A ​templom titka (A Tudás könyvei III.) 38 csillagozás

H. Vidra Gabriella: A templom titka H. Vidra Gabriella: A templom titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​harmadik kötetben újfent őrült események zavarják meg a tanévet: a Van de Graaff-generátor káprázatos fényjátékot produkál, földrajzórán kitörnek a térkép vulkánjai, s a magyartanárnő sem örül, hogy a gyerekek átírják a Halotti beszédet… Izgalomban, humorban most sincs hiány, de Krisztiánéknak ismét útra kell kelniük.
Európában folytatódik küzdelmük a Tudás könyveiért. Hollókőn belekóstolnak a palóc kultúrába, a csavaros magyar észjárásba és a török idők eseményeibe. Tokajban aszúbor és gulyásleves készítése lesz a feladatuk. Aztán a kora középkori Chartres-ban kötnek ki, ahol az épülő katedrálishoz színes üvegablakot kell önteniük korabeli technikával. Megismerkednek a gótikus építészet jellegzetességeivel, a céhek működésével, a középkori polgárok életével. Megtapasztalva az akkori árva gyerekek sanyarú sorsát, kiügyeskedik egy lelencház megalapítását.
Aztán Görögországba viszi őket a varázskő, ahol álnok mesterkedés miatt tömlöcbe kerülnek. Az egyetlen reményük… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kolibri, Budapest, 2015
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155541445
>!
Kolibri, Budapest, 2012
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155234149
>!
Kolibri, Budapest, 2012
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155234842

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Navi P>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Ez most egy hajszálnyival elmaradt a többitől. Nagyon informatív, kalandos volt, különböző helyszíneken és korokban, rengeteg titok derült ki, mire is való a korong és hogy került ide. Az árvaházas momentum fura volt, nagyon életszerűtlen, szerettem a tokaji részt, a görög viszont túl egyszerűen lett megoldva, gyorsan.
Csak …
Miért kellett bele a háromszög????????????????
Ennyi szenvedés, haragszom-rád, néha már kifejezetten idegesített. A végére azért talán megoldódni látszik a helyzet.
Csak az a kérdés, hogy ki marad itthon?

Fairy>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Ez aztán pörgős volt és izzott az izgalmaktól és az érzelmektől.
Jó kis próbákon esett át a kis csapat és közben a saját érzelmeikkel is meg kellett küzdeniük.
Gyerekkoromban egyszer voltam egy üvegfújó műhelyben,jó volt a könyvben olvasni erről.
A görögországos részeket imádtam szeretem a mitológiát.
Amikor a gyerekek kutyaszorítóba kerültek kicsit aggódtam hogyan tovább.
A vége nagyon izgi lett kíváncsi vagyok a végső összecsapásra.

reta09>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Ez volt eddig a sorozat legjobb része. Nem az volt, hogy mentek, megcsinálták a feladatokat, aztán minden happy. Fordulatos, izgalmas és érdekes volt. Szeretem, ahogy egymásnak mesélik az érdekességeket. Nem én vagyok a célközönség, viszont nekem kicsit sok az önérzetesség és az udvariaskodás benne. Egy mai gyerek sem olyan, mint a főhőseink, de ez nem ront semmit. Valamint az volt még fura, hogy halálközeli élmény közben is tudományos tényeket közölnek egymással :D azt nem tudtam hova rakni, de sebaj, a kötet nagyon tetszett :)

RandomSky>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Az előző részeknél is erősebben érződik, hogy tanárnő írta a könyvet, viszont a beletett tudásanyagot érdekesen, élvezetesen tálalja, és emiatt működik. Valóban nagyon szerethető a magyarországi rész, de a másik kettő is érdekes. A végére nagyon felpörög a cselekmény, jöjjön csak a negyedik rész!
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-04…

padamak>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Nem rossz, nem rossz!
Mivel ez a kötet egyből küldetéssel indul, muszáj volt azonnal az előző után belekezdeni. Nagyon helyes, hogy nem az eddigi séma szerint viszi tovább, hanem beletesz egy-két csavart: kuszára szövött időutakat, sikertelenséget és bonyolódó párkapcsolatokat (bár nem tudom, hogy ezt a vonalat miért kell erőltetni… ja, a 21. századi Z-generációnak íródott, nem nekem, X-nek…)
Volt egy kis logikai bukfenc a zseblámpával: spoiler de ettől eltekintve izgalmas volt, az eddigi részek közül a legjobb.

Bódizs_Boróka>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Először nagyon jónak indult, és úgy gondoltam, ez megérdemli az öt csillagot.
Lassan haladtam vele, és volt benne több olyan rész s, ami unalmasabb volt és vontatott Ez a sok ismeretterjesztő rész… Néhány fejezet után szimplán átugrottam őket. Akkor úgy gondoltam, ez négy és fél csillagnál nem lehet több.
Tetszett benne az a romantikus szál is, ami az előző kötetben elkezdődött, de aztán gyorsan le lett tudva. örültem, hogy itt folytatódik, annak viszont kevésbé, hogy emiatt vissza kellet jönniük, és elhúzódott az egész. Egy küldetést egy kötetbe nagyon kevésnek éreztem, főleg azután, ami az első és a második kötetben volt: pörgős helyzetek, egy-két hét múlva már indulnak is újra, ha nem mennek küldetésre, akkor véletlenül „tesznek kirándulásokat” a múltba. Szóval ez a szerelmi ügy egy kicsit lelassította a történteket, és valószínűleg ezért nem fért bele még egy küldetés ebbe a kötetbe.
Végül azért lett négy csillagos a véleményem, mert ami a végén történt (nem lövöm le a poént, ami nem is igazán volt poén, mert eléggé rontotta a történetet szerintem) az eléggé elkeserítő volt nekem. Tudom, hogy nem lehet minden könyv fenékig tejfel, de eléggé zavart, hogy azután a sok megpróbáltatás, és érzelmi megrázkódtatás után ennek kellett történnie.
Az elvégzendő feladatok sem voltak most olyan ötletesek, mint az első kettőben. Én kifejezetten untam azokat a részeket, mikor szőlőt szedtek, gulyást készítettek, és üvegablakot csináltak.
Nem akarom szidni az írót, mert a korábbi kötetektől (különösen a "Fekete kő titkától") nagyon sokat kaptam, de itt most nem ezt vártam.
Mondjuk úgy, hogy ez nem lett a kedvencem.

SoHo>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Izgalmas, és még tanulni is lehet belőle törit.:D De azért persze látszik, hogy egy tanárnő írta.

lenkeee>!
H. Vidra Gabriella: A templom titka

Nagyon szerettem.Először nem vetettem belé nagy bizalmat,de az első rész elolvasása után nem voltak kétségeim a könyvet illetően.Sajnálom,hogy ilyen kevesen ismerik ezt a remek könyvet,én mindenesetre mindenkinek ajánlom.Azért ezt a kötetet választottam,mert ez tetszett a legjobban.


Népszerű idézetek

reta09>!

Krisztián ráeszmélt, hogy az emberek nem csak a tárgyaikkal felelőtlenek: sokan a kapcsolataikat, a családjukat vagy a barátaikat sem tudják megbecsülni…

120. oldal

1 hozzászólás
padamak>!

Épeszű ember nem áldozna fel embereket a saját sikeréért.

88. oldal - _ELSŐ RÉSZ_ A NEGYEDIK KÜLDETÉS: EURÓPA Chartres (Kolibri, Budapest, 2015)

Ninácska P>!

Barnát éppen úgy szerette, mint eddig, minden hibájával, minden otrombaságával és indulatosságával együtt. Mert látta benne a jót is: a bátorságot, az elszántságot, a nagyvonalúságot és a hűséget. És ahogy pár napja megfogadta, úgy is határozott: neki igenis fontos Barna, ő nem fogja lenézni és kidobni őt, mint egy megunt játékot, csak azért, mert a fiú nem hibátlan.

142. oldal

Ninácska P>!

Repültek az otthonuk, a sorsuk, a félelemteljes és kiszámíthatatlan, mégis az egyetlen lehetséges jövő felé. Mert menniük kellett; menniük önmagukért, az osztálytársaikért, a világért…
Elszánták magukat a végső küzdelemre.

318. oldal

reta09>!

Krisztián hétfő reggel jókedvűen ébredt.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Ransom Riggs: Üresek városa
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Könyves Karolina: A sors homokórái
Wendy Mass: Az utolsó ajándék
Madeleine L'Engle: Csillagvágta
Rick Riordan: Neptunus fia
Victoria Schwab: Az Archívum
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő