A ​Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája 4 csillagozás

Útikönyv otthonülő utazóknak
Hadházi László – Litkai Gergely – Pataki Balázs – Kovács András Péter: A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája Hadházi László – Litkai Gergely – Pataki Balázs – Kovács András Péter: A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája

A ​világnak 7, 10, 77, 100 vagy 1000 csodája létezik, attól függően, hogy milyen vastag albumot szeretnének kiadni a készítőik, és mennyit akarnak ezzel keresni. Ez a hozzáállás természetesen teljesen elfogadhatatlan és elítélendő. Az ilyen exkluzív albumokban leírt csodálatos helyeket felkeresni ráadásul fáradságos, időrabló, drága és felesleges tevékenység, különösen azon látványosságok esetében, amelyek időközben leégtek, összedőltek vagy swinger klubot építettek a helyükbe. A hagyományos albumok és útikönyvek alapján ugyanis csak ugyanazokra a helyekre juthatunk el, ahol mások már jártak, útikönyv nélkül meg olyan helyekre, ahova mások sem akartak menni. (Kivéve talán a swinger klubokat).

A „Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája” szerzői nemes célt tűztek maguk elé: igen vastag könyvükkel a nagyon sok és a hihetetlenül sok tartományába eső pénzösszeget akarnak keresni. E cél elérése érdekében olyan helyekre kalauzolják el a gyanútlan olvasót, melyekről a „csoda… (tovább)

>!
Glória, Budapest, 2010
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639587656
>!
Glória, Budapest, 2009
176 oldal · ISBN: 9789639587212
>!
Glória, Budapest, 2008
176 oldal · ISBN: 9789639587212

Enciklopédia 2


Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

blianhun>!
Hadházi László – Litkai Gergely – Pataki Balázs – Kovács András Péter: A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája

Nagyon jól szórakoztam, csak ajánlani tudom, a legjobb „showderes” könyv.
Ha egy kicsit nem figyelsz oda, vagy azon a területen nem vagy elég tájékozott, teljesen úgy hangzik, mintha igazi útikönyv lenne.
Maga az alapötlet is kitűnő, plusz külön óriási piros pont a grafikai munkáért.


Népszerű idézetek

blianhun>!

Amikor újra megindult a török, a falakon a taktaszabolcsi asszonyok almakompóttal, szilvalekvárral és vegyes vágottal támadtak a felfelé kúszókra, akik erre nem voltak felkészülve. Sokan csúsztak el a síkos almákon, de volt, akinek a lófarkát több hónapig nem tudták kifésülni, számos janicsár pedig megrettent a bugyogójába csúszó csalamádétól.

73. oldal, Taktaszabolcsi erődkocsma

Kapcsolódó szócikkek: szilvalekvár
blianhun>!

Kovács Ignác, Aranka néni férje ezekben az időkben sokáig volt az Andrássy út 60. foglya. Itt többször megverték, megkínozták, éheztették, és sokszor hetekig a saját mocskában kellett feküdnie, mígnem az 56-os forradalom kitörésének másnapján a megrémült ávósok embertelen módon szabadon engedték, és visszaküldték feleségéhez a Benczúr utcába.

78. oldal, Kovács Ignácné, Aranka néni függőkertje a Benczúr utca 3.-ban

blianhun>!

Az IEUnux operációs rendszert úgy tervezték, hogy az EU elveit a lehető legmesszebbmenőkig támogassa. Az operációs rendszer ezért 25 processzoron fut egyszerre, és csak akkor indítható el benne egy program, ha ebbe mind a 25 processzor beleegyezik.

67. oldal, IEUnux operációs rendszer, IEUnux installáció, Brüsszel

blianhun>!

A monacok többször összeütközésbe kerültek a szintén nagyhatalmi státuszra igényt tartó Andorrával és Liechtensteinnel. Liechtensteinnél Monaco súlyos vereséget szenvedett, s e vereségnek állít emléket Liechtenstein akkori fővárosa, Luzern – eredeti írásmódja szerint „Lúzern”.

59. oldal, Monacói Nagyhercegség ősi határfala az Urálban

Kapcsolódó szócikkek: Andorra
blianhun>!

Az erőművet 1957-ben állították le végleg, a kábelek és berendezések ellopása pedig 1961-re fejeződött be.

75. oldal, Úttörőerőmű a Mátrában

blianhun>!

A szakértők máig sem jutottak dűlőre a tárgy használatát illetően. Lehetett tevetejlefejő, esetleg túrósító készség, vagy bül-bül énekű hangszer.
Ez utóbbit erősíti, hogy 2003-ban megfújták a múzeumi kiállításról.

84. oldal, Mdina Ecclesia

blianhun>!

A háború végén az üzemanyaghiány miatt a csodafegyvert szállító gépeket is tolni kellett, amíg el nem érték a felszállási sebességet.
A képen a világ első lopakodóját tolják a szerelők, lábujjhegyen.

40. oldal, Prmrzlna Koscek – a mementóváros


Hasonló könyvek címkék alapján

Ráth-Végh István: A könyv komédiája
Lőrinc László: 25 szelfi a török korból
Csermely Gyula: Ha 1 nő gyereket akar
Zacher Gábor – Karizs Tamás: A Zacher
Parti Nagy Lajos: A vak murmutér
Erőss László: A pesti vicc
Szécsi Noémi: A kismama naplója
Laczkó Zsuzsa – Radnai Tamás: Levelek Japánból
Ráth-Végh István: Bolondünnep
Zima Szabolcs: Képtelen emberi képességek