A ​világvallások ősi jelképrendszere (Titkos Tanítás 5.) 1 csillagozás

H. P. Blavatsky: A világvallások ősi jelképrendszere

Helena ​Petrovna Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás 1888-ban két vaskos kötetben jelent meg, amit az 1893-as 3. kiadás egy újabb kötettel egészített ki. Ennek teljes magyar nyelvű kiadását a Magyar Teozófiai Társulat 2011-ben kezdte meg, évente jelentkezve egy-egy új résszel. A jelenlegi kötet az ötödik a sorban.
A Titkos Tanítás első két kötete 3-3 részből áll. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről, fejlődéséről és történelméről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák. A III. kötet első része az emberiség nagy tanítóival foglalkozik, míg a második rész útmutatásokat tartalmaz az okkultizmus… (tovább)

>!
340 oldal · ISBN: 9786155038068

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
H. P. Blavatsky: A világvallások ősi jelképrendszere

Az előző, magasan leghosszabb terjedelmű kötet még fel nem tárt aspektusainak a kifejtése és számos olyan jelkép kevésbé ismert jelentéstartalmainak felfedéséről szól ez a kötet, amelyek ősiségéről a legtöbbeknek még fogalmuk sincs. Így a szvasztikaéról, a keresztéről, a köréről és a hetes száméról. A „Bukott Angyalokról” bár korábban is volt szó, volt még hová mélyíteni a témát, hasonló mondható el a Mennyei Háború magyarázatairól is.


A sorozat következő kötete

Titkos Tanítás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vajramálá: Istenség-jóga a vadzsrajána buddhizmusban
Jutta Seibert (szerk.): A keresztény művészet lexikona
Simon Philip De Vries: Zsidó rítusok és jelképek
Takács Béla: Bibliai jelképek a magyar református egyházművészetben
Reisinger János: Bibliai jelképek lexikona
Kozma András: A hindu istenalakok szimbólumai
Robert Adkinson (szerk.): Szent szimbólumok
Romano Guardini: Örökmécs
Hoppál Mihály: Jelek és sámánok a sziklarajzokon
Harmath Károly: Mozaikkockák