Feketeo (Barni, a szuperhős 2.) 3 csillagozás

Håkon Øvreås: Feketeo

Ismét itt vannak az igazi szuperhősök! Arni éjjelente Barnivá változik, Teo Feketeóként hajtja végre hőstetteit, Tekla pedig kék szuperhősjelmezébe bújva Kéklává alakul át… Izgalmas történet a barátságról, a bontakozó kamaszszerelemről… és egy fura fogva tartásról… Sandy, az új lány óriási buborékot tud fújni a rágójából. És az anyukája híres rockénekes. Valahányszor megpillantja a lányt, Teónak lángba borul az arca és a szíve heves kalapálásba kezd. Teo is szeretne híres lenni. Mondjuk híres gitáros. Vagy valahogy – bárhogy – bekerülni az újságba, például úgy, hogy megment valakit… vagy valamit…
Amikor a jól kifundált „híressé válási akció” nem a tervek szerint alakul, akcióba kell lépnie a szuperhős Feketeónak és két hű társának, Barninak és Kéklának.

A szuperhőscsapat: Barni, Feketeo és Kékla! Kezdődik a kaland!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2018
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447674 · Fordította: Petrikovics Edit

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
gab001 P
Håkon Øvreås: Feketeo

Mivel ez egy második rész, ezért volt némi elképzelésem, hogy mit várhatok tőle. A korábbi részben megismert gyerekek, akik egyfajta titkos hősökként élik mindennapjaikat, újabb gondokkal néznek szembe. Ezúttal Feketeon van a sor, hogy az életét befolyásoló legfontosabbnak érzett problémáját megoldja. Arra keresi a választ, hogy mitől is lehet népszerű valaki. Felnőttként könnyű elfelejteni, hogy ez mennyire fontos is tud lenni egy gyereknek. Hősünk nem riad vissza semmitől, hogy elérje a célját. Ezúttal sokkal inkább bűnözőként viselkedik, bár meg is bűnhödik, mégha nem is a várt módon. A szerző ezúttal is olyan könyvet alkotott, ami legalább annyira szól a felnőtteknek is. Emlékeztet arra, hogy erről a témáról is muszáj beszélgetni. Az illusztráció ugyan nem szép, de van egy sajátos hangulata. Ahogy a könyvnek is.

>!
Scolar, Budapest, 2018
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447674 · Fordította: Petrikovics Edit
>!
dianna76 P
Håkon Øvreås: Feketeo

Az elején azt hittem egy gyerekszerelem fog kibontakozni az oldalakon. Ehelyett belementünk egy izgalmas nyomozósdiba. Nem volt rossz a történet, de viszonylag hamar el is felejthető. Ebben a kötetben is fontos téma került elő: a hazugság. Melynek bizony ára van!

>!
Scolar, Budapest, 2018
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447674 · Fordította: Petrikovics Edit
>!
PTJulia P
Håkon Øvreås: Feketeo

Már a sorozat első részében sem tetszett a sok hazudozás, de akkor legalább nemes célt tűztek ki maguk elé az állítólagos szuperhősök. Itt viszont megy a maszlag jobbra-balra, a főhős, Teo már teljesen belegabalyodik. Elvileg megtanítana arra, hogy mennyire gáz hazudozni, de gyakorlatilag senkinek nem esik le a nagy katyvasz végére, hogy ennek itt most le kéne esnie.
Az illusztrációk skandináv-ikeás bája viszont egészen remekre sikeredett, jópárat elnéznék magában történet nélkül is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arne Svingen: Magas Cé és jobbhorog
Tor Åge Bringsværd: Mese utca 13.
Stian Hole: Garmann nyara
Lars Joachim Grimstad: Eltűnt gyerekek
Thorbjörn Egner: A három rabló
Jørn Lier Horst – Hans Jørgen Sandnes: Zivatarfelhő akció
Barbara Ring: Peik
Erlend Loe: Kurt híres lesz
Jostein Gaarder: Kérdem én
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék a boldogságról