Gyöngyfüzér 12 csillagozás

Gyöngyfüzér

Ínyencségek kavalkádja!

Különleges antológiát tart kezében a kedves Olvasó.
A kötetben tizennégy népszerű vagy akár rajongásig szeretett szerző szórja kincseit a lábaid elé.
Már megszeretett és elsöprő sikert aratott, vagy akár vadonatúj regények világából gördülnek elénk a gyöngyök. Szeretnivaló vagy épp váratlan és meglepő történetek lenyűgöző világokból, izgalmas szereplőkről. Kiderül pár titok a főhősök előéletéből, de belekukkanthatunk más szereplők izgalmas sorsába is.
A kötet egyszerre szól az írók korábbi táborához, akik örömmel tapsolják vissza a megszeretett regényhősöket. Nekik élvezetes csemege.
De szívből ajánljuk új olvasóknak is, hogy ezzel a kötettel induljanak felfedező útjukra.
Nekik önálló, önmagában érthető, lebilincselően sokszínű novellafüzér, ami mesterien formált kulcslyukon át enged bepillantást a regények hangulatába.
Ideális kötet dedikációk gyűjtésére is.

Gyűjtsd az élményt, élvezd a percet, gazdagodj minden történettel!

A művek szerzői: Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Eszes Rita, Bessenyei Gábor, Spirit Bliss, Istók Anna, Gulyás Péter, Bálint Erika, Okváth Anna, Chiara, Hercz Júlia, Greff Magdi, V. K. Bellone

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610914 · Illusztrálta: László Maya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610921 · Illusztrálta: László Maya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577683 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Andee_Sis>!
Gyöngyfüzér

Gyönyörű, a szivárvány színeiben játszó gyöngyök peregnek a szemem előtt. Mindegyik más színben játszik, mindegyik másért gyönyörű. Szerteszét gurulnak, és tudni szeretném az útjukat, szeretném látni, hogy mi mindent tartogathatnak még nekem. Amelyik világot még nem ismerem, azonnal meg szeretném ismerni.
Remek ötlet, eléri a célját.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Gyöngyfüzér

Szerettem olvasni ezt az antológiát :-) Jó volt visszaemlékezni a már olvasott könyvek szereplőire ill. olvasni róluk más aspektusból. S lett a kötetben pár novella, aminek hatására könyvek kerültek a kívánságlistámra. S nem egy olyan könyv, aminek az előrendelésén vacilláltam, de végül nem vettem meg. Többnyire a „fantasztikus” szál megléte miatt ódzkodtam, ám az írásokat olvasva mégis megjött a kedvem. Lehet hogy feszegetni fogom a komfortzónám? Nem lehet, hanem biztos, s ezt ennek a gyűjteménynek köszönhetem :-)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577683 · Illusztrálta: László Maya
Nyuszibusz>!
Gyöngyfüzér

Ez a kötet most nem tetszett annyira, mint az eddig megjelent másik kettő.
Volt pár könyv amit olvastam, és ismerős volt a helyszín meg a szereplők. Volt ami felkeltette az érdeklődésem, lehet elolvasom a teljes könyveket.
Sajnos ez most csak elment, kedvenc novelláim nem nagyon lettek. Kár érte, mert megint nagyon ügyes és jó írók novellái lettek összeválogatva.

Vius06 P>!
Gyöngyfüzér

Mikor rájöttem, hogy olyan történetekről fogok olvasni, amik már létező könyvekkel vannak összefüggésben, elég szkeptikus voltam. De pozitívan csalódtam! Mindössze egy könyv volt, amit már olvastam, így féltem belekezdeni. Nem bántam meg, h belevágtam! Annyira tetszettek a kis szösszenetek, hogy szinte mindegyik könyvet be fogom szerezni!

Thayet>!
Gyöngyfüzér

Töredelmesen bevallom, én úgy álltam neki ennek a könyvnek, hogy a novellákkal érintett regények közül mindössze hármat olvastam (és mint kiderült, abból egyre nem is nagyon emlékeztem, mert a novella végére sikerült csak fejben elhelyeznem, hogy melyik szereplő is az, akiről a novella szól). Ennek ellenére összességében élveztem a gyűjteményt, és remélem, a kiadó tervez még a jövőben hasonlóakat. Nekem ugyanis mindig érdekes egy novella erejéig egy világ olyan sarkaiba bekukkantani, ahová a regény fő íve nem ért el, végigkísérni egy eseményt, amiről a regényben csak hallunk, mélyebbre ásni egy olyan szereplő életében, akit addig kevésbé ismertünk. Szóval na, még több ilyesmit, KMK és KMK írók. :)

A novellákat egyenként nem akarom értékelni, nem is lenne fair, mert tudom, hogy néhányat főként azért nem élveztem annyira, mert maga a zsáner sem az én ízlésem. (Erről szólva, zárójeles megjegyzés, de… Marketing szempontból értem, miért VP ez a könyv, de jesszus, mennyire kevés ténylegesen YA volt ebben! Mármint tudtam, hogy a regények egy része, amihez a novellák íródtak, eleve nem VP, sőt… Nem számolok utána, de gyanítom, hogy igazából a regények fele sem VP. A novelláknak meg végül is az a céljuk, hogy megmutassák, milyen a regény, amihez kapcsolódnak, de ettől még csalódásként ért, mennyire nem VP antológiát kaptam. No mindegy.) Inkább csak a kedvenceimet emelem ki. Az egyik Róbert Katalin Ugrás az ismeretlenbe c. novellája, aminek szeretetében, elismerem, jócskán közrejátszott az, hogy az alapul szolgáló regényt, a Keresd az igazit! is szerettem. Jó volt végre Kellán fejében is elidőzni egy kicsit, és még jobban megérteni őt. Nem ő és Elina voltak a kedvenc párosom a regényben, de azért kedveltem őket, ez a novella meg még közelebb hozta őket hozzám. A másik kedvencem olyan novella volt, amihez a regényt eddig nem olvastam, de ezután biztosan fogom: Bessenyei Gábor Lányok, szellemek és egyéb kísértések c. története, ami Az első csók és egyéb démonok regényhez íródott, és hűha. Ez annyira tipikusan YA történet volt, hogy csak na! (A sok nem YA között ez különösen jólesett.) Imádtam a szereplőket, a felvillantott világot, a humort, és ahh. Nagyon szerettem az egészet. A kötet szintén meghozta a kedvemet ahhoz, hogy elolvassam Bálint Erika Adj esélyt! c. regényét, Greff Magdi Húzós szerelem könyvét, illetve valamelyik Eszes Rita történetet most már komolyan, és ne csak tervezgessem. De igazából azoknak a novelláknak az olvasását sem sajnálom, amiket itt nem érintettem, nem nekem íródtak ezek a történetek, és ezzel semmi gond nincs.

Abszolút nem bántam meg, hogy esélyt adtam ennek a gyűjteménynek még így a könyvekkel kapcsolatos csekély ismerettel is. Ha bárkit az tartana vissza az olvasástól, hogy kevés regényt ismer, hát, ne aggódjon, minden érthető és élvezhető a könyvek olvasata nélkül is. :)

Tímea_Tamás>!
Gyöngyfüzér

14 novellát tartalmazó kötet. 14 magyar író által írt könyvekhez tartozó novella. Nagyon tetszett. :) Anélkül is szeretem az antológiákat. Volt amelyiket jobban szerettem, volt amelyiket nem. De ez minden novellás gyüjkteményben így van. :)

1. Chiara: A bűn kezdete (Pillangólány)
A könyvet még nem olvastam, de az az igazság, hogy ezzel a könyvvel együtt azt is megrendeltem. :) Sajnáltam szegény tanárt a kínlódása miatt. :( Küzd saját maga ellen. Fokozatokban van megírva, hogy mit tesz. Nagyon érdekes.

2. Eszes Rita: A ködbe veszett róka (Rókatündér)
Ezt a könyvet nem olvastam és nem is áll szándékomban, de nagyon szeretem a mitológiát (bármilyent). A kicune japán rókaszelleme, aki a természethez van kötve. Anélkül üres és szomorú. Itt le van írva, hogy mi történik vele, ha megfosztják az erejétől.

3. Róbert Katalin: Ugrás az ismeretlenbe (Keresd az igazit!)
Ezt a könyvet imádtam. A kötetben nincs sok minden írva Kellánról, de ebben a novellában jobban megismertem. Örülök neki, hogy mégsem olyan muja és érdektelen, ahogy a könyvből lejött. Tetszett!!!

4. Rácz-Stefán Tibor: Túl édes (Túl szép!)
Imádtam a könyvet! :) Most egy olyan pillanatot ismertem meg, amikor Olivér már tudja, hogy mit akar Márktól. Valószínüleg ez az a pillanat, amikor ő maga rájött erre. ;)

5. Hercz Júlia: A rablás (Arany és ónix)
A könyv maga nem nagyon jött be, de ez a novella kifejezetten tetszett. :) Itt is láthattam, hogy Dhelward igenis jó „ember”. Azon segít aki ki akarta rabolni. :)

6. Bessenyei Gábor: Lányok, szellemek és egyéb kísértések (Az első csók és egyéb démonok)
Miért nem lep meg a novella kacifántos címe? :D:D Nagyon tetszett!! A könyvben nem sok mindent tudtunk meg Liliről. Ebben a novellában pótolva let. :D:D

7. Osváth Anita: Befejezetlen szimfónia (Szonáta gordonkára és kávédarálóra)
Nem olvastam a könyvet, de nem is fogom. Maga a novella egész jó. Bemutatja, hogy egy egyéjszakás kaland mennyire tudja megváltoztatni egy ember életét.

8. Bálint Erika: Téged vártalak (Adj esélyt!)
A könyvet nem olvastam, de ez a novella annyira tetszett, hogy el fogom olvasni. :) A novella főszereplője Ákos, akinek a lelki vívódását olvastam, aminek oka az anyja. Kettejük kapcsolata a kezdetektől fogva. Egy híres színésznő fiaként élt. Elhidegültek egymástól. Aztán a halál árnyékában minden előkerül, és rájön, hogy bizony ő is hibázott, nem csak az anyja.

9. Gulyás Péter: Tanóra (A végtelen térségek örök hallgatása)
A könyvet ezzel együtt rendeltem meg. :) Viszont a novella kifejezetten nem tetszett. Nem nagyon értettem, hogy miről is akar szólni. Remélem a könyv jobb lesz.

10. Istók Anna: Fordított almatorta (Éhes felhő a napot)
A könyvet nem olvastam, de a novella tetszett. Egy nő patt helyzete, aki csak a nagymamájára számíthat. (Viszont a könyvet nem fogom elolvasni)

11. Greff Magdi: Norvég krémes (Húzós szerelem)
Nem olvastam a könyvet, de elolvastam az ismertetőjét :). Ezek szerint, Norbi a könyv egyik főszereplője és az ő kezdő történetét olvashattam el. Nem nagyon tudok véleményt mondani. Kicsit (na jó nagyon) sablon történet.

12. Spirit Bliss: Soha többé (Reményfosztottak)
Tuti megveszem a könyvet!!! Ez volt a kedvenc novellám! Kiváncsi vagyok az egész történetre.

13. V.K. Bellone: Vér a véremből (Felvont vitorlák)
Nagyon tetszett a novella. (Ezt a könyvet sem olvastam) Bele tudtam magam képzelni Ramal helyzetébe. Mi a helyes döntés? „Ha ezt harapom ez fáj, ha azt harapom az fáj”

14. Eszes Rita: Irma és Zelemir legendája (Illangók)
Ezt a könyvet is el fogom olvasni. :) Kiváncsi vagyok az egész történetre. Főleg arra, hogy miért lett ennyire kiábrándult Tartod. A családjáért bármire képes!!

pevike >!
Gyöngyfüzér

Nem szoktam novellásköteteket olvasni, most egy kihíváshoz kellett, és megláttam a polcon ezt a könyvet. Gondoltam, úgyis több magyar írótól kellene olvasnom. Tulajdonképpen érdekes volt mindegyik, még úgyis, hogy nem vagyok nagy fantasy rajongó – jó volt kicsit belepillantani a világokba. Viszont itt jön a de: mindegyiknél olyan érzésem volt, hogy hiányzik az eleje vagy a közepe vagy a vége a történetnek. Nyilván, aki ismeri ezeket a könyveket, tudja a részleteket, mégis úgy éreztem, hogy ezek nem kerek történetek, inkább mézesmadzagok a olvasónak. Azt is értem, hogy ez tudatos, olvass bele, szeress bele, vedd meg a könyvet. Marketing az egész, és emiatt keserű szájízem lesz tőle. Nemcsak a kiadó, hanem a szerzők oldaláról is, én megértem a szempontjaikat, de szerintem akkor sem elegáns, hogy egy már lezárt történethez írogatnak újabb és újabb novellákat, hogy a rajongóknak újabb könyveket kelljen megvennie azért, hogy elolvasson egy 10-20 oldalas írást csak azért, mert abban a világban játszódik. Ha nem tudja elengedni a történetet, írjon folytatást, az még mindig korrektebb és kevésbé érzem rókabőrnek. Mégis kap négy csillagot, mert ha a hátsó szándékot nem, csak a novellákat nézem, akkor megérdemli.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az ölelést hajlamosak alábecsülni az emberek, pedig szép és értékes. Pedig nem kerül semmibe.

Okváth Anna: Befejezetlen szimfónia · Okváth Anna

Kapcsolódó szócikkek: ölelés
1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Dögöljön meg a szőke herceg! Főleg, ha nem akar észrevenni.

Bessenyei Gábor: Lányok, szellemek és egyéb kísértések · Bessenyei Gábor

Könyvmolyképző KU>!

De egy gyerek nem büszke akar lenni az anyjára, hanem azt akarja, hogy az anyja legyen büszke rá, hogy törődjön vele, hogy megdicsérje, hogy szeresse.

Bálint Erika: Téged vártalak · Bálint Erika

Könyvmolyképző KU>!

– Tudom, hogy hazugnak és számítónak látod az embereket, de az én apám nem tagadta volna le, ha van egy fia! Tudom, hogy tudsz harcolni az igazságért! És én most arra kérlek, hogy harcolj érte, bármi lesz is a vége!

Eszes Rita: Irma és Zelemir legendája · Eszes Rita

Könyvmolyképző KU>!

Emlékek peregnek bennem. Lányok, nők, életem töredékei, arcok egymás után, némán keresek valakit, aki ugyanazt váltotta volna ki belőlem, mint ő, de nem találok senkit. Amit most érzek, valami sötétebb és eredendőbb. Valami, amit nem érezhetnék.

Chiara: A bűn kezdete · Chiara

Könyvmolyképző KU>!

– Take on me… – dúdolta Ella. – Imádom – tette hozzá ábrándozva.
– Melyiket? Az énekest vagy a dalt?
Ella egy pillanatra elhallgatott.
– A dalt. Természetesen – bólintott.
– A-ha – dünnyögtem, mire Ella felnevetett.

Greff Magdi: Norvég krémes · Greff Magdi

Könyvmolyképző KU>!

Álmaimban egy buszmegállóban várom őt; hajnalban, mikor az utolsó éjszakai járat érkezik, hogy varázsa átadja helyét a nappali műszak mindennapi tömegsírjának.

Gulyás Péter: Tanóra · Gulyás Péter

Könyvmolyképző KU>!

Ám mielőtt odaérhetett volna, az earl már ott magasodott előtte. John szeme elkerekedett, a félelem végigszáguldott rajta, és csomóba rántotta a gyomrát.
Hogyan? Hogyan ért ide előttem? – gondolta hitetlenkedve. Senki sem lehet ilyen gyors.

Hercz Júlia: A rablás · Hercz Júlia

Könyvmolyképző KU>!

Kinga letörölt egy könnycseppet a szeme sarkából.
– Csak magadban bízhatsz – hallotta a rekedtes hangot, mely úgy szólt, mint egy jóslat. – Akkor majd megfordul a te szerencséd is.

Istók Anna: Fordított almatorta · Istók Anna

Könyvmolyképző KU>!

Amikor ránéz, és a tekintetük összekapaszkodik, akkor minden értelmet nyer. A világ mocska kint reked, csak együtt léteznek, mint férfi és nő, mint apa, anya és gyermek. Mi lehetne ennél helyesebb?

V. K. Bellone: Vér a véremből · V. K. Bellone


Hasonló könyvek címkék alapján

Hayden Moore – Carol Souya – Becca Prior: Mesés könyv
Büksi Zsuzsanna – Agnes Epstein – Ronnie W. A. – Megyeri Judit – Remy Dalmore – Demeter Attila – Kozi Bogi: Amit a Sors egybekötött…
Szilágyi Sándorné (szerk.): Kedves
Vágyom rád
Mi lett volna ha…?
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Megható romantikus történetek
22 híres romantikus történet