A második kötetben Afrika és Európa izgalmas helyszínein folytatódik Krisztiánék harca a Tudás könyveiért. Megismerkedhetünk az ókori Egyiptom titokzatos világával, a piramisokkal és III. Amenemhat fáraó szövevényes labirintusával, amelyben a gyerekeknek egy rejtvény segítségével kell eligazodniuk. Meg-tudhatjuk, hogyan juttatták fel a vizet az ókori egyiptomiak a városaikba, miként zuhanyoztak, s milyen izgalmas matekfeladatokat tartalmaz a háromezer éves Rhind-papirusz. Európában a középkori Magyarországra vezet Krisztiánék útja: itt tanúi lehetünk egy híres-neves párbajnak, melyet a várvédő Kapitán György vívott meg egy török agával, s találkozhatunk Tinódi Lantos Sebestyénnel is.
A gyerekeknek most is szükségük lesz a kitartásukra és a bátorságukra, mert szembekerülnek magával Mar-Törrel, s meg kell vele küzdeniük. Az egyik hős meghal, viszont egy új szerep-lő színre lép, aki a továbbiakban részt vesz a kalandokban, és küzd a gonosz erő ellen. A második kötet is… (tovább)
A Labirintus titka (A Tudás könyvei II.) 50 csillagozás

Az utóbbi időben a fáradtság miatt egy kisebb olvasási válságban szenvedtem, de ez a könyv …
Izgalmas, érdekes, sok-sok egyiptomi infóval és jó néhány magyarral. Erik karakterének nagyon örültem, rengeteget fejlődött, ő és Krisztián is. Barnát jól megcsapdostam volna néha.
Klopp, szegénykém, meg a gnómok …
Nagyon várom már az európai részt, vagyis magyart :)

A gyerekek újra útrakeltek, egy potyautassal kiegészülve. Kalandjaik sora a középidőbeli Egyiptomban, majd Európában folytatódott. A megoldandó feladatokba nem mélyedtem bele igazán, de egyébként tetszett. Erik jellemfejlődése figyelemre méltó. Most „igazi könyvben” olvastam. Megcsodálhattam a borító szépségét is. De be kell vallanom, az első rész jobban hatott rám.

Nekem továbbra is nagyon tetszik a történet,pedig jócskán túl vagyok azon a korosztályon akiknek szól a könyv.
Megszületett a gonosz végre már nagyon kíváncsi voltam rá.
Az egyiptomi részek nagyon tetszettek.
Nagyon ügyesek és okosak a gyerekek le a kalappal elöttük.
A medencés próbánál velük együtt szenvedtem számoltam a vödröket és izgultam,hogy sikerüljön a próba.
Az új tag jelentős jellemfejlődésen ment keresztül és hasznos segítője lett a kis csapatnak.
Kloppot a manót nagyon sajnáltam.
Izgalmas pörgős kalandos jó kis történet ez,folytatom is a következő kötettel.

Jó volt, sőt jobb, mint az első, az írónő nagyon belejött. Az izgalmak fokozása remekül megy neki, és most még jobban sikerült a „tananyagot” érdekesen és élvezetesen beleszőni a cselekménybe. Nem is számítottam rá, hogy egy ilyen regény ennyire be fog jönni, úgy, hogy több, mint két és félszer annyi vagyok, ahány éveseknek szánták. Iskolás koromban olvasott kalandregények emlékeit hozza vissza, pontosabban azt az érzést, hogy milyen volt azokat olvasni akkor, és ez önmagában is döbbenetes. Nagyon élveztem, amiben nyilván az is benne volt, hogy előtte két rém nyomasztó könyvet olvastam, szóval a legjobbkor jött.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-09-13+…

Nekem ez nem maradt meg annyira, mint a kezdő kötet, valószínűleg a hasonló séma követése miatt. Ott két küldetést teljesítettek, itt a harmadikat – amiből szerintem többet, olyan esőerdős-nagyragadozós-bennszülöttes afrikaiasabbat is kihozhatott volna az írónő. Így meg ki kellett töltenie az oldalszámot, hogy ez a kötet ne lógjon ki vékonyságával a többi közül. Emiatt szerintem kicsit unalmasra sikeredett az elején a régiségek bemutatása, a végén meg a számháború terjengős leírása. Ezek persze érdekes hungarikumok, meg hát a történetszövésben és a kamaszjellem formálódásában is szükségesek voltak.
Szóval, folytatódott a feladatteljesítés zavartalanul, s e kötet a következő részért kiált…

Azután,hogy elolvastam az első részt kellemesen csalódtam,és követeltem a második kötetet.
Szerencsére apukám igazán előrelátó,és előre beszerezte.Így csak egy napot kellett várakoznom,hogy megkapjam.:)Iszonyatosan tetszett,még talán jobban,mint az első!Csodás könyv!Kis ismertsége ellenére nekem nagyon tetszett,és mindenkinek nagyon ajánlom!

Ez a rész is annyira, de annyira jó volt.A történet kicsit csavarosabbá vált Erikkel, a feladatok megint izgalmasak voltak, néha sötétebb hangulatú lett a történet, de ebben is a jószándékú okítást érzékeltem, amit a szerzőnő zseniálisan ötvöz az izgalmas történettel. Több ilyen tanárra lenne szükségünk, és nem csak a gyerekeknek… Nagyon várom a következőt is.

Számomra a második rész, jobban tetszett az előző könyvtől. Sokkal jobban pörögtek az események, és a helyszínek is sokkal kedvesebbek voltak hozzám. Megint örültem, hogy sok mindent ismerhettem meg különböző kultúrákkal kapcsolatban. :)

Nem is emlékszem, mikor szórakoztam e sorozat előtt magyar író könyvén. A karakterek még mindig jók, a helyszínek talán az előzőeknél is izgalmasabbak, a karakterek talán ebben a részben a legszerethetőbbek.

– Mi az az itatós? – tudakolta Krisztián.
– Nem lehet, hogy ezt se tudjátok! – csóválta a fejét a lány, mire a fiúk „Na, már megint kezdi!”-pillantással összenéztek. – Régen töltőtollal és tintával írtak, sőt, még előtte lúdtollal… – bökte előre az állát, és kérdőn nézett a fiúkra, mire azok helyeslően bólogatni kezdtek. – Na mármost – folytatta Orsi –, hogy ne kelljen mindig várni, amíg megszárad a tinta, a felesleget leitatták egy nedvszívó papírral. Ez az itatós.