Levendula, ​rózsa, ibolya 3 csillagozás

A legnemesebb ehető virágok
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya

Legtöbbször az egészen apró dolgok teszik nagyszerűvé a világot – az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula… Az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni. De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben… Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

>!
Corvina, Budapest, 2015
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631362732 · Illusztrálta: Vass András

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Aemitta>!
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya

Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya A legnemesebb ehető virágok

Érdekelnek a levendulás receptek, az újítások, így örömmel lapoztam ezt a könyvet. Vannak benne kuriózumok, érdekességek, akár ünnepre, vagy ajándékba készíthető nyalánkságok. A levendula az egyik kedvenc fűszervirágom, sok ötletet tudtam meríteni a könyvből.

gjudit8>!
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya

Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya A legnemesebb ehető virágok

Olvasmányos „szakácskönyv” jó leírásokkal, kipróbálásra érdemes receptekkel, szép fotókkal. Mindhárom virág kedvencem, eddig leginkább az illata miatt, csak pár gasztronómiai ötlet volt eddig a fejemben, de kedvet kaptam a további kísérletezéshez.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen
Szendi Gábor – Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv II.
Stresszűzők
Marion Grillparzer: A leves gyógyít
Stephen D. Chang: A karcsúság titkai
Joan van Rooijen: Napeledel
Brian R. Clement – Theresa Foy DiGeronimo: Élő ételek az egészségért
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Mezei Elmira: Paleolit finomságok gyerekeknek