Attack ​on Titan 10. (Attack on Titan 10.) 56 csillagozás

Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

FORTRESS OF BLOOD
With no combat gear and Wall Rose breached, the 104th scrambles to evacuate the villages in the Titans' path. On their way to the safety of Wall Sheena, they decide to spend the night in Utgard Castle. But their sanctuary becomes a slaughterhouse when they discover that, for some reason, these Titans attack at night!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kodansha, New York, 2013
194 oldal · ASIN: B00EUFZ826 · Illusztrálta: Hajime Isayama
>!
Kodansha, Tokió, 2013
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781612626765

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Reiner Braun · Ymir


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Nettaa0316 P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Kedvenc részeim egyike! Annak ellenére kötött le maximálisan, hogy Eren-ékből nem sokat kaptunk. Cserébe viszont volt sok-sok információ és előreutalás, aminek egy részét anno nem is tudtam hová tenni, ám így utólag már minden összeáll – egyszerűen zseniális. Szépen volt megoldva, hogy a soldier és a warrior jelentése adott keretet a kötetnek, illetve izgalmas volt Ymir és Historia története is. És hát természetesen a befejezés a tetőpont, ami szerintem mindig is az egyik legváratlanabb és legsokkolóbb jelenet marad számomra. „I don’t know… what’s right anymore…”

AniTiger P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Azt hiszem, már mindent tudok, amire kíváncsi voltam.
Csak azok a fránya Miért?-ek az okai a folytatásnak… :'))
Annyira nem szeretem, ha ongoing állapotú egy manga. Még csupán a 16. kötetet igyekeznek kiadni és ki tudja, hogy mennyire akarják elnyújtani. *sigh*

spoiler

3 hozzászólás
Himitsu P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Mintha csak tegnap olvastam volna a kilencedik kötetet… úgy látszik, maradandó élmény volt mind a manga, mind az anime. : )
Néhány titok kiderül Christával és Ymir-rel kapcsolatban, spoiler
Utólag visszatekintve látom azt, amiért sok rajongó dicséri, hogy Isayama mennyire aprólékosan szórta el a titkokat, aztán fokozatosan szépen mindet felgöngyölítette, de úgy, hogy mindig legyen valami csavar a történetben. Ezek miatt a csavarok miatt olyan feledhetetlen és letehetetlen.

Izgalmas, és a torony körül sündörgő titánok miatt elég ijesztő kötet volt, még mindig elkap a jeges borzongás, ami a kezdet kezdetén, az anime nézésekor elhatalmasodott felettem.
Nagyon tetszett. Örömmel folytatom tovább a mangát.

Emy0214 P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Ez az a kötet, amiben egy két személyről kiderülnek dolgok. Nekem kifejezetten tetszett, hogy spoiler Ma a toronynál lévő harc izgalmas, az életük függ ettől. Muszáj nekik túlélni.

_ada>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Eljutottam arra a pontra ezzel a manga sorozattal, hogy alig várom a következő részt, de félek is tovább folytatni. Hiszen több mint valószínű, hogy olyan hidegzuhany-szerű meglepetések várnak, mint ebben. Tiszta őrület, ami itt folyik. Lassan mindenki gyanússá válik. Fájt ez az árulás…

Xylaryss P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Huh, ezt most emésztgetnem kell…
Sok kérdésre kaptam választ, de mégtöbb merült fel, mint előtte. A mangaka nagyon is jól vezeti a történetet, nem lehet letenni a mangáját.
Az biztos, hogy ezután az animét is megnézem.

ladybird12>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Bevallom, ebben a részben már hiányoltam a főszereplőket. Akcióval tele volt a rész még is hiányoztak Erenék. Reiner aratott az önfeláldozó, harci jeleneteivel de Ymir és Christa „enyelgésétől” már a plafonra másztam. A könyvet végül a legvégén mentette meg Reiner és Bertholt jelenete. Attól is eltátottam a számat, amikor Ymirről kiderült, hogy titán, de jesszusom a fiúknál már a székről estem le. Annie esetében sejthető volt, de itt derült égből villámcsapás volt.

Kriana>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Azt hiszem, már kezdem elveszteni a fonalat, hogy ki kivel is játszik, és miért.
De ettől eltekintve imádom ezt a sorozatot. Egyre inkább. Izgalmas, látványos, és mindig meglep valami újjal őrülettel. Csak valaki legyen kedves elárulni, hogy a páncélos titánról hol maradtam le? Egyáltalán nem rémlik :(

ujhelyiz P>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Azt kell, hogy mondjam, hogy az Attack on Titan sorozat nem egy agyatlan akciótörténet, hanem meglepően mély rejtélyekre építkezik a háttérben. A 10. kötetre már egyértelművé vált, hogy a szerző remekül érzi azt, hogyan lehet kérdéseket (látszólag) megválaszolni úgy, hogy az emberben újabb és újabb kérdések vetődjenek fel; ugyanakkor ami elhangzik, annak meglegyen az előzménye.

Itt a kötet végére sikerült egy igen kemény meglepetést behozni; a legszebb benne az, hogy ugyan én nem jöttem rá a forrásaira, de nálam figyelmesebb olvasók megtalálták és meg is osztották, hogy hány olyan múltbeli esemény volt, amiből lehetett következtetni arra, hogy valami nincs rendben.

És emellé természetesen megkapjuk a szokott feszültséggel teli akciórészeket is, így aztán nincs sok minden, amire panaszkodni lehet – talán a főszereplők jelleme kicsit lehetne kidolgozottabb, de a műfajnak megfelelő még így is.

Annie_KimHei>!
Hajime Isayama: Attack on Titan 10.

Csak hogy pár mondatban elmondhassam véleményem, röviden szólok pár szót erről a mangáról.
A sorozatban se volt ez a kedvenc részem, nem kötöttek le se az új szereplők, se az új akciók. Mindenesetre imádom a részt, amikor hirtelen fényderül minden titokra és egyszerre izgulhatunk egyszerre három karakterért!


Népszerű idézetek

ladybird12>!

I don't know…What's right anymore…But …I do know that I have to face the consequences of my actions…and carry out…my duty as a warrior to the end.

Chapter 42: Warrior

Kapcsolódó szócikkek: Reiner Braun
beitghanima>!

Live your life…with pride.

Chapter 40.

Kapcsolódó szócikkek: Ymir

A sorozat következő kötete

Attack on Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)
Tsutomu Nihei: Biomega 1.
Yuu Kuraishi: Fort of Apocalypse 3.
Yuu Watase: Ceres 14. – Hagoromo
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 1.
Tsutomu Nihei: Abara 2.
Hiroya Oku: Gantz 1.
Tite Kubo: Bleach 7.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.