A ​Ferry of Bones & Gold (Soulbound 1.) 14 csillagozás

Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

When ​the gods come calling, you don’t get to say no.

Patrick Collins is three years into a career as a special agent for the Supernatural Operations Agency when the gods come calling to collect a soul debt he owes them. An immortal has gone missing in New York City and bodies are showing up in the wake of demon-led ritual killings that Patrick recognizes all too easily from his nightmares.

Unable to walk away, Patrick finds himself once again facing off against mercenary magic users belonging to the Dominion Sect. Standing his ground alone has never been a winning option in Patrick’s experience, but it’s been years since he’s had a partner he could trust.

Looking for allies in all the wrong places, Patrick discovers the Dominion Sect’s next target is the same werewolf the Fates themselves have thrown into his path. Patrick has been inexplicably attracted to the man from their first meeting, but desire has no place in war. That doesn’t stop Patrick from… (tovább)

>!
ASIN: B07QS5RDJ5 · Felolvasta: Gary Furlong
>!
406 oldal · ASIN: B07H7NG1JQ
>!
CreateSpace, Washington, 2018
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781726398893

Enciklopédia 1


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

anemona P>!
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

Ez egy fantasy elemekkel nagyon gazdagon megáldott, akciódús történet volt. Izgalmas, ötletes, tényleg jó kis könyv.
Azt meg kell mondjam, hogy Patrick nem vett le a lábamról. Abszolút jó képességű mágus, bátran szembeszáll mindenkivel, dacol az istenekkel, és a múltja sem egyszerű, de még ezzel együtt sem jött be teljes mértékben a stílusa. Alakulgat egy románc közben Jono-val, de úgy éreztem, hogy csak a végére került egyensúlyba ez a vonal, sokáig Jono egyoldalú alkalmazkodásán és türelmén múlott, hogy volt valami egyáltalán.
Na de, mielőtt úgy tűnne, hogy túl negatívba csap át ez az értékelés, gyorsan eloszlatnám a kétségéket. Tetszett, sok minden történt, jó kezdés volt, bőven van benne lehetőség, és kíváncsian várom a folytatást.

1 hozzászólás
FSzK P>!
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

OMG! Eldobtam az agyam ettől a könyvtől! Odáig vagyok érte meg vissza!
A kedvenc műfajom az urban fantasy, de ritkán találok olyan történetet, ami tényleg jól van megírva és igényesen összerakva. Ez a kötet (remélhetőleg az egész sorozat) kivétel! Minden megvolt benne, amit elvártam:
1. Értelmes főszereplők, akik nem esnek azonnal instalove-ba egymással.
2. Komplex világfelépítés mindenféle lénnyel és szörnnyel és kidolgozott mágiarendszerrel.
3. Izgalmas és fordulatos cselekmény, ahol a feszültséget fokozatosan adagolják, de nem viszik túlzásba.
+ Az külön tetszett, hogy a tetőpont kicsit hamarabb volt és az írónőnek igénye volt rá, hogy szépen elszője a szálakat a kötet végén, így nem kell görcsbe rándulva várni a következő részre.
Most nagyon boldog vagyok, mert úgy tűnik, hogy új kedvenc sorozatot találtam magamnak! Olvasom is tovább!

2 hozzászólás
CsepAdri>!
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

Gr-en sokszor szembejött és már akkor felkeltette az érdeklődésem, de mikor @FSzK ismét felhívta rá a figyelmem, h ezt a sorozatot vétek lenne kihagyni, lecsaptam. Nem bántam meg, mert mikor végre lett időm, faltam az oldalakat. Tudni akartam Patrick összes titkát, tudni akartam mi történik New York-ban, tudni akartam mi történt Patrick-kel kicsiként, mi történt 3 éve, tudni akartam, h fog alakulni a helyzet Jono és Patrick között. Kíváncsi voltam na :D Izgalmas, fordulatos és összetett sorozatot sikerült találni a fantasy világában. Nem csoda, h kaptam a következő rész után.

1 hozzászólás
meteoritastar>!
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

Ez egy érdekes történet volt.
Mindenki meg volt hívva ebbe a könyvbe.
Vámpírok, farkasok, Istenek, varázslók, boszik……
Szoval unatkozás az nem volt.
Najó, egy picike azért felütötte fejét. De miután Jono szemszögéből is olvashattam ez a probléma el is hárult.
A történet az elejétől fogva érdekes volt. Nyomoztunk és közben ismerkedtünk az ujabbnál és ujabb barátokkal, ellenségekkel, titkokkal és hazugságokkal. De nem volt benne élet, picit olyan száraz volt, nem mászott a főszereplő se a bőröm alá. De aztán jött Jono szemszög is és jajj.. ez kellett. Túl egy oldalú volt a történet és így a mellékszereplők se tudtak úgy kibontakozni, hogy megtudd kedvelni őket. De utánna nagyon jó lett. Teli lett élettel. Tetszett. A cselekmény is felpörgött.
Jó volt.

Zurelily>!
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold

A Tarot Sequence utáni book hangoveremre ajánlották ezt a könyvet, és valóban, vannak hasonlóságok a két sorozat között. Papíron ezt imádnom kellett volna: urban fantasy, MM romance, varázslat, found family trope, vérfarkasok, falkák. Minden benne van, amit szeretek, és nekem mégsem működött (nagy szomorúságomra).

Szerintem egy kicsit sok volt ez a könyv. A szerző fantáziája szinte határtalan, viszont a kevesebb néha bizony több. A másik problémám az, hogy túlírtnak találtam a könyvet. Sok a felesleges leírás, például arról, hogy melyik szereplő milyen ruhát visel éppen. Nem kell minden egyes jelenetben tudnunk arról, hogy mi van mondjuk Carmenen (igen, különösen megmaradt bennem, hogy férfi főszereplőnk szemén keresztül azt is láttuk, hogy egy “halter top” van rajta, többek között. Felesleges!)

Persze ilyenek fel sem igazán tűnnek, ha mondjuk megszeretem a karaktereket. Sajnos azonban ez nem igazán sikerült, ráadásul Jono és Patrick között sem éreztem a kémiát.

Patrick karakterénél a katonai háttere sem segített, és végső soron rá kellett jönnöm, hogy kifejezetten nem szeretem a military fantasyt. Aki szereti, az viszont biztos fogja élvezni a könyvben a mágia és gépfegyverek együttműködését.

Biztosan tovább olvasom majd a sorozatot, de annyira nem fogott meg, hogy azt érezzem, azonnal folytatnom kell.


Népszerű idézetek

anemona P>!

“You sound like you’ve missed me.”
Casale blew out a heavy breath, the pickup turning it into a quick crackle of static. “Like a nail through my skull.”

Chapter 15

CsepAdri>!

When Patrick came into the living room, he found Jono lying on the floor instead of the couch, shirtless, with one arm thrown over his eyes. The extra blanket from the closet was tangled around his waist, putting his chiseled abs on display. Patrick stopped staring at his phone in favor of staring at Jono, idly wondering if Jono’s muscle definition was as hard as it looked and if he could maybe check using his tongue.
For scientific reasons, of course.

CsepAdri>!

Jono couldn’t tell if he was lying or not. The lack of scent was strange, forcing Jono to rely on his other senses. He dialed up his hearing and listened to Patrick’s heart beating just a touch off rhythm.
Liar, liar, Jono thought to himself.
Whatever answers Patrick had found in the bar, Jono wasn’t privy to them.
“You sure about that, mate?”Jono asked quietly.
Patrick stared straight ahead and didn’t speak, his heartbeat strong and even in Jono’s ears—except when it skipped a beat.

CsepAdri>!

Jono closed the game app he was playing on his phone and stood up, stretching his arms over his head. His shirt rode up a little, pulling tight across his broad chest. Patrick thought he heard a bone pop in Jono’s spine, but he was too busy staring at the hint of chiseled abs to really pay attention.
Jono noticed and gave Patrick a lazy smile. “All right. You can join me if you want.”
“Not interested,” Patrick said, lying through his teeth.
If anything, Jono’s smile got wider. “Keep telling yourself that, love.”

CsepAdri>!

“Oh, I’m well aware of what you mean when you say handled.” Gerard pitched his voice into a mockery of Patrick’s when he said, “No, everything’s fine, Captain, I’m not bleeding out from a bullet hole in my side—”

anemona P>!

“Your magic has a bitter scent to it, but that’s loads better than half the things I smell walking down the street at any given hour.”

Chapter 9

anemona P>!

“Hey, now. I like living,” Marek protested. “I’ve been working hard all morning to keep doing that.”

Chapter 15

CsepAdri>!

“I’m sorry,” Patrick said for what felt like the thousandth time.
Apologies were meaningless to the dead and undead alike.

FSzK P>!

“You don’t owe me this, Emma,” Patrick told her.
“This isn’t a debt,” she said. “This isn’t anything like whatever those immortals are holding over your head to get you to do their bidding. I’m offering because it’s the right thing to do. Because Marek is in deep already, and I’m not letting both of you drown in the problems that keep coming our way, no matter what Youssef and Estelle say. That’s what pack does, Patrick. That’s what pack is.”

FSzK P>!

If there was one lesson Jono had learned on the streets of London as a child that had followed him through the years, it was this: you didn’t get to keep the things you wouldn’t fight for.

Kapcsolódó szócikkek: London

A sorozat következő kötete

Soulbound sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

T. J. Klune: Ravensong
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Rainbow Rowell: Carry On
Sherrilyn Kenyon: Night Embrace
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic
Rick Riordan: The Red Pyramid
Evangeline Anderson: Scarlet Heat
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)