Hinta 23 csillagozás

Hajnal Kitti: Hinta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Olyan, mintha hintán ülnénk, ingázunk, mindig változik a viszonyunk.”
Hányszor szerethetünk igazán? Megölheti-e a szívet egy feldolgozhatatlannak hitt veszteség?
Patrik lassan két éve temette el Imit. A gyászon szülei és barátai igyekeznek átsegíteni, az ő kedvükért létezik, igyekszik túlélni a hétköznapokat. A tomboló ürességet azonban egyre inkább kezdi kitölteni Márk. A jelenléte, a mosolya, minden, ami csak ő, lassanként új jelentést kap Patrik szemében. Tíz év barátság után változik a kép, úgy tűnik, egy viszonzatlan szerelem irányába…

>!
Szivárványálom, Kecskemét, 2019
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150068763

Kedvencelte 4

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Ana_blogger >!
Hajnal Kitti: Hinta

„Számomra Kitti íróként és emberként is nagyon kedves. A történeteivel mindig megnevettet (értem ezalatt az eddig olvasott két könyvét, beleszámolva a most olvasott Hintát).” – olvasd tovább: https://anablogjaesirasai.blogspot.com/2020/06/hajnal-k…

Kovács_Ági_3 P>!
Hajnal Kitti: Hinta

Ez egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra. Egyszerre nevettem és lettem szomorú. Nagyon át tudtam érezni Patrik érzéseit, gondolatait. Hiszen egy régi barátságot nem mer kockáztatni, amit meg is értek. A barátság sokkal hosszabb életű, mint a szerelem. Már akinek nagyon sikerül a dolog.

Miután a Falak c. kötetét olvastam kedvenc párosom Márk és Patrik volt. Kettőjük közt dőltek a poénok és már akkor tudtam, hogy lesz köztük valami.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/08/hajnal-kitti-hinta-…

Zsófia_Unger>!
Hajnal Kitti: Hinta

Imádtam! Annyira drukkoltam Patriknak és Márknak. Remélem hamarosan olvashatom Kitti következő izgalmas és érzelmes könyvét. Köszönöm az élményt!

ValerinLanz P>!
Hajnal Kitti: Hinta

Nyafi-nyafi.
Oké, nem akarok szemét lenni, de ez valamiért most nem jött be. Az előző kötethez azt írtam, Patrik a kedvenc karakterem, és szívesen olvasnék még róla. Na, ezt most akkor félig-meddig vissza is vonnám. Akkor szeretnék róla többet olvasni, ha nem ő az elbeszélő. Áron és Levi kötetében nagyon kíváncsi voltam a hátterére, a gondolataira, itt viszont ez az amúgy komolynak tűnő, megfontolt srác is átment nyafiba. Ne mondja már nekem senki, hogy hónapokig képesek voltak tipródni ezen! Ha én hirtelen elemi vonzódást kezdenék érezni a legjobb barátom iránt, hát basszus, egy hét sem kellene, és megbeszélném vele. És szerintem ez nem csak azért van így, mert nő vagyok.
Mark is irritált, főleg az elején. Áron kötetében még nem tűnt fel, mennyire bunkó beszólásai vannak néha. És ha egyszer ő is érzett valamit, minek kellett direktbe még nagyobbat rúgni Patrikba?
Végtelenül sajnálom, mert Kitti stílusa továbbra is tetszik. Az erotikus jelenetek rendben voltak. De Patrik és Márk számomra túl sokáig kerülgette a forró kását. Néha elő kellett vennem amúgy a Falakat is, hogy kikeressek belőle egy-egy jelenetet, mert nem emlékeztem, Márk miért is csinálja, amit csinál.
Sajnos a Falakban megismert társaság most kevesebb szerepet kapott, ezt is sajnálom. Áron és Levi kapcsolata ugye mellékszál volt itt, mert megkapták a saját kötetüket, de Szilárd, Csilla… mindenki csak ott volt, aztán jól van az. Patrik ki sem látott abból, hogy jaj, már két éve vesztettem el Imit, meg abból, hogy mennyire rá akar mászni Márkra. Én megértem, ha valaki gyászol, de ez már nem az volt.
Sajnos az új könyv előzetese sem keltette fel az érdeklődésem, mivel eleve nem szeretem a tanár-diák kapcsolatokat, még akkor sem, ha ebbe igyekezne egy kis csavart vinni.
Azért ha valami mással jelentkezik, biztosan adok neki még egy esélyt.

1 hozzászólás
Detty77 P>!
Hajnal Kitti: Hinta

Nagyon tetszett♥ Patrik és Márk története, barátsága igazán szép és mély volt. Fájdalmak, csalódások és némi útkeresés a gyász után. Hogyan lépünk tovább, ha elveszítjük a szerelmünket? Igazán tetszett, hogy Patrik nem menekül kalandokba, csak, hogy felejtsen. Márk folyton mellette volt és igazán barátként mellette állt, mindig és mindenhol. Aztán egy este mindez egy ártatlan csókkal megváltozik, megváltoztatja mindkét fiút. Akik próbálják mindezt elnyomni magukban, féltve azt, hogy elveszíthetik a 10 éves barátságukat. Mi van, ha a másik nem érez ugyanígy? Megmaradhat a barátság? Maximálisan megértettem a kétségeiket, nagyon meg is szerettem őket. Le a kalappal Patrik szülei előtt♥ Példaértékű hozzáállás, elfogadás és támogatás, ilyenek az igati szülők!!

Tapmacska>!
Hajnal Kitti: Hinta

Már a Falak olvasása alatt is csak arra tudtam gondolni, hogy szívesen elolvasnám Patrik és Márk történetét. Kíváncsi voltam arra a billegésre, amit hónapokig űztek a barátság és a szerelem határmezsgyéjén. Azt kell mondanom, kicsit sem csalódtam. Nagyon élveztem olvasni kapcsolatuk alakulását és kicsit sem vett el az élményből, hogy tudtam, a happy end eléggé várható. :)
Szóval köszönöm Kittinek, hogy megírta ezt a történetet és úgy érzem, a következő regényét is meg fogom venni, mert érdekesnek hangzik a beharangozó alapján. :)

Aguneszu>!
Hajnal Kitti: Hinta

Alig vártam, hogy a kezembe foghassam, és elkezdhessem olvasni. Ahogy a Falaknál írtam, IMÁDTAM ezt is, megint csupa nagybetűkkel. :D Ahogy az első könyvet, úgy ezt sem tudtam lerakni, így pár óra alatt ki is olvastam. off A szereplők továbbra is nagyon szerethető karakterek, Patrik szülei duplán. :)) Még mindig imádom, ahogyan Kitti ír, így remélem, hogy még jó pár könyvvel/történettel megajándékoz minket, olvasókat.

Szaszilla>!
Hajnal Kitti: Hinta

Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam ezt a könyvet. Nem tudatosan, de eddig mindig csak kerülgettem. Talán féltem tőle.
Már a Falakban is nagyon szerettem Patrikot és Márkot, és szerintem ha valaki olvasta az előzményeket nem fog meglepődni azon, hogy hova jutnak, viszont elképesztő volt olvasni a hozzá vezető utat.
El kell mondanom, hogy Patrik oscart érdemelne, mert az a színészi képesség, amit megmutatott nekünk a Falakban, bizony díjnyertes.
Már a könyv elején elmorzsoltam egy-két könnycseppet, ha jól emlékszem akkor, mikor először esett szó Imiről. Megszakadt a szívem Patrikért. Annyira erős.
Lényegében az egész könyv az övé, mert ő az, akinek minden titkát, félelmét és vágyát megismerjük, és ez cseppet sem zavart, pedig az előző könyv értékelésénél kiderült mennyira bírom Márkot. Azt hiszem Márk már csak Patrikkal karöltve birtokolhatja nálam az első helyet.
Szóval ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, akkor IMÁDOM ezt a könyvet is.
Kedves Kitti!
Elképesztő amit alkottál, és nagyon remélem, hogy sok írásodat olvashatom a jövőben. Csak így tovább!
U.I.: A kövny végén található Főnixmadár nagyon felkeltette az érdeklődésem, de ha lehet attól még jobban félek, mint a Hintától féltem. De ettől eltekintve csinálok helyet neki a könyvespolcon :)

bols>!
Hajnal Kitti: Hinta

Most fejeztem be, IMÁDTAM!!
Amikor nem tudod letenni, az az igazi, borzongatós könyv! Nekem ilyen az igazi szerelmes történet, szép lassan épül és aztán buummmm!! Sokszoros újra olvasásos könyv!!
Ja és köszönet az írónőnek, mert ez az első (de gyanítom, hogy nem az utolsó) könyvem Tőle! ;)

Pillepolli>!
Hajnal Kitti: Hinta

Oh, újabb szerelem. Nagyon tetszett az ötlet… Szerintem kicsit túl hamar vége lett, történeti szempontból, de lehet, hogy csak nekem nem elég Hajnal Kitti műveiből. :-D


Népszerű idézetek

Jermi_Zsuzsanna>!

Haragszom rá, bár az indok talán nevetséges. Mérges vagyok, amiért rádöbbentett, hogy igenis tudok még szeretni. Mert hiába akarnám letagadni, nyilvánvalóan beleszerettem. Kilábaltam miatta a gyászból, hogy meggebedjek, amiért nem lehet az enyém.
Csöbörből vödörbe. Ennyit a boldogságról.

80. oldal

Patton_Pajzs>!

– Leszokhatnál róla, hogy megpróbálsz beleszólni az életembe.
– Esélytelen vagyok. Nem nagyon van életed.

72. oldal

Ana_blogger >!

Nem tudom, meddig bírom tovább nézni, ahogy folyton mást visz haza. Nem mintha beleszólhatnék, hiszen van barátja. Egyszer viszont annyira szeretnék én lenni az a valaki…

143. oldal

Ana_blogger >!

– Csillagokat akarok – sóhajtja, de ez túl magas labda.
– Fejbe vághatlak.

272. oldal

Detty77 P>!

Nem ő tehet róla, hogy szétestem, és reménytelen érzések ébredtek bennem iránta. Majd egyszer talán elmúlik…

Detty77 P>!

Sosem hittem volna, hogy Márk ilyen erős körhintára tud küldeni egyetlen érintéssel. Azt végképp nem, hogy én leszek az, aki nem bírja ki ennyivel…

Patton_Pajzs>!

Magával ragad a kékség. Utálja, amikor a szemszínét dicsérik, de valóban bele lehet zuhanni, nem ereszt, nem vagyok ura magamnak, amikor közelebb hajolok.

185. oldal

Ana_blogger >!

Hiányzik. Már nem tombol bennem minden másodpercben, de folyamatosan ott van, lüktet. Mintha megszűnt volna dobogni az én szívem is, hónapokig semmit sem éreztem. Nem jobb, hogy újra képes vagyok rá.

13. oldal

Sam_Wilberry IP>!

Az érintés puhatolózó, szemernyi vadság sincs benne, fogalmam sincs, vigasznak szánja-e, de az ellenállás maradék fala úgy robban le bennem, mintha dinamit dúlta volna fel.

207. oldal

Szivárványálom KU>!

Olyan, mintha jégpályára tévedtem volna. Néha meg–megcsúszik alattam a talaj, amikor Márkra nézek. Fogalmam sincs, mi lesz a következő pillanatban, de bárhogy alakul, nem élném túl nélküle. Ki kell vernem őt a fejemből, mielőtt beleszeretek, visszasüllyedni oda, ahol eddig is voltunk. Tíz éve a barátom, ha összetartoznánk, már tudnánk…

4. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Hayden Moore: Csendkirály
Hayden Moore: Üvegkalitka
Carol Souya: Évszakok
Becca Prior: A tanítvány 4.
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán
Becca Prior – Hayden Moore: Talált CelEB / Nem játék
Sam Wilberry: Cage
Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
Sam Wilberry: Csillagvizsgáló
Becca Prior: Lélekjelenlét