Varázslatos ​reggel 5 csillagozás

Hal Elrod: Varázslatos reggel

Szeretné ​végre megvalósítani az álmait? Hogyan tud azzá válni, akivé szeretne? Unja már a nagy változásokat ígérő, de azokat be nem teljesítő életmódkönyveket? A Varázslatos reggelből kiderül, hogyan érhetünk el életünkben gyors, látványos és pozitív változásokat pusztán azzal, hogy gyökeresen megváltoztatjuk megkövesedett reggeli szokásainkat. A mindössze 38 éves Hal Elrod saját személyes példájával bizonyítja, hogy talán nincs is olyan kilátástalan élethelyzet, amelyben ne lehetne gyors, pozitív és tartós változást elérni. Ráadásul az elszántságon és kitartáson kívül ehhez nem is kell más, minthogy felülvizsgáljuk megkövesedett reggeli szokásainkat, hogy utána merőben más szemlélettel vágjunk neki az előttünk álló napnak. Részlet a könyvből: „Semmi sem kényszerít minket arra, hogy életünk bármely területén kevesebbel is beérjük, mint amennyit tényleg szeretnénk, csak azért, mert a legtöbben így tesznek. Még akkor sem, ha a többségbe a barátaink, a családtagjaink és a kollégáink… (tovább)

>!
Scolar, Budapest, 2017
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632447025 · Fordította: Gebula Judit

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Saileach P
Hal Elrod: Varázslatos reggel

Amerikában egész mozgalommá nőtte ki magát a Miracle Morning. Ez a könyv volt az elindítója, így persze érdekelt. Mondjuk inkább gondolatébresztő és inspiráló volt, konkrét példa az íróén kívül nem szerepelt benne. Pedig szívesen olvastam volna másokról is, ki mit pakol bele a varázslatos reggelébe, hogyan oldja meg, hogyan halad vele. Csak ettől a könyvtől nem biztos, hogy belekezdenék, de miután már elég sokat hallottam róla, ugy vagyok vele, hogy egy próbát megér.
Borító 4*

>!
painperduu
Hal Elrod: Varázslatos reggel

Két szempontból értékelném ezt a könyvet.

A varázslatos reggel alapkoncepciójának 5 csillagot adok. Teljesen jó és logikus ötletnek tűnik, hogy reggel, ébredés után szenteljünk egy órát önmagunknak, hogy annak adjuk az energiánkat, akivel a legtöbb időt töltjük, és akkor, amikor még van. Szóval ez a rész nagyon ígéretesnek tűnik.

A másik szempont a kivitelezés volt, amire 2,5-3 csillagot adnék összesen, ugyanis egy idő után (kb. a könyv felétől) már ugyanaz a lemez pörgött újra és újra. Sok volt az olyan ködös megfogalmazás is, mint pl. a „lehetőségek tárháza”, az „érj el bármit, amire vágysz” és a „benned rejlő végtelen potenciál”, és ezekkel kapcsolatban olyan nesze semmi, fogd meg jól érzésem van. Vannak olyan 200+ oldalas könyvek, amiknek végig van mondanivalója, és jobban meg tudják fogni ezeket az elvont fogalmakat. Azokat sokkal jobban értékelem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Boldizsár Ildikó: Életválságok meséi
Roy F. Baumeister – John Tierney: Akaraterő
Rafael Santandreu: Rózsaszínben a világ
Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma 9.
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!
Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma 7.
Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma 6.
Corinne Sweet: Mindfulness
Novák Ákos: A siker kulcsa: Boldogság
Kevin Leman: Péntekre új én