A ​Viszkis igaz története napjainkig 7 csillagozás

Gyuricza Péter – Kardos Ernő: A Viszkis igaz története napjainkig

Az ​izgalmas kötet 2000-ben megjelent előzményében (A Whiskys szökésben, avagy a szabadság fogságában) az újságíró szerzők több mint 30 érintettet szólaltattak meg.
Ambrus Attila akkor még börtönben ült – 12 év után 2012 januárjában szabadult. Mi történt vele azóta? Hogyan alakult az élete? Hogyan látja a „kinti” világot? Elégedett-e a sorsával?
Egy új, izgalmas interjúval kiegészítve, amely áttekinti az elmúlt évtizedeket, az olvasó teljes képet kaphat a „Viszkis” hétköznapinak valóban nem mondható életéről – a bankrablások történetétől a börtönéveken át napjainkig.
A Viszkisről nagyszabású mozifilm is készült, melyet november végén mutatnak be.

Nyilván sokan hörögnek majd, hogy egy bűnözőről készítenek életrajzi filmet, de az a helyzet, hogy sem egy legendás építészről, sem egy aktatologató életéről nem lehet izgalmas filmet csinálni, legalábbis olyat nem, amit százezrek megnéznek. Én egy megosztó személyiség vagyok, nem pedig biodíszlet, ahogy az… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 2017
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630990561
>!
Kossuth, Budapest, 2017
276 oldal · ISBN: 9789630991162

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csetepaté>!
Gyuricza Péter – Kardos Ernő: A Viszkis igaz története napjainkig

A legundorítóbb marketingfogás, amivel könyveket tekintetében találkoztam. Mind a kötet külső megjelenése, mind az időzítése arra utal, hogy egy teljesen naprakész, korszerű művet vehetünk a kezünkbe, ehhez képest csak meg akarták lovagolni a film kapcsán ismét felfokozó érdeklődést és még egy bőrt akartak lehúzni ugyanarról a dologról minimális munkával.
A kötet nem más mint a szerzőpáros Ambrus Attila, a Whiskys szökésben című, 2000-ben megjelent munkája mindenfajta átdolgozás nélkül, kb. annyi többlettel, hogy elé és mögé raktak 1-1 friss interjút.
Korrektebb lett volna „A Viszkis igaz története napjainkig” helyett a „Viszkis szökése 2000-ben plusz két interjú Ambrus Attillával” cím.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bérczes László – Cseh Tamás: Cseh Tamás
Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Schäffer Erzsébet: Hol nem volt
Schäffer Erzsébet: Egyszer volt
Lomb Kató: Bábeli harmónia
Szily Nóra – Molnár Ferenc: Caramel
Lévai Balázs: Bestseller – A világ nyitott könyv
Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.
Kosztolányi Dezső: Mindent bevallhatok
Petri György: Összegyűjtött interjúk