A ​jelképrendszer fejlődése (Titkos Tanítás 2.) 1 csillagozás

H. P. Blavatsky: A jelképrendszer fejlődése

Helena ​Petrovna Blavatsky fő művének, az 1888-ban két vaskos kötetben megjelent Titkos Tanításnak teljes magyar nyelvű kiadásával a Magyar Teozófiai Társulat több mint 100 éve tartozik a teozófiának és a magyar olvasóknak. Terveink szerint magyarul 6 kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel. Az I. rész 2011-ben jelent meg „Kozmogenezis – a világ teremtése” alcímmel, a jelenlegi kötet a második a sorban. A Titkos Tanítás mindkét eredeti kötete három részből állt. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák. „Bármely nép vallásos… (tovább)

>!
294 oldal · ISBN: 9786155038037

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
H. P. Blavatsky: A jelképrendszer fejlődése

A Titkos Tanítás magyar szerkesztésben második kötetében ezúttal a vallások szimbólumrendszerének evolúcióját, a mitológiák titkos jelentéseit, az istenek különböző csoportjait mutatja be egyebek mellett Blavatsky. Rengeteg, az első kötetben futólagosan vagy kevésbé részletesen említett téma, témakör, fogalom, jelkép, származástan, misztérium és nyelvi érdekesség került itt kifejtésre.
Hasonló csodálattal olvastam ezt a kötetet is, ugyanis számtalan még évekkel ezelőtt magamban megfogalmazott, valamint a Titkos Tanítás egyes állításai hatására tudati szinten először explicitté váló gondolatomra, és az ebből, ezekből sarjadó kérdéseimre kaptam választ. Hasonlóképp, ahogy mindig, Blavatsky válaszai nem direktek, olvasni kell a sorok között.


A sorozat következő kötete

Titkos Tanítás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julius Evola (szerk.): Bevezetés a mágiába I-III.
F. E. Eckard Strohm: Atlantisz mestertudása
Ramana Maharsi: Abszolút tudatosság
Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet
Carlos Castaneda: Az erő második köre
Dubravszky László: Az antropozófia körvonalai
Baranyi Tibor Imre: Fejlődő létrontás és örök hagyomány
Wictor Charon: A misztikus út
Rudolf Steiner: A szellemvilág küszöbén
F. E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai