Attack ​on Titan 8. (Attack on Titan 8.) 49 csillagozás

Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

BLOOD ON HIS HANDS
The expedition outside the wall was Eren's chance to prove himself. But it failed, and the female Titan is free once more! With his squad dead, Eren faces a royal summons. Will Mikasa and Armin have to betray their king to save their friend? And can they discover the female Titan's identity before she kills again?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kodansha Comics, New York, 2013
194 oldal · ASIN: B00EUFZ7YU · Illusztrálta: Hajime Isayama
>!
Kodansha Comics, Tokió, 2013
192 oldal · ISBN: 9781612625478

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Annie Leonhart · Armin Arlert


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Himitsu P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Nemcsak a felderítőket szeretem nagyon, hanem Armint is, az éles eszéért.:o) Nagyon ügyesen tőrbecsalták a Nő titán-gyanúsítottat, és sikerült is elfogniuk, noha megint ott tartunk, hogy kézzelfogható információ ismét csak nincs.
A tetejébe még a helyi egyházfő sem akar nyilatkozni arról, hogy miért is volt egy élő kolosszális titán a falban. Annyira átéreztem Hanji dühét; Erwinékkel ezerszer kitették magukat a veszélynek, számtalan társuk halt meg, miközben a helyi papság és feltehetően akkor a kormányzat is elhallgatott előlük olyan titkokat, amiket fontos lett volna tudniuk. És még egy ilyen szemmel látható bizonyíték után is az egyházfő nem akar elmondani semmit…

Emlékeztetőül jegyzem meg, hogy Eren itt még annyira ártatlan, még annyira nem akar bántani senkit… ez előző két kötetben is mély részvétet érez mindenki iránt, aki feláldozza magát, és mindenkin segíteni akar, és képtelen elhinni, hogy ez a sok ember kész feláldozni az életét a cél érdekében. … Most pedig azt állítják, hogy az egyik volt társa a gyanúsított, és előtte van a bizonyíték, mégis fél lépni. Mikasa az, aki győzködi, aki azt mondja, hogy ez a világ ilyen, kegyetlen… Eren erre rövid idővel később elszántan biccent, hogy ja, hát akkor az… :(

A kemény harc után egy pillanatra sem lehet fellélegezni, mert… a Wall Rose-t támadás éri…

AniTiger P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Folytatva a Thomas (Útvesztő) ~ Eren (AoT) hasonlóságot, most az tűnt fel, hogy Mikasa meg kicsit Alitára hasonlít (Battle Angel Alita), amikor az életveszélyes gyorsasági versenyen volt bajnok.

Ez a rész az előzővel ellentétben tetszett, ráadásul tényleg érdekel, hogy ki a titán nő. Wow!

A vallás ebben a műben rémesen idegesítő (mondjuk ez minden posztapokaliptikus töreténetben így van szerintem), de a falistenítők csak szimplán kreténeknek tűntek. Tűntek… Aztán ismét csak pislogni bírtam. Asztaroha… 100x!

_ada>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Ez a rész minden várakozáson túltett. Fordulatok és előre nem látható események sora. Egyszerűen nem számítottam arra, hogy az is megtörténhet, ami megtörtént. Már értem, miért rajonganak ezért a mangáért ennyien.

ladybird12>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Na ez a rész, váó! A titán harc szuper volt. spoiler.Annie sosem volt az a nagyon kedvenc karakterem. Eren most aratott. Örülök, hogy az író nem áll meg itt mert érzem, hogy ennyi nem elég. spoiler

ujhelyiz P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Az előző kötet tragikus eseményei után sincs megállás hőseink számára: ugyan szörnyű veszteségeket szenvedtek, de a megszerzett új információk segítségével lehetőséget kaptak arra, hogy mélyebbre ássanak a rejtélyben. Ez szerencsére gyorsan meg is történik, és végre sokkal többet/sokkal mélyebben látunk, mint az eddigiekben. Amire már tényleg szükség volt, hogy ne a teljes információhiányban történő lassú haldoklás legyen a történet sorsa.

A meglepetések részben sejthetőek voltak, és történetvezetési szempontból is látható volt, hogy a Titánok összeesküvők csoportja által mesterségesen megalkotott probléma – de most már teljesen egyértelmű lett. A kérdés csak az, hogy ki és pontosan milyen célból alkotta őket.

Kriana>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Óhhó, egy gyönyörű huszárvágással új erőre kapott a sorozat.
Annyira örülök, hogy újra van miért izgulni. Az előző kötet depressziós és csupa kérdőjel vége után nem vártam volna, ilyen folytatást: Szuper volt, fordulatos volt, látványos volt, és akarom a folytatást. :)

Arminka egy csavaros eszű kis zseni. Nem semmi logika mentén sikerült kikövetkeztetnie hogy ki a nőstény titán, majd egy látványos harc után sikerrel hatástalanítják is a fiúk. Én nagyon meglepődtem. Rá igazán nem gondoltam volna És mikor már azt hinnénk, hogy ennyi és nem tovább, akkor Isayama még egy eszméletlen csavarral áll elő. Le vagyok döbbenve.
Azért én Hanji-san helyében mégiscsak ledobtam volna azt a nyomorult kis papot a falról.

Trillian>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Fordulatos és izgalmas történet volt. A már megszokott, de ugyanolyan jó stílusú rajzokkal. Most a nőstény titán elfogása volt a cél, ám közben az is kiderült mi lakozik a falban, és hogy talán a vallásnak is van valami értelme. Még mindig Mikasa a kedvencem, Armin pedig továbbra is nagyon okos. Kíváncsian várom mi történt a 104. egység újoncaival.

Kittyki>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.

Milyen jó fiú is ez a Marlo. Miket rejt a fal? Titánokat? Végre kezd izgalmas lenni!
„A világ egy kegyetlen hely.”


Népszerű idézetek

RVivi P>!

A „good person”…? I don’t really like that phrase. I mean… That’s just what you call someone who acts in a way that’s beneficial to you.

Kapcsolódó szócikkek: Armin Arlert
ladybird12>!

Armin…I guess you were lucky that i was a Good Person to you. It looks like your gamble paid off for now. But…this is where MINE begins.

Chapter 31: Grin

Kapcsolódó szócikkek: Annie Leonhart

A sorozat következő kötete

Attack on Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)
Tsutomu Nihei: Biomega 1.
Yuu Kuraishi: Fort of Apocalypse 3.
Ilsa J. Bick: Ashes
James Phelan: Survivor
A. G. Henley: The Scourge
Amy Tintera: Reboot
Yuu Watase: Ceres 9. – Progenitor
John Marsden: The Third Day, The Frost
Justin Cronin: The Passage