Varázslatos ​reggel 7 csillagozás

Hal Elrod: Varázslatos reggel

Szeretné ​végre megvalósítani az álmait? Hogyan tud azzá válni, akivé szeretne? Unja már a nagy változásokat ígérő, de azokat be nem teljesítő életmódkönyveket? A Varázslatos reggelből kiderül, hogyan érhetünk el életünkben gyors, látványos és pozitív változásokat pusztán azzal, hogy gyökeresen megváltoztatjuk megkövesedett reggeli szokásainkat. A mindössze 38 éves Hal Elrod saját személyes példájával bizonyítja, hogy talán nincs is olyan kilátástalan élethelyzet, amelyben ne lehetne gyors, pozitív és tartós változást elérni. Ráadásul az elszántságon és kitartáson kívül ehhez nem is kell más, minthogy felülvizsgáljuk megkövesedett reggeli szokásainkat, hogy utána merőben más szemlélettel vágjunk neki az előttünk álló napnak. Részlet a könyvből: „Semmi sem kényszerít minket arra, hogy életünk bármely területén kevesebbel is beérjük, mint amennyit tényleg szeretnénk, csak azért, mert a legtöbben így tesznek. Még akkor sem, ha a többségbe a barátaink, a családtagjaink és a kollégáink… (tovább)

>!
Scolar, Budapest, 2017
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632447025 · Fordította: Gebula Judit

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

painperduu>!
Hal Elrod: Varázslatos reggel

Két szempontból értékelném ezt a könyvet.

A varázslatos reggel alapkoncepciójának 5 csillagot adok. Teljesen jó és logikus ötletnek tűnik, hogy reggel, ébredés után szenteljünk egy órát önmagunknak, hogy annak adjuk az energiánkat, akivel a legtöbb időt töltjük, és akkor, amikor még van. Szóval ez a rész nagyon ígéretesnek tűnik.

A másik szempont a kivitelezés volt, amire 2,5-3 csillagot adnék összesen, ugyanis egy idő után (kb. a könyv felétől) már ugyanaz a lemez pörgött újra és újra. Sok volt az olyan ködös megfogalmazás is, mint pl. a „lehetőségek tárháza”, az „érj el bármit, amire vágysz” és a „benned rejlő végtelen potenciál”, és ezekkel kapcsolatban olyan nesze semmi, fogd meg jól érzésem van. Vannak olyan 200+ oldalas könyvek, amiknek végig van mondanivalója, és jobban meg tudják fogni ezeket az elvont fogalmakat. Azokat sokkal jobban értékelem.

Kálmán_Eszter IP>!
Hal Elrod: Varázslatos reggel

Amerikában egész mozgalommá nőtte ki magát a Miracle Morning. Ez a könyv volt az elindítója, így persze érdekelt. Mondjuk inkább gondolatébresztő és inspiráló volt, konkrét példa az íróén kívül nem szerepelt benne. Pedig szívesen olvastam volna másokról is, ki mit pakol bele a varázslatos reggelébe, hogyan oldja meg, hogyan halad vele. Csak ettől a könyvtől nem biztos, hogy belekezdenék, de miután már elég sokat hallottam róla, ugy vagyok vele, hogy egy próbát megér.


Népszerű idézetek

Joya>!

Minden egyes nap állandó harc dúlt a fejemben, mert a középszerűség álnok hangon próbált meggyőzni, hogy nem baj, ha feladom.

144. oldal

Joya>!

Nem számít a múlt, a jövőnkön még tudunk változtatni, ha megváltoztatjuk a jelent.

155. oldal

Joya>!

Még ma felejtsd el azt, aki eddig voltál, és legyél az, aki csak lehetsz!

157. oldal

Joya>!

Az élet nem arról szól, hogy bárcsak máshol és mások lehetnénk. Élvezni kell azt, ahol vagyunk, szeretni kell azt, akik vagyunk, és folyamatosan törekedni kell mindkettő jobbítsára.

170. oldal

Joya>!

…úgy látom, elsősorban nem az tartja vissza az embereket az áhított sikertől, hogy nem tudják, mitévők legyenek, hanem az, hogy időt és motivációt találjanak arra, hogy megvalósítsák azt, amit szeretnének. (James Malinchak)

185. oldal

Joya>!

…ha több energiára szeretnénk szert tenni (mindannyian ezt akarjuk), és egészségesebbek szeretnénk lenni, azaz nem szeretnénk megbetegedni (mindannyian ezt akarjuk), akkor elengedhetetlen, hogy megvizsgáljuk az ételeinket és mérlegeljük, hogy milyen egészségügyi előnyökkel járnak, mennyi energiát nyerhetünk belőlük, és ezek a tényezők legalább annyira fontosak, ha nem fontosabbak, mint az ételek íze.

131. oldal

Joya>!

Azt mondják, életminőségünket szokásaink minősége határozza meg. Aki sikeres életet él, annak a szokásai teremtik meg és tartják fenn a sikerszintjét.

137. oldal

Joya>!

Az önmegerősítésünk vagy velünk, vagy ellenünk játszik, attól függően, hogyan élünk vele. Ha nem tervezzük meg és nem választjuk ki tudatosan az önmagunk számára ismételgetett megerősítéseket, hajlamosak vagyunk a múltból táplálkozó félelmeinket, bizonytalanságainkat és korlátainkat mantrázni.

93. oldal

Joya>!

Több értelme van újraolvasni egy már ismert könyvet, mint belekezdeni egy újba, anélkül hogy az első által kínált stratégiát a magunkénak tudnánk.

115. oldal

Joya>!

Először minden újdonság felettébb bonyolultnak tűnik, és kényelmetlennek, majd egyszer csak könnyű lesz és kézenfekvő.

124. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eckhart Tolle: Új Föld
Almási Kitti: Bátran élni
Robert Maurer: Kaizen
Demi Lovato: Légy erős!
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Jorge Bucay: A könnyek útja
Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Thomas S. Greenspon: Amikor a jó nem elég jó
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Limpár Imre: A siker tervezhető