All ​Souls Near & Nigh (Soulbound 2.) 6 csillagozás

Hailey Turner: All Souls Near & Nigh Hailey Turner: All Souls Near & Nigh

You ​can’t bargain with death if you’ve already sold your soul.

Special Agent Patrick Collins has been reassigned by the Supernatural Operations Agency to New York City. Navigating his new relationship with Jonothon de Vere, the werewolf he’s now soulbound to, is nothing compared to dealing with territorial disputes between the vampires and werecreatures who call the five boroughs home. But the delicate treaties that have kept the preternatural world in check are fraying at the edges, and the fallout is spilling into the mundane world.

Manhattan’s club scene is overrun with the vampire drug known as shine and the subways have become a dumping ground for bodies. When the dead are revealed as missing werecreatures, Patrick and Jono find themselves entangled in pack politics twisted by vampire machinations.

Learning to trust each other comes with problems for both of them, and the gods with a stake in Patrick’s soul debt aren’t finished with him yet. Bound… (tovább)

>!
ASIN: B07TS558GS · Felolvasta: Gary Furlong
>!
364 oldal · ASIN: B07PLQBLH3

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

anemona P>!
Hailey Turner: All Souls Near & Nigh

Általában a sorozatkezdő köteteket nehéz felülmúlni olyan értelemben, hogy övék az újdonság varázsa (meg a véka ;)). Erre a folytatásra azt tudom mondani, hogy többnyire ugyanolyan volt, mint az első, csak mégis jobb.
Ismét rengeteg az akció, nem lehet unatkozni egy percre sem, és sokféle lénnyel van dolgunk, ami piszok változatossá teszi a könyvet. Nagyon tetszik ahogyan keverednek ebben a világban a különféle mitológiai és történelmi dolgok a fantasy elemekkel. Persze nem csodálkoznék, ha irodalomtudósok és történészek a hajukat szaggatva a szélrózsa minden irányába szaladnának, de én nem vagyok ilyen szakértő, és roppant izgalmasnak, szórakoztatónak találtam.
Amit mostanáig leírtam, az eléggé illik az első részre is, szóval, hogy akkor mitől jobb ez? Szerintem a főszereplőink miatt. Úgy van megírva, hogy bár kétség sem fér ahhoz, milyen fontosak egymásnak, mégis a romantika a minimumra van állítva. Jól tudnak együtt működni, sokkal kiegyenlítettebb a kapcsolatuk minden szempontból. Jono nekem szimpatikusabb, ezért én mindig úgy érzem, neki kell többet engednie, de tényleg úgy gondolom, hogy Patrick is fejlődött.
Összességében: eddig minden szuper, nagyon várom a folytatást.

CsepAdri>!
Hailey Turner: All Souls Near & Nigh

Itt egy picit sok volt nekem a történet. Imádom Patrick és Jono párosát, külön-külön is nagyon jó karakterek, de együtt wooow *-*. De itt úgy éreztem, h kevesebb is lehetett volna a „dráma”. Ettől függetlenül nagyon jó a történetvezetés és ahogy alakulnak a cselekmények kb. letehetetlen a könyv repülőút alatt nagy részét el is olvastam és erős késztetést érzek, h azonnal folytassam a sorozatot, h Patrick-kel és Jono-val és a falkájukkal tartsak a következő kalandban.

FSzK P>!
Hailey Turner: All Souls Near & Nigh

Egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első rész, de még mindig az egyik legjobb sorozat, amit ebben az évben olvastam.
Míg az első rész a görög istenek körül forgott, addig ebben a kötetben az azték mitológiáé a főszerep. Be kell valljam, eddig kb. semmit nem tudtam a témáról és ez a könyv sem annyira oktató célú, mint például Rick Riordan művei, de sok oldalát bemutatta az írónő.
Nagyjából 50%-nál volt egy olyan jelenet, ahol félre kellett raknom a könyvet és csak másnap folytattam, mert Patrick olyan ostoba szuicid dolgot csinált, ami nálam kicsapta a biztosítékot. Ez számomra befolyásolta onnantól az egész olvasásélményt.
Jono-ért (és persze Fenrirért) viszont teljesen odáig vagyok! Igazi alpha nagy szívvel, de kegyetlenül oda tudja tenni magát, ha szükséges. Aki meglepetés volt ebben a kötetben az Wade, a megmentett spoiler. A tini beszólásain nagyokat nevettem! Lucient és az udvarát is jobban megismerhettük ebben a részben és sokszor oldotta a cselekmény feszültségét a Patrickkal való adok-kapokjuk.
Ebben a részben a két POV aránya sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint az előző kötetben ahol Jono-nak csak 1-2 fejezet jutott. Jó volt mindkettejük fejébe belelátni!
Kíváncsi leszek, mit tartogat a harmadik könyv!


Népszerű idézetek

anemona P>!

“Patrick,” Jono growled.
“That is your murder voice,” Patrick said, eyeing him. “No murder allowed on the premises where cops can see.”

Chapter 8

CsepAdri>!

“Keep an eye on Patrick. Don’t let him do anything stupid.”
“Ask for a miracle, why don’t you.”

CsepAdri>!

“So how are we doing this? You have a plan that’s more than serving the warrant?”
“Yeah. Don’t die.”
“That’s your plan?”
“It’s a good plan.”
Sage stared at him with an unimpressed look on her face.
“What? It is.”
“Unbelievable.”

CsepAdri>!

“Next time I’ll just sell my soul to a pawn shop. It would make my life easier.” Patrick yanked a shirt on,

anemona P>!

“This is your home, Sage. I’d never tell you to leave it.”
“I know,” she said quietly. “Because you’re better than they are.”
“Not a high bar to clear.”
“Shut up and take the compliment, Jono,”

Chapter 10

anemona P>!

“I’m a mage, remember?”
“You’re a disaster waiting to happen.”

Chapter 10

anemona P>!

“I only get on my knees for one person, and you aren’t him.”

Chapter 12

CsepAdri>!

“Who ruined your shirt?” Patrick asked from his spot on the sofa. The question was innocuous enough, but the scowl on his face belied his desire for revenge. Jono really shouldn’t have found Patrick’s tendency toward violence hot, but he did.

CsepAdri>!

“Murder is so much better than flowers some days.”
“I’ve got bail money,” Marek said absently.


A sorozat következő kötete

Soulbound sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Rainbow Rowell: Carry On
Sherrilyn Kenyon: Night Embrace
Sarah J. Maas: Empire of Storms
T. J. Klune: Ravensong
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic
Meg Cabot: Insatiable
Rick Riordan: The Red Pyramid
Evangeline Anderson: Scarlet Heat