Mi ​a politika? 7 csillagozás

Bevezetés a politika világába
Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika?

Politikatudományi tankönyvet, s egyben olyan kézikönyvet, segédkönyvet tart az olvasó a kezében, amely bevezet a politika ismerős-ismeretlen világába. A könyv tanulmányai – szerzői neves politológusok és fiatal kutatók – bemutatják a politológia különböző ágait és a magyar politika működését. A kötetet az elmúlt ötven év történéseit feldolgozó „kis magyar politikatörténet”, valamint fogalomszótár és bibliográfiák egészítik ki. A politikát ma már tanítják a középiskolákban, ezért könyvünket elsősorban diákoknak és tanároknak ajánljuk, de haszonnal forgathatják a politika iránt érdeklődő olvasók, fiatalok és idősebbek egyaránt.

Osiris, Budapest, 2004
Osiris, Budapest, 2003
Osiris, Budapest, 1999
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633795613

nicosia P>!

Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Bevezetés a politika világába

Zsenge ifjúságomban volt, hogy érdekelt a téma. Mára ez elmúlt. Emlékszem lázasan próbáltam megfejteni, de igazából nem jutottem előre ebből a könyvből. Nem is nagyon értettem. Ez azóta sem változott.

ancsee P>!

Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Bevezetés a politika világába

A Zrínyis éveim alatt vásároltam, mert kellett egy kis bevezetés. Jól tudtam használni, hasznos könyv.

Biene_Maja>!

Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Bevezetés a politika világába

Érdekes, jó ritmusú könyv. Az elején kicsit tartottam a szakmai nómenklatúra túlzott alkalmazásától, de a félelmem alaptalannak bizonyult. Valóban alapkönyv, azokat a bizonyos alapokat úgy rakja le, hogy bátran lehet rájuk építeni. Szerettem, hogy nem (csak) a politika filozófiai oldalát boncolgatja, hanem hétköznapi példákat ad, ha pedig mégis nagyon elméleti, etikai kérdéseket feszeget, valamilyen formában gyakorlati kontextusba helyezi. Szerintem lesz még a kezemben, mert elsőre sok volt az információ. A lényeg, hogy az alapvető összefüggések megvannak.

richabi>!

Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Bevezetés a politika világába

Kristálytiszta nyelvezetű, logikus gondolatmenetű és cseppet sem elvont szájbarágó „tájékoztató” a politikáról, szinte az utca emberének, de úgy, hogy közben nem nézi komplett hülyének az olvasóját. Személy szerint én plusz kiegészítő irodalomként használtam hallgatói éveim alatt vonatkozó stúdiumokhoz, s nagy hasznát vettem a benne leírtaknak. Bátortalan dilettánsoknak, nemtörődöm apolitikusoknak ajánlom, legalább egyszer lapozzák át népszavazás vagy parlamenti választások előtt.

anika>!

Gyurgyák János (szerk.): Mi a politika? Bevezetés a politika világába

Remek kötet azok számára, akik most ismerkednek a politológia alapfogalmaival.

Megalit>!

Az ideológia olyan, többé-kevésbé összefüggő nézetrendszer, amely meghatározott hit- és értékrendszeren nyugszik. Az ideológia a politikai cselekvés céljait és eszközeit magyarázza, igazolja abból a célból, hogy a társadalmat a fennálló rendszer megőrzésére, megdöntésére, megreformálására vagy éppen egy korábbi rendszer visszaállítására mozgósítsa.