A Magyar népmesék sorozat új darabja nyolc mesét tartalmaz. Ezúttal többek között a tanult diákokat leleményességével megszégyenítő parasztról, a királyfivá változó sündisznóról, a napot, a holdat és a csillagokat visszaszerző Király kis Miklósról, a háromfejű sárkány eszén túljáró Jánosról vagy éppen a csókákká változó nővérekről olvashatunk.
A népmesék, illetve a televízióból jól ismert illusztrációk felidézik a sorozat semmi mással össze nem téveszthető szignálját, valamint a nép motívumok között a főcímet megéneklő piros kismadarat, s gondolatban már halljuk a két narrátor Szabó Gyula és Molnár Piroska hangját is
A királykisasszony jegyei és más mesék 23 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyar népmesék Alexandra

Válogatás a magyar népmesékből. Mindegyik mese tetszett és az illusztrációk is a tv-ből megszokott klasszikus, magyar népmesékből vannak, csodaszép keretet adnak a meséknek, nagyon szerettem.
Olvasás közben a narrátor hangja ment a fejemben, az az ízes, semmivel össze nem téveszthető hang amit gyerekkoromban annyit hallottam. Meg a magyar népmesék dallama és a fütyülős madárka aki az indákat, leveleket, virágokat fütyüli a képernyőre :) Nagyon jó volt olvasni.

Nagyon helyes konyv, tele szuper magyar népmesékkel a kicsik számára. Nagyon tetszik :)

Huhh, még tegnap befejeztük, csak elfelejtettem jelölni. Igazi magyar népmesék, nagyon jó képekkel fűszerezve. Minden nap izgatottan vártuk Manóval az estét, hogy olvashassunk belőle. Azt hiszem meg kell venni a sorozat összes részét -kár, hogy már nem mindet lehet kapni-.

Mindegyiket elolvastuk, szeretjük is a magyar népmeséket, nem ezzel van a baj. Csak nem minden jön át a gyerekeimnek, a paraszt bácsi vagy a komák csavarossága magas és nyakatekert nekik, az ilyen meséket én élvezem inkább.
Az uccsó pajkos-pajzán királykisasszony jegyeinél meg magyarázkodhatok, hogy na ne húzgálja mán' kend a szoknyáját… ;)