Óperencia 10 csillagozás

Pozsony, 907
Hanczár János: Óperencia

Hanczár ​János tizedik kötetét vette most a kezébe az Olvasó. A beszédtanár-újságíró, talán a legtöbb Murphy törvénykönyv hazai szerzője, eddig összesen hét könyvet írt. Később megjelent két politikai szatírákat is tartalmazó könyve. 2006-ban úgy döntött, hogy megvalósítja régi álmát, és majd hat évig dolgozott a történeten, mely a magyarok Honfoglalást lezáró Pozsony mellett megvívott csatáját tárgyalja. A könyv, amit az Olvasó a kezében tart, kiválóan alkalmas arra, hogy megismerjük belőle a magyar történelem eme méltatlanul keveset emlegetett fejezetét. A pozsonyi diadal nem legenda. Ma már nemcsak az önjelölt kutatók foglalkoznak e témával, hanem a hadtörténészek egy része is az ügy mellé állt, és segít feltárni a részleteit annak a csatának, amelynek eredményeként 1105 éve végleg eldőlt, hogy lesz hazánk. Ezt a gondolatot szolgálja ez a filmre kívánkozó, forgatókönyvszerűen megírt történet is, továbbá példát mutat a kor embere számára arra, hogy nincs lehetetlen helyzet, nincs… (tovább)

>!
320 oldal · ISBN: 9786155054488 · Illusztrálta: Rembeczki László, Tóth Anikó

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nyolcadikutas>!
Hanczár János: Óperencia

Gyorsan és könnyen olvasható. A leírás alapján elővillanó képek celluloidra kívánkoznak, kiváló filmanyag lenne belőle. Fiatalok, idősek egyaránt olvashatják… és kellene is, mert történelmünk egyik mesterségesen elfelejtetett sikeréről szól, ami más országban kötelező tananyag lenne.
Gárdonyi Láthatatlan embere mellett, iskolákban olvastatnám, hogy mindenki fiatalon szívja magába a hazaszeretetet és a hazafiasságot.
Kivételesen szépen megjelentetett regény, minden polc és fej ékszere!

12 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Urbánszki László: Vérszerződés
Benkő László: Táltosidők
Bán Mór: Az üstökös lángja
Benkő László: A táltos fia
Orosz T. Csaba: Hun
Urbánszki László: A nemzetségfő
Bernard Cornwell: Az ördöglovas
Ken Follett: Az idők végezetéig
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Bányai D. Ilona: A vér jogán