra megkereste a hazai közélet és közgondolkodás kiváló képviselőit, és föltett nekik néhány kérdést: Hogyan jutott idáig a világ? Hogyan jutott idáig Magyarország? S ha már ide jutott, hogyan lehetne kilábolni a bajból? Magyarországot miért érinti különös erővel a válság? Mert gazdaságunk már amúgy is rossz állapotban volt? Mert a magyar társadalom sincs különösebben jó állapotban? Mert az ország cselekvőképességét gátolják a politikai viszályok? Vagy? És ami a legfontosabb: Nálunk, Magyarországon milyen gazdasági, politikai, társadalmi intézkedésekre, változásokra,… (tovább)

>!
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630665728

Várólistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Mihályi Péter: Miért beteg a magyar gazdaság?
Andrássy Gyula (szerk.): Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig I-V.
Borsányi György: Válságévek krónikája
Szalai Erzsébet: Gazdasági elit és társadalom a magyarországi újkapitalizmusban
Dr. Práger László: A világ (gazdaság) és Magyarország a XXI. század elején
Kisfaludi András: Társasági jog
Bassa Zoltán – Buzás Sándor – Ludvig Zsuzsa – Majoros Pál – Székely-Doby András – Szigetvári Tamás: Világgazdasági régiók
Széchenyi István: Hitel
Báger Gusztáv: Magyarország integrációja a nemzetközi pénzügyi intézményekbe
Bíró Géza – Cziráky Ferenc: Képes politikai és gazdasági világatlasz