A ​csodálatosan őrült vállalkozás (April May 2.) 10 csillagozás

Hank Green: A csodálatosan őrült vállalkozás

Kinek ​áll jogában örökre megváltoztatni a világot? Hogyan éljük majd az életünket online? Hogyan birkózunk meg az egyre izoláltabb élet kihívásaival?
A Carlok olyan hirtelen tűntek el, ahogyan megjelentek. Amíg a Földön voltak, egyszerre idéztek elő zavart és pusztítás a jelenlétükkel. Megjelenésük hirtelen világhírt és korai halált okozott April May-nek: a fiatal lánynak, aki felfedezte a Carlokat, nevet adott nekik, a támogatójuk lett, és az őket övező összeesküvéselméletek egyik főszereplőjévé vált.
Hónapokkal később April barátai próbálják megtalálni a helyüket a Carl utáni világban. Andy April nyomdokaiba lép, beszédeket tart és konferenciákon vesz részt online, Maya küzd a gyászával, és elkezdi felfejteni egy rejtvény szálait, mert meggyőződése, hogy azok elvezetik Aprilhez; Miranda azt fontolgatja, hogy a baráti tanácsok ellenére új tudományos projektben vesz részt… egy olyanban, amelynek hatásai minden elképzelhetőn túltesznek. És bár úgy tűnik, a banda talán… (tovább)

>!
GABO, Budapest, 2021
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661268 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2021
544 oldal · ISBN: 9789635661978 · Fordította: Szabó Luca

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zsoofia>!
Hank Green: A csodálatosan őrült vállalkozás

Vegyétek ezt az értékelést annak, hogyha még nem adtatok esélyt Hank Green sorozatának, akkor megkapja a meerkat of approvalt tőlem. Jóféle, cozy, befogadható scifi kezdőknek is. Ez a könyv specifikusan sikeresen realizáltatta velem, hogy az egyik kedvenc klisém a könyv, ami megmondja neked, hogy mit kell csinálni, és jó vége lesz. Eléggé lenyűgöz, hogy míg az első könyv egy emberiség összefogásáért kampányoló karakterközpontú krimi volt, addig ez inkább egy több nézőpontú, cselekményvezérelt akciókönyv, főleg a vége felé, és mindkettőt simán megugorja. Szeretem, hogy Hank extrémen baloldali, de párhuzamosan hihetetlenül sokrétű világlátása visszatükröződik a karakterek különböző nézőpontjaiban. Voltak infodumpos részek, amik lehettek volna jobbak, de összességében remekül szórakoztam rajta.

2 hozzászólás
Rileey>!
Hank Green: A csodálatosan őrült vállalkozás

Szeretném, ha Hank Green szorgalmasan írná a könyveket, bár szegény írásait a kutya se olvassa itt molyon (legalábbis ez az első értékelés, pedig már egy ideje megjelent a könyv). Mindenesetre én nagy rajongója lettem, köszönhetően a roppant élvezetes stílusának, a sokrétű karaktereknek, és ennek a furaságnak, ami ez a történet volt. Már az első részt is nagyon szerettem, de ezt még jobban, tele volt kiváló ötletekkel, és komoly üzenetekkel a világról, az emberekről, a médiáról, a cégekről, arról, hogyan pusztítjuk el önmagunkat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Adam Silvera: Az első, aki meghal a végén
Patrick Ness: Soha nincs vége
Becky Chambers: Hosszú út egy kicsi és dühös bolygóhoz
Marissa Meyer: Cress
Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
Andy Weir: A marsi
James Luceno: Darth Plagueis
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Richard Paul Evans: Vadászat Jáde Sárkányra
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve