Attack ​on Titan 2. (Attack on Titan 2.) 82 csillagozás

Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

BIRTH OF A MONSTER The Colossal Titan has breached humanity's first line of defense, Wall Maria. Mikasa, the 104th Training Corps' ace and Eren's best friend, may be the only one capable of defeating them, but beneath her calm exterior lurks a dark past. When all looks lost, a new Titan appears and begins to slaughter its fellow Titans. Could this new monster be a blessing in disguise, or is the truth something much more sinister? This volume of Attack on Titan includes special extras after the story!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kodansha Comics, New York, 2013
194 oldal · ASIN: B00CCOO17A · Illusztrálta: Hajime Isayama
>!
Kodansha Comics, Tokió, 2012
200 oldal · ISBN: 9781612620251

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Mikasa Ackerman


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Nem volt nehéz kiválasztani a kedvenc részem, ami ez, a második könyv!
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM!!!

Friss olvasóknak: ha az első két rész nem győz meg benneteket, akkor szerintem ez nem nektek való sorozat.

Én az animével szkeptikus voltam, rettentően nehéz volt eloszlatni az előítéleteimet, de amikor ebben a részben bekövetkezett a nagy csavar, hát én totál ledöbbentem. Nem számítottam rá, és egyszerűen zseniálisnak tartottam. Persze nem mindenkit lep meg ez sem, de annyira arra épít az író, hogy eszünkbe se jut: spoiler közben pedig annyira adja magát. Na szóval engem megvett magának az egész, főleg, mert nem normális módon izgatott leszek, ha meglátom azt a titánt, és konkrétan bejön a vad külseje. :D

Emellett Mikasa és Eren háttérsztorija romantikus, megható, sok dolgot megmagyarázó, és ez így egyszerűen tökéletes. Armin hozza a formáját most is, őt is szeretem. :) És eddig nem vettem észre, csak most tűnt fel, hogy Reinerék mennyire együtt vannak végig…

Nekem nagyon tetszik ez az akciódús rész, és persze a vége kívánja a folytatást. :P

Nettaa0316 P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

„This is a… cruel world. And yet… so beautiful…”

Ez a rész abszolút a kedvenceim között van, jó néhány jelentőségteljes dolog történik, ami sok mindenre magyarázatot ad. Mikasa visszaemlékezése az egyik legmeghatározóbb, megtudhatjuk, hogy hogyan kezdődött a közös történetük Erennel, ami nem meglepő módon igencsak megrázó volt. Másik kedvenc részem egyértelműen a befejezés. The Beating of a Heart Can Be Heard ♥️

Sylveris>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Első rész után alig vártam hogy folytathassam, igaz az animét előbb láttam. Jó volt Mikasáról többet megtudni.

Himitsu P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

A titánok tombolása ugyanolyan ijesztő, mint az animében… kevésbé sokkoló, mert a kép nem mozog, de mégis, előttem van, amilyen pusztítást végeztek.
Az eddig olvasott két kötet közül ez tetszik a legjobban, a felbukkanó rendellenesen viselkedő titán miatt. :) spoiler
Kaptam egy kis betekintést Mikasa múltjába, és így már érthető, miért akarja annyira védelmezni Erent, vele együtt Armint.
Eseménydús kötet volt, alig várom, hogy olvassam a folytatást!

Lábjegyzet: Reiner milyen kis vicces.:D

CaptainV IP>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Nem fogok mindegyik részhez értékelést írni, az elsőről se tettem, de ezt azért gondoltam megénekelni, mert ahogy az animét nézve, úgy a mangát olvasva is talán ezen a ponton dől el, folytatja-e valaki a történetet. Itt szerepel az a „csavar”, aminek a felszíni megoldását persze mind kitaláltuk, ám sokra nem megyünk a megfejtéssel: annyi kérdést, mellékszálat, lehetséges útvonalat indít el a továbbiakra nézve, hogy kilép vele a „nehéz sorsú gyerekek haragszanak a világra és bosszúra vágynak” mederből, és átfolyik a belső ellenségek, az áldozathozatal értélmének vagy értelmetlenségének és a bajtársiasság témájába.
Meglep, mennyire azonos a manga és az anime hangulata, tulajdonképpen ugyanazt az élményt nyújtja, de rájöttem, mennyi apró részlet fölött siklottam el az anime iszonyat tempója meg a titánok rám gyakorolt hatása miatt, tehát ezeket az olvasásokat most arra használom, hogy rendezzem a fejemben a sztori infóhalmazát. Hasonló célra mindenkinek nagyon ajánlom, meg egyébként is.

AniTiger P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Alakul, alakul… Azért vártam a csodára, de így már egész izgi ez a sztori. A rajzolása továbbra sem szép, undorítóak a titánok és kegyetlen a sztori.
spoiler

ladybird12>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Megtudjuk hogyan ismerkedett meg Eren és Mikasa. Hát…Eren már fiatalon is ijesztő tudott lenni. A végén pedig egyre több kérdés gyűlik össze.

_ada>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Az előző rész nagyon meglepő vége után tűkön ülve vártam a folytatást. Hiszen Eren a főszereplő, nem? Nem halhat meg az első könyv végén! Sejtettem, hogy lesz valami fordulat, csak arra nem, ami végül történt! Emellett kis ízelítőt kapunk Mikasa és Eren múltjából, ami a mangához méltóan brutális. Hát, csak így tovább? Asszem

Kriana>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Mintha javuló tendenciát mutatna a sztori az első kötethez képest.
Egyfelől van cselekmény, másfelől az követhető és élvezhető. Végig ez a szál uralja a kötetet, és bár vannak kitekintések Mikasa és Eren találkozásának története nem ugrál térben és időben.
Továbbra is nagyon brutális és térdg gázolunk a hullákban, de tetszik.

ujhelyiz P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 2.

Részben spoilerek miatt, részben a nyilvánvaló történetszerkesztési okokból biztos voltam benne, hogy az előző kötet cliffhangere nem fog teljes tragédiába fulladni főhőseink számára. Ennek ellenére a könyvnek becsületére szolgáljon, hogy végig sikerült fenntartania a feszültséget, és izgalmas olvasmány lett a folytatás.

Amit viszont ki kell emelnem: nagyon közel van a kötet ahhoz az állapothoz, amikor teljesen érzéketlenné válik az olvasó a további tragédiák iránt, ugyanis gyakorlatilag megállás nélkül ezt továbbítja felénk. Remélem, a folytatás ezen legalább részben változtat, ellenkező esetben nagyon könnyen önmaga paródiájává válhat.


Népszerű idézetek

beitghanima>!

If I don't fight…I can't win.

Chapter 7: Small Blade

Kapcsolódó szócikkek: Mikasa Ackerman

A sorozat következő kötete

Attack on Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 1.
Tsutomu Nihei: Biomega 1.
Yuu Kuraishi: Fort of Apocalypse 3.
Yuu Watase: Ceres 10. – Monster
Tsutomu Nihei: Abara 2.
Hiroya Oku: Gantz 1.
Tite Kubo: Bleach 7.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.