Európa ​felszámolásának fő tényezői 1 csillagozás

Győrfi Károly: Európa felszámolásának fő tényezői

vegyészmérnök ​végzettségű szerzőnek ez az ötödik könyve. Az előző kettő, a „Keresztényüldözés a 21. század elején” és az „Európa értékrendi válsága, úton a vég felé” nagy visszhangot kaptak a médiában, és sok könyvbemutató is volt.

Ez a könyv arra az óriási veszélyre szeretné a közvélemény figyelmét felhívni, amely a hagyományos Európa felszámolásával fenyeget történelmileg rövid időn – néhány évtizeden – belül.

A felszámoláshoz vezető fő tényezők közül a Szerző elsőnek az európai kereszténység helyzetét, a Nyugat Európában általános keresztényellenességet tárgyalja. Ebben a részben van a „Keresztény egyházak vezetési válsága” című fejezet is, amelynek beillesztésén vagy kihagyásán a Szerző sokat gondolkodott. Végül betette, mert úgy vélte, hogy a keresztény egyházak vezetőinek nagy a felelőssége az Európában kialakult helyzetért.

Külön fejezetek foglalkoznak az európai keresztény alapértékek elutasításának kérdésével, hiszen ezeknek az értékeknek az… (tovább)

>!
Püski, Budapest, 2020
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633022801

Enciklopédia 3


Kiemelt értékelések

Barbár>!
Győrfi Károly: Európa felszámolásának fő tényezői

A szerző hívő keresztény, evangélikus. Könyvének utolsó bekezdésében azt írja, hogy „Egyetlen ország és Európa sem maradhat meg, ha önmaga ellen fordul. Márpedig Európában ez történik most. Imádkozzunk Európa ébredéséért, feltámadásáért […]” Lehet, hogy itt már tényleg csak az ima segít Európán, bár még nem vagyunk a betegség végstádiumában. Isten, haza és család tagadása és idegen tömegek bevándoroltatása megtörték Európa tartását, és teljes erővel folyik a népességcsere, amelynek végén rossz esetben már néhány évtized múlva iszlámmá lesz kontinensünk. Miként történhetett mindez, és kik ezért a felelősek, erről szól ez a könyv. Stílusa hol szenvedélyes, hol higgadt, de túlnyomórészt igaza van. A szokásostól eltérő fogalomhasználatát megmagyarázza, és néhány téveszmét, a „menekültek” sikeres integrációját bizonyító érvet okosan megcáfol.
1. Különbséget tesz bevándorlás és bevándoroltatás között. Az utóbbi nagy tömegben és szervezetten történik. Az előbbi a múlt század hatvanas-hetvenes éveire volt jellemző, az utóbbi napjainkra, 2014-15-től kezdődően.
2. Miközben a liberális elit integrációról beszél, Győrfi jól látja, hogy ami Nyugat-Európában történik, az a fordított integráció. Nem a migránsok fognak beilleszkedni a befogadó országok társadalmába, hanem az őshonos európaiaknak kell majd beilleszkedniük az iszlám társadalmába. A muszlimok követelőznek, Európa fejet hajt. Már most is. Mi lesz még később, amikor többségben lesznek! Szinte jelképes, hogy éppen Brüsszelben a legmagasabb a muszlimok aránya a népességben, néhány kerületben már át is vették a hatalmat. (Még nem de jure, csak de facto.)
3. Gyakori érve a liberálisoknak az integráció sikerére, hogy lám a híres labdarúgók milyen jól integrálódtak. Nem igaz ez sem, mondja Győrfi, mert ezek csak egyéni karrierek, és például Mesit Özil nem a német kancellárt tartja elnökének, hanem Erdogant. Így van ezzel a másik híres török-német Gründogán is. A német himnuszt pedig meccs előtt nem éneklik a többiekkel, akárcsak a félig tunéziai Khedira és a félig ghánai Boateng, tehát nem fogadott hazájuk iránt lojálisak.
A könyv 2020-ban, nem sokkal az EU-s választások után jelent meg, amikor az „isiásszal” bajlódó Junckert Ursula von der Leyen váltotta az Európai Bizottság élén. Az első hónapok után a szerző úgy gondolta, hogy van némi remény a bizakodásra. Most már tudjuk, hogy korai volt a reménykedés. Európa nem tud leszállni a rossz irányba tartó vonatról.


Népszerű idézetek

Barbár>!

A Világfigyelő 2019. január 26-án „Ezért váltották le olyan gyorsan XVI. Benedek pápát” címmel terjedelmes írást tett közzé. Az írás azzal kezdődik, hogy azért „váltották ” le olyan gyorsan – betegségre hivatkozva –, mert Ő-pápasága, XVI. Benedek ideje alatt ezt az Európába irányuló muszlim népvándorlást nem lehetett volna kivitelezni!

80. oldal

Barbár>!

Ferenc pápával ellentétben állítjuk, hogy a katolikusok és a muzulmánok semmilyen értelemben nem testvérek, hanem embertársak.

92. oldal

Barbár>!

Egy másik püspök, Jo Bailey Wells – nevéből ítélve ő talán férfi, ha úgy akarja – elpanaszolta, hogy egyre nagyobb problémát okoz neki Istent férfinek nevezni, mert ez – állítása szerint – nagy felháborodást okoz a prédikációi alkalmával. Ezt a problémát ő úgy oldja meg, hogy egyszer férfiként, egyszer pedig nőként utal Istenre. Szinte hihetetlen.

115. oldal

Barbár>!

A Frankfurter Allgemeine Zeitung 2018 szeptemberében riportban számolt be arról, hogy Hamburg Horn nevű városrészében egy evangélikus templomot mecsetté alakítottak át. A FAZ, mint sikertörténetről számolt be az esetről. A riportot készítő újságíró arra is kíváncsi volt, hogy az evangélikus templom volt lelkipásztora miként éli meg a történteket. No, és itt jött a döbbenet. A lelkész, Wolfgang Weissbach örült annak, hogy „A muszlimok megmentették a templom épületét és az továbbra is az imádság háza maradt.” Nincs félreértés, nincs félrefordítás. Az evangélikus lelkipásztor örül annak, hogy a templomából mecset lett.

116. oldal

Barbár>!

Az UNESCO programja szerint a gyerekeknek 5-8 éves korukra (!) átfogó ismeretekkel kell rendelkezniük a genderelméletről, tudniuk kell, hogy mi a különbség a biológiai és a társadalmi nem között.

175. oldal

1 hozzászólás
Barbár>!

A 2019 májusi Európa parlamenti választások előtti kampányban a két „csúcsjelölt” Manfred Weber és Frans Timmermans egyetértettek abban, hogy „az iszlám Európa része”. Timmermans még tudatlanságáról is bizonyságot tett, amikor az iszlámot kétezer éves vallásnak mondta. Csak 600 évet tévedett.

202. oldal

Barbár>!

[…] jelenleg Európában egy civilizációs háború folyik, melynek célja, hogy felszámolja a befogadó kultúrát és amely háborúban az iszlám győzni akar, Európa pedig döntetlenre játszik: kedveskedik nekik, a média pedig felülről támogatottan elhallgat vagy hazudik a politikai korrektség jegyében.

214. oldal

Barbár>!

Az iszlám megengedi a gyilkosságot, ha azt nem muszlimon, tehát kafiron hajtják végre. Ugyanakkor – mint már írtam – tiltja az öngyilkosságot. Bár itt is van egy lényeges kitétel, amelyet sokszor idéznek a Hadiszokból, nevezetesen Mohamed mondatát: „Aki kafirokat öl meg és ennek kapcsán maga is meghal, az üdvözül és a mennybe jut.” Ezek szerint az – Európában és máshol is működő – öngyilkos merénylők az iszlám erkölcs normarendszere szerint mártírnak számítanak.

219-220. oldal

Barbár>!

Az utóbbi 30 évben Európa országai szakítottak a hagyományos asszimilációs modellel, és felvették a multikulturális angolszász modellt, amely szerint el kell fogadni a bevándorlók kultúráját és az őslakosoknak alkalmazkodniuk kell.

273. oldal

Barbár>!

Az Európai Unió vezetése jól tudta, hogy nincs olyan nemzetközi szerződés, amely kötelezően előírná, hogy a világ szegényeit Európának kell befogadnia. Nem beszélve arról, hogy az illegálisan bevándoroltatottak túlnyomó része ellenséges érzülettel van a más civilizációjú, kultúrájú és főleg vallású európaiak iránt. Nem is kívánnak integrálódni.

334. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Geert Wilders: Halállistán
Douglas Murray: Európa furcsa halála
Daniel Friberg: A jobboldal visszatér
Patrick J. Buchanan: A Nyugat halála
Paul Scheffer: Érkezési oldal
William I. Thomas – Florian Znaniecki: A lengyel paraszt Európában és Amerikában 2.
Trisse Gejl: Pátriárka
Émile Ajar: Előttem az élet
Robert Capa: Kissé elmosódva
Anne-Marie Dalmais: Állatlurkók hőben-hóban