Attack ​on Titan 25. (Attack on Titan 25.) 31 csillagozás

Hajime Isayama: Attack on Titan 25.

GIRDING FOR BATTLE Eren and everyone he has ever known have lived on the island of Paradis. For many years, the Marleyans have been threatening Paradis in an attempt to monopolize the power of the Titans and keep the world trembling before their military might. In an effort to prove their worth and cement their truth, the Marleyans prepare for the ultimate declaration of war on Paradis. But when the time for deliverance comes, neither side is equipped for the shocking drama that unfolds.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 17 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kodansha Comics, New York, 2018
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781632366139 · Illusztrálta: Hajime Isayama
>!
Kodansha Comics, New York, 2018
192 oldal · ASIN: B07F7PZ8ZK · Illusztrálta: Hajime Isayama

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 25.

Ez egyre durvább. Nem sok akció volt benne, de helyette a pszichológia, a nyomor, az egész Marley-Eldiai helyzet bőven ki lett fejtve.
Eren megnőtt, a haja is megnőtt, és egy idióta lett. Eddig nem kedveltem, mert egy forrófejű, önsajnáltató, önző kölyök volt, aki soha semmiért nem vállalt felelősséget, és a vége mindig az lett, hogy őt nevezték nagy reménységnek, de a barátai tartották a hátukat, és vitték el a balhét helyette. Most megkomolyodott, van esze, vannak mély gondolatai, amikor Reinernek filozofál a háborúról, hogy az egész démonizálás, ami az eldiaiakkal szemben megy, az mennyire csak a különbözőség illúziójáról szól, miközben valójában mind ugyanolyan gyarló emberek… de hiába ez a fejlődés, mert mellette egy manipulatív, érzéketlen alak lett, akinek abszolút nem erkölcsi kérdés, hogy egy katonával együtt lecsap húsz civilt, hogy életveszélynek, de minimum a meghurcolás lehetőségének tesz ki egy kisfiút, hogy a saját barátait sodorja bajba. Szinte hiányzik az a pattogó, ostoba kölyök a sztori elejéről, mert neki legalább voltak morális gátjai.
Reinert iszonyúan sajnálom. Borzalmas végigolvasni, hogy milyen szisztematikusan agymosták a gyerekeket. Eldiaiak saját magukról beszélnek úgy, mint egy kupac szemétről, és csodálják azokat, akik gettóba dugták őket, akik miatt nyomorban élnek, miközben gyűlölik és megvetik a saját népük tagjait, akik megmenekültek ettől a sorstól. Reiner feleszmélése nagyon lassú (igazából két kötet óta tart), de annak ellenére, hogy sosem kedveltem őt igazán, úgy éreztem kapok egy ütést gyomorszájra minden alkalommal, mikor tudatosult benne, hogy milyen népirtást vittek véghez, és milyen indokokkal. Azt pedig külön fáj látni, hogy Gabi, és az anyja folyamatosan a szavába vágnak, minden gondolatmenete közepén, hogy „de hát ők gonoszok”.
Zekével kapcsolatban egyelőre nem formálok véleményt, de érdekes látni, hogy mennyire készül a visszavágóra Levi-jal. Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a találkozásuk kimenetele.
Elemzésem az anime első évadáról:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/attack-on-tita…

1 hozzászólás
TiaManta>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 25.

Az új stylist-ot kapott felszerelésű katonák színre lépnek. A színpad az egész világ.

ladybird12>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 25.

Hűha, hát…hűha! Eren aztán kitett magáért. Valahogy itt olyan a „Fagyi visszanyal” érzés volt bennem, ahogyan Eren csapott le most Marylen. spoiler Annak nagyon örültem, hogy végre valahára a régi arcok is kezdenek visszajönni, de maga a harci jelenet vitte a pálmát.


Népszerű idézetek

ladybird12>!

I just keep moving forward. Until all my enemies are destroyed.

Chapter 100: Declaration of War


A sorozat következő kötete

Attack on Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Yuu Watase: Ceres 10. – Monster
Tite Kubo: Bleach 13.
Yana Toboso: Black Butler 3.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.