Gyuris Petra (szerk.) · Meskó Norbert (szerk.)

Evolúciós ​pszichológia mesterfokon 2 csillagozás

Gyuris Petra – Meskó Norbert (szerk.): Evolúciós pszichológia mesterfokon

Merre tart a humán evolúció? Miként alkalmazkodott az emberi elme a kőkorszaki környezethez? Hogyan változott az evolúció során? Miként töltik be koordinációs szerepüket az érzelmek? Milyen környezeti mechanizmusok játszottak szerepet az egyéni különbségek kialakulásában? Melyek a felnőtt kötődés evolúciós funkciói? Milyen a jó humorú nő és férfi a másik nem tagjai szerint? Milyen adaptív funkciói vannak az irodalomnak és a művészetnek? Miért hasonlít az emberi elme működése az okos-telefonéhoz?
Ezekre és más kérdésekre ad választ ez a harminc szerző által írt könyv, amely a pécsi Pszichológiai Intézetben évek óta oktatott Evolúciós pszichológia mesterfokon elnevezésű tárgy tankönyve, egyúttal szakmai tisztelgés – jubileuma alkalmából – a hazai evolúciós pszichológia iskolateremtő egyénisége, Bereczkei Tamás professzor előtt..

Tartalomjegyzék

>!
Pro Pannonia, Pécs, 2016
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155553158

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Morn
Gyuris Petra – Meskó Norbert (szerk.): Evolúciós pszichológia mesterfokon

Alapvetően tetszett a könyv szerkezete, ahogy felépítették. Érdekességeket is csempésztek az egyes fejezetekhez, vagy konkrétan maga egy-egy fejezet volt az, ami már túllépett a szokványos, iskolában tanított evolúciós pszichológia keretein. Az különösen pozitív még a számomra, hogy a végén segítő kérdéseket tettek fel, amik később a szóbelire való felkészülést könnyítették meg.
A két csillag levonás azért történt, mert nagyon látszik a könyvön, hogy minden fejezetet más ember írt. Sajnos voltak olyanok, akik egyszerűen nem tudnak szépen, követhetően felépíteni egy-egy témát, vagy legalábbis olyan kacifántosan fogalmaznak, hogy nehezen bírtam őket megemészteni. Meg a kérdéseknél is voltak olyanok, akik zárójeles dolgokra kérdeztek rá, így kb. csapnivaló volt az egész jegyzetem az adott fejezetről, mert hát a fene gondoltam volna, hogy apróságok is ennyire számítanak.
Összességében nem volt egy rossz kötet. A borítója is nagyon ötletes!

>!
Pro Pannonia, Pécs, 2016
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155553158

Hasonló könyvek címkék alapján

Bereczkei Tamás: Evolúciós pszichológia
Elaine Morgan: A nő származása
Jared Diamond: A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása
Richard Dawkins: Az Ördög Káplánja
Richard Dawkins: Az önző gén
Paul Strathern: Crick és Watson
Richard Dawkins: Folyam az Édenkertből
Richard Dawkins: A hódító gén
Richard Dawkins: A valószínűtlenség hegyének meghódítása
Richard Dawkins: A vak órásmester