Gyöngyfüzér 30 csillagozás

Gyöngyfüzér

Ínyencségek kavalkádja!

Különleges antológiát tart kezében a kedves Olvasó.
A kötetben tizennégy népszerű vagy akár rajongásig szeretett szerző szórja kincseit a lábaid elé.
Már megszeretett és elsöprő sikert aratott, vagy akár vadonatúj regények világából gördülnek elénk a gyöngyök. Szeretnivaló vagy épp váratlan és meglepő történetek lenyűgöző világokból, izgalmas szereplőkről. Kiderül pár titok a főhősök előéletéből, de belekukkanthatunk más szereplők izgalmas sorsába is.
A kötet egyszerre szól az írók korábbi táborához, akik örömmel tapsolják vissza a megszeretett regényhősöket. Nekik élvezetes csemege.
De szívből ajánljuk új olvasóknak is, hogy ezzel a kötettel induljanak felfedező útjukra.
Nekik önálló, önmagában érthető, lebilincselően sokszínű novellafüzér, ami mesterien formált kulcslyukon át enged bepillantást a regények hangulatába.
Ideális kötet dedikációk gyűjtésére is.

Gyűjtsd az élményt, élvezd a percet, gazdagodj minden történettel!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Eszes Rita, Bessenyei Gábor, Spirit Bliss, Istók Anna, Gulyás Péter, Bálint Erika, Okváth Anna, Chiara, Hercz Júlia, Greff Magdi, V. K. Bellone

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610914 · Illusztrálta: László Maya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610921 · Illusztrálta: László Maya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577683 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 1


Most olvassa 4

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Juca P>!
Gyöngyfüzér

14 novellát tartalmaz a kötet különböző szerzőktől. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik egy-egy regény mellé íródott. Ezek közül csak két könyvet olvastam, de így is olvashatóak voltak a novellák.

Chiara: A bűn kezdete 5/5
"- Vajon bűn már a gondolat is, vagy hihetem még, hogy maradt bennem tisztesség? De szabhatunk-e határt annak, amit érzünk? Elítéltethetünk-e valamiért, amit nem követtünk el?
Végül is mikor kezdődik a bűn?"

Eszes Rita: A ködbe veszett róka 5/5
Az ehhez a novellához tartozó Eszes Rita: Rókatündér című könyvet olvastam. Izgalmas felvezető történet a regényhez ez a novella.

Róbert Katalin: Ugrás az ismeretlenbe 5/5
Róbert Katalin: Keresd az igazit! című könyve a másik, amit a novellák kapcsán már olvastam. Ehhez a novellához azért jó volt, hogy ismertem a regény cselekményét, legalábbis a könyv világát nem most kellett lelkileg feldolgoznom. Igazán ütősre sikerült ez a történet.

Rácz-Stefán Tibor: Túl édes 5/5
Ez igazán cuki történet volt. ☺️

Hercz Júlia: A rablás 5/5
Na, ez igazán izgalmasra sikeredett. Felkeltette az érdeklődésemet a regény iránt. :)
Hercz Júlia: Arany és Ónix című könyve fel is került a várólistámra.

Bessenyei Gábor: Lányok, szellemek és egyéb kísértések 5/5
Izgalmas szelleműzés.

Okváth Anna: Befejezetlen szimfónia 5/4
Ez a novella kellemes olvasmány, de engem nem igazán fogott meg.

Bálint Erika: Téged vártalak 5/4
Szomorkás hangulatú novella az elmúlásról az újrakezdés gondolatával zárulva.

Gulyás Péter: Tanóra 5/4
Nagyon depresszív írás, ezért örültem, hogy nem olyan hosszú.

Istók Anna: Fordított almatorta 5/5
Szomorú történet. Az a bizonyos ennél már nem lehet lejjebb zuhanni állapot a novella fő témája.

Greff Magdi: Norvég krémes 5/5
Úgy tudtam, mi lesz, amikor Norbi barátnője hazaérkezett a nyaralásból. Ütős történet. És a stílusváltás is felkeltette az érdeklődésemet a végén.

Spirit Bliss: Soha többé 5/3
A szerzőtől korábban már olvastam a link Démoni Érintés sorozatot, ami tetszett. Ez a novella viszont most nem fogott meg.

V. K. Bellone: Vér a vérből 5/3
Ez a novella nem az én világom. Talán a regényben jobban elmerülnék.

Eszes Rita: Irma és Zelemir legendája 5/3
Ennél a novellánál is hasonló a helyzet. Inkább a regényt kellene elolvasnom.

Beatrice8>!
Gyöngyfüzér

Ez már a negyedik novelláskötet, amit a kiadótól olvastam és sajnos ez most csalódást okozott. Az eddigiek mind 4,5-5 csillagosak voltak, egy-egy gyengébb novellát fogott körbe sok szuper. Most viszont egy meglepően jó sem volt benne helyette sok egynek elmegy. Lehet én vagyok a ludas, mert a 14 eredeti könyvből, amikhez ezek íródtak csak ötöt olvastam a kötet olvasása előtt és egyet utána. De nézzük egyesével.
1.A bűn kezdete: Nem volt rossz, de a könyvet nem olvasom el, mert a nagy korkülönbségre akkor is egy kicsit érzékeny vagyok, ha egyébként biztos szépen van megírva és mindketten felnőttek. Az írásstílus viszont tetszett.
2. A ködbe veszett róka: Nem bővelkedik magyarázatokban. Ha jól értem a Rókatündérben megismert és általam nem kedvelt anyó fiatalkoráról volt szó benne. Viszonylag érdekes volt, de sajnos nem fogott meg.
3.Ugrás az ismeretlenben: Ez így majdnem közvetlenül a Keresd az igazit! után jól esett. Rájöttem, hogy a könyvben nem különösen bírtam Kellánt. Itt viszont ügyes volt. Ez lett az egyik kedvencem a kötetből, de 5 csillagot ez sem kapna, lehet csak azért, mert a Keresd az igazit! már magasra tette a mércét.
4. Túl édes: Hú, de elfelejtettem már a Túl szépet! :D Lehet valamikor újraolvasom. Jó kis novella volt.
5.A tolvaj: Hát sok minden nem derült ki ebből a novellából, de arra jó volt, hogy az Arany és Ónix előrébb került sokkal az olvasási listámon. Az olvasása után pedig már kicsit sajnáltam, hogy a novella nézőpontkaraktere ennyire egy senki.
6.Lányok, szellemek és egyéb kísértések: Azt hiszem ez lett a másik kedvencem a kötetből. Itt azt éreztem, hogy tényleg valamit hozzátett a könyvhöz, de magában is egy érdekes történetet írt le.
7.Befejezetlen szimfónia: Sajnos már a könyvet sem szerettem, különösen nem ezt a szálat, szóval ennek a novellának esélye sem volt nálam.
8.Téged vártalak: Nagyon rövid, a könyvet nem olvastam, nem is fogom, tragikusnak tűnik, de ez nem volt rossz.
9.Tanóra: Véleményem egy rövid mondatban összefoglalható: He?
10.Fordított almatorta: Wow hát ez… szerencsétlen szereplők! A szó nem pejoratív értelmében persze, a rosszabbnál mindig csak rosszabb felé fordul az életük.
11.Norvég krémes: Hmm… nem az én stílusom.
12. Soha többé: Talán ez is a jobbak közé tartozik. Izgalmas volt, ha ennyi idő alatt nem is tudtam megismerni a szereplőket, lenne bennük potenciál. Lehet még a könyvnek utánajárok.
13. Vér a vérből: Gondolkodtam a Felvont vitorlák olvasásán és bár ez elég érdekes volt, azt hiszem nem az én stílusom lenne. Számítottam rá, hogy a főszereplő csalódni fog, de még így is rossz volt nézni.
14. Irma és Zelemir legendája: Ez is felkeltette kicsit az érdeklődésem az Illangók iránt, de szintén nagyon tragikus volt, úgyhogy az Olvassam vagy ne olvassam polcnál egyelőre tovább nem jut.

Értem én, hogy nem spoilerezhettek az írók, ez nehéz lehetett, a regények általában nem véletlenül ott kezdődnek, ahol, az előzmény- vagy kiegészítőnovelláknak nagyon igyekezniük kell, hogy elérjék a kellő szintet. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy ezzel a novelláskötettel csak azért nem szenvedtem többet, mert rövid volt. Egyszerűen nem volt sem szórakoztató, sem elég tanúlságos ahhoz, hogy elnézzem az első hiányát. Kár.

Bianka_Béres P>!
Gyöngyfüzér

Voltak kétségeim ezzel a novellagyűjteménnyel kapcsolatosan, de nem bántam meg, hogy elkezdtem! Annyira tetszettek a kis szösszenetek, hogy 8 könyvet biztosan be fogok szerezni még idén, mert kíváncsi lettem rájuk! :)

Andee_Sis>!
Gyöngyfüzér

Gyönyörű, a szivárvány színeiben játszó gyöngyök peregnek a szemem előtt. Mindegyik más színben játszik, mindegyik másért gyönyörű. Szerteszét gurulnak, és tudni szeretném az útjukat, szeretném látni, hogy mi mindent tartogathatnak még nekem. Amelyik világot még nem ismerem, azonnal meg szeretném ismerni.
Remek ötlet, eléri a célját.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Gyöngyfüzér

Szerettem olvasni ezt az antológiát :-) Jó volt visszaemlékezni a már olvasott könyvek szereplőire ill. olvasni róluk más aspektusból. S lett a kötetben pár novella, aminek hatására könyvek kerültek a kívánságlistámra. S nem egy olyan könyv, aminek az előrendelésén vacilláltam, de végül nem vettem meg. Többnyire a „fantasztikus” szál megléte miatt ódzkodtam, ám az írásokat olvasva mégis megjött a kedvem. Lehet hogy feszegetni fogom a komfortzónám? Nem lehet, hanem biztos, s ezt ennek a gyűjteménynek köszönhetem :-)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577683 · Illusztrálta: László Maya
cirbu>!
Gyöngyfüzér

A Vágyom rád kötet jobban tetszett, de ez valahol borítékolva is volt, mert a Rubin pöttyös inkább az én világom, sem mint a Vörös. De kedvcsinálónak tökéletesek voltak, újabb, ígéretes magyar kortárs írók kerültek reflektorfénybe, már össze is szedegettem, hogy melyek azok a könyvek, amelyek ezek után számomra olvasásra érdemesek.
Rácz-Stefán Tibor könyvét olvastam, az abzsolút kedvenc, de ezt az gyűjteményt nem csak miatta, hanem Chiara novellája miatt is vettem meg, mert a Pillangólányt is imádtam.
Ezek tetszettek: Róbert Katalin: Ugrás az ismeretlenbe, Hercz Júlia: A rablás, Okváth Anna: Befejezetlen szimfónia, Bálint Erika: Téged vártalak, Istók Anna: Fordított almatorta, Greff Magdi: Norvég krémes
Volt egy, amit nem igazán értettem és volt egy másik, aminél alig vártam, hogy vége legyen. De nem baj, ilyen is kell. :)
Összességében jó volt.

Pölcz_Fanni>!
Gyöngyfüzér

14 könyvhöz kapcsolódó történetét olvashatunk ebben a könyvben. Őszinte leszek Chiara és Ràcz-S. Tibor miatt vettem meg, hisz nekik olvastam könyveit. Az a 2 történet nagyon tetszett és még votk 3 amit szerintem el fogok olvasni. Többit majd meglatom, egy volt az Illangók ami valamiért nem jött át, unalmasnak tartottam.
Arany és Onix tervben van itt hever az asztalon. Ha kiolvastam újra elolvasom ezt a szösszenetet.

Dóra_Pethő>!
Gyöngyfüzér

Már több novelláskötetet olvastam a KMK kiadásában, mindig a borítón lévő illusztrációk keltették fel a figyelmem – egyszerűen letisztultak és gyönyörűek. Külön értékelem, hogy azonos az illusztrátora mindegyik kötetnek. :)
Nem tudtam, hogy ebben a könyvben márt több megjelent íráshoz kapcsolódnak majd a novellák, így ez nagy meglepetésként ért. Chiara és Spirit Bliss könyveivel tisztában vagyok, olvastam is őket – nyilván így könnyebb volt elhelyezni az ő novelláikat a fejemben.
Volt pár könyv viszont amit nem olvastam, így azokkal a történetekkel néhol bajban voltam. 2 szerző volt a számomra ismeretlenek közül, akinek a történetete felkeltette az érdeklődésem: Bessenyei Gábor és Okváth Anna

Nyuszibusz>!
Gyöngyfüzér

Ez a kötet most nem tetszett annyira, mint az eddig megjelent másik kettő.
Volt pár könyv amit olvastam, és ismerős volt a helyszín meg a szereplők. Volt ami felkeltette az érdeklődésem, lehet elolvasom a teljes könyveket.
Sajnos ez most csak elment, kedvenc novelláim nem nagyon lettek. Kár érte, mert megint nagyon ügyes és jó írók novellái lettek összeválogatva.

Tímea_Tamás>!
Gyöngyfüzér

14 novellát tartalmazó kötet. 14 magyar író által írt könyvekhez tartozó novella. Nagyon tetszett. :) Anélkül is szeretem az antológiákat. Volt amelyiket jobban szerettem, volt amelyiket nem. De ez minden novellás gyüjkteményben így van. :)

1. Chiara: A bűn kezdete (Pillangólány)
A könyvet még nem olvastam, de az az igazság, hogy ezzel a könyvvel együtt azt is megrendeltem. :) Sajnáltam szegény tanárt a kínlódása miatt. :( Küzd saját maga ellen. Fokozatokban van megírva, hogy mit tesz. Nagyon érdekes.

2. Eszes Rita: A ködbe veszett róka (Rókatündér)
Ezt a könyvet nem olvastam és nem is áll szándékomban, de nagyon szeretem a mitológiát (bármilyent). A kicune japán rókaszelleme, aki a természethez van kötve. Anélkül üres és szomorú. Itt le van írva, hogy mi történik vele, ha megfosztják az erejétől.

3. Róbert Katalin: Ugrás az ismeretlenbe (Keresd az igazit!)
Ezt a könyvet imádtam. A kötetben nincs sok minden írva Kellánról, de ebben a novellában jobban megismertem. Örülök neki, hogy mégsem olyan muja és érdektelen, ahogy a könyvből lejött. Tetszett!!!

4. Rácz-Stefán Tibor: Túl édes (Túl szép!)
Imádtam a könyvet! :) Most egy olyan pillanatot ismertem meg, amikor Olivér már tudja, hogy mit akar Márktól. Valószínüleg ez az a pillanat, amikor ő maga rájött erre. ;)

5. Hercz Júlia: A rablás (Arany és ónix)
A könyv maga nem nagyon jött be, de ez a novella kifejezetten tetszett. :) Itt is láthattam, hogy Dhelward igenis jó „ember”. Azon segít aki ki akarta rabolni. :)

6. Bessenyei Gábor: Lányok, szellemek és egyéb kísértések (Az első csók és egyéb démonok)
Miért nem lep meg a novella kacifántos címe? :D:D Nagyon tetszett!! A könyvben nem sok mindent tudtunk meg Liliről. Ebben a novellában pótolva let. :D:D

7. Osváth Anita: Befejezetlen szimfónia (Szonáta gordonkára és kávédarálóra)
Nem olvastam a könyvet, de nem is fogom. Maga a novella egész jó. Bemutatja, hogy egy egyéjszakás kaland mennyire tudja megváltoztatni egy ember életét.

8. Bálint Erika: Téged vártalak (Adj esélyt!)
A könyvet nem olvastam, de ez a novella annyira tetszett, hogy el fogom olvasni. :) A novella főszereplője Ákos, akinek a lelki vívódását olvastam, aminek oka az anyja. Kettejük kapcsolata a kezdetektől fogva. Egy híres színésznő fiaként élt. Elhidegültek egymástól. Aztán a halál árnyékában minden előkerül, és rájön, hogy bizony ő is hibázott, nem csak az anyja.

9. Gulyás Péter: Tanóra (A végtelen térségek örök hallgatása)
A könyvet ezzel együtt rendeltem meg. :) Viszont a novella kifejezetten nem tetszett. Nem nagyon értettem, hogy miről is akar szólni. Remélem a könyv jobb lesz.

10. Istók Anna: Fordított almatorta (Éhes felhő a napot)
A könyvet nem olvastam, de a novella tetszett. Egy nő patt helyzete, aki csak a nagymamájára számíthat. (Viszont a könyvet nem fogom elolvasni)

11. Greff Magdi: Norvég krémes (Húzós szerelem)
Nem olvastam a könyvet, de elolvastam az ismertetőjét :). Ezek szerint, Norbi a könyv egyik főszereplője és az ő kezdő történetét olvashattam el. Nem nagyon tudok véleményt mondani. Kicsit (na jó nagyon) sablon történet.

12. Spirit Bliss: Soha többé (Reményfosztottak)
Tuti megveszem a könyvet!!! Ez volt a kedvenc novellám! Kiváncsi vagyok az egész történetre.

13. V.K. Bellone: Vér a véremből (Felvont vitorlák)
Nagyon tetszett a novella. (Ezt a könyvet sem olvastam) Bele tudtam magam képzelni Ramal helyzetébe. Mi a helyes döntés? „Ha ezt harapom ez fáj, ha azt harapom az fáj”

14. Eszes Rita: Irma és Zelemir legendája (Illangók)
Ezt a könyvet is el fogom olvasni. :) Kiváncsi vagyok az egész történetre. Főleg arra, hogy miért lett ennyire kiábrándult Tartod. A családjáért bármire képes!!


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az ölelést hajlamosak alábecsülni az emberek, pedig szép és értékes. Pedig nem kerül semmibe.

Okváth Anna: Befejezetlen szimfónia · Okváth Anna

Kapcsolódó szócikkek: ölelés
1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Dögöljön meg a szőke herceg! Főleg, ha nem akar észrevenni.

Bessenyei Gábor: Lányok, szellemek és egyéb kísértések · Bessenyei Gábor

Könyvmolyképző KU>!

De egy gyerek nem büszke akar lenni az anyjára, hanem azt akarja, hogy az anyja legyen büszke rá, hogy törődjön vele, hogy megdicsérje, hogy szeresse.

Bálint Erika: Téged vártalak · Bálint Erika

Könyvmolyképző KU>!

– Tudom, hogy hazugnak és számítónak látod az embereket, de az én apám nem tagadta volna le, ha van egy fia! Tudom, hogy tudsz harcolni az igazságért! És én most arra kérlek, hogy harcolj érte, bármi lesz is a vége!

Eszes Rita: Irma és Zelemir legendája · Eszes Rita

Könyvmolyképző KU>!

Kinga letörölt egy könnycseppet a szeme sarkából.
– Csak magadban bízhatsz – hallotta a rekedtes hangot, mely úgy szólt, mint egy jóslat. – Akkor majd megfordul a te szerencséd is.

Istók Anna: Fordított almatorta · Istók Anna

FeketeAlex IP>!

– Attól, hogy valaki megöregszik, még nem lesz jó ember.

130. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Ám mielőtt odaérhetett volna, az earl már ott magasodott előtte. John szeme elkerekedett, a félelem végigszáguldott rajta, és csomóba rántotta a gyomrát.
Hogyan? Hogyan ért ide előttem? – gondolta hitetlenkedve. Senki sem lehet ilyen gyors.

Hercz Júlia: A rablás · Hercz Júlia

Könyvmolyképző KU>!

Szeretnék örömet okozni neki. Annyira megérdemli, hogy végre lazítson, és önfeledten mosolyogjon.
Szeretném látni azt a mosolyt…
Vigyorogni támad kedvem, ahogy észreveszem, nem mer a vászon felé nézni. Egyszer csak sikítás hallatszik, mire Márkó ijedtében megfogja a kezemet.
Hihetetlen, mennyire passzol a dundi keze az enyémbe. Jóleső melegség árad szét a testemben, a bőrének az érintése meglepően selymes. Basszus, már el is húzza, és még a kevéske fényben is látom, hogy zavarban van. Meg kellene neki mondanom, hogy nincs miért, tökre önkéntelen reakció volt, bárkivel megeshet.
Mégsem bírok megmukkanni.

Rácz-Stefán Tibor: Túl édes · Rácz-Stefán Tibor

Könyvmolyképző KU>!

Némelyik fiú még azt is mondta, kívánatosabbnak tartja azokat a lányokat, akik kevésbé merészek. Kellán nemigen értette meg a gondolkodásukat. Elina bármikor tudott olyan bátor lenni, mint a fiúk a városban.

Róbert Katalin: Ugrás az ismeretlenbe · Róbert Katalin

Könyvmolyképző KU>!

Amikor ránéz, és a tekintetük összekapaszkodik, akkor minden értelmet nyer. A világ mocska kint reked, csak együtt léteznek, mint férfi és nő, mint apa, anya és gyermek. Mi lehetne ennél helyesebb?

V. K. Bellone: Vér a véremből · V. K. Bellone


Hasonló könyvek címkék alapján

Cathy Arrow: A szerelem ára
Cynthia Hand: Angyalnyár
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Csak mi ketten!
Cathy Arrow: Boszorkányok extra
Anna Erishkigal: Az órakészítő
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Stephanie Garber: Finale
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu