The ​Things You Can See Only When You Slow Down 1 csillagozás

How to Be Calm and Mindful in a Fast-Paced World
Haemin Sunim: The Things You Can See Only When You Slow Down

The world moves fast, but that doesn’t mean we have to. In this bestselling mindfulness guide—it has sold more than three million copies in Korea, where it was a #1 bestseller for forty-one weeks and received multiple Best Book of the Year awards, and it's being published in more than 20 countries—Haemin Sunim (which means “spontaneous wisdom”), a renowned Buddhist meditation teacher born in Korea and educated in the United States, illuminates a path to inner peace and balance amid the overwhelming demands of everyday life.
By offering guideposts to well-being and happiness in eight areas—including relationships, love, and spirituality—Haemin Sunim emphasizes the importance of forging a deeper connection with others and being compassionate and forgiving toward ourselves. The more than twenty full-color illustrations that accompany his teachings serve as calming visual interludes, encouraging us to notice that when you slow down, the world slows down with you.

>!
Penguin, London, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 0143130773 · Fordította: Chi-Young Kim · Illusztrálta: Youngcheol Lee

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
vegazus P
Haemin Sunim: The Things You Can See Only When You Slow Down

Haemin Sunim: The Things You Can See Only When You Slow Down How to Be Calm and Mindful in a Fast-Paced World

Az élet néhány fő területén próbál irányt mutatni ez a könyv a hasznos tanácsaival. Témakörök szerint csoportosít, szó esik a pihenés fontosságáról, a negatív érzelmek kezeléséről, a munkáról, kapcsolatokról, szerelemről, és a hitről is. Nem szokványos a feléptése a könyvnek, mert valójában az egybefüggő, folyó szöveg mindig csak 2-3 oldalnyi, és ezt különféle idézetek követik. Az idézetek többsége is a szerzőtől származik, és rendkívül mélyenszántóak, ezért nem lehet (pontosabban nem esik jól) egyszerre sok fejezetet végigolvasni. Ez inkább olyanfajta könyv, amivel lassanként halad az ember, újra és újra előveszi, elgondolkodik rajta.

A tanácsai nagyon tömörek, talán ezeket lehetett volna részletesebben, vagy legalább példákkal szemléltetve bemutatni, jobban hangsúlyozni, de a lényeg benne van, és a gyakorlatban is használhatóak.

Kicsit bővebben: https://konyv-sarok.blogspot.hu/2017/07/the-things-you-…


Hasonló könyvek címkék alapján

Adyashanti: Világod vége
Jörg Andrees Elten: Kacajok és könnyek a paradicsomból
Georg Feuerstein: Yoga Tradíció II.
Joseph Goldstein; Jack Kornfield: Seeking the Heart of Wisdom
Joe Vitale – Ihaleakala Hew Len: Hoponoponó
Bhikkhu Bodhi: A nemes nyolcrétű ösvény – A buddhista szellemi út
Friderick Lenz: Szörföltem a Himaláján
Irvin D. Yalom: A Schopenhauer-terápia
Ácsán Szucsittó: Buddhista meditáció
Shunryu Suzuki: A zen szellem az örök kezdők szelleme