Kelj ​fel! 2 csillagozás

Gyökössy Endre: Kelj fel! Gyökössy Endre: Kelj fel!

Kézfogás ​15.
Kedves Atyánk! Te adnád a Te Szentlelkedet, ha kérnénk. Mi folyton koldulunk, Tőled is kéricskélünk. Hol ezt, hol azt írnánk elő Neked, hogy mi is volna nekünk jó. Alamizsnát kérünk egyfolytában, csak Téged magad nem! Isten Szent lelke, bocsásd ezt meg nekünk. Látod, hogyan csetlünk-botlunk, koldulgatunk. Milyen koldusok lettünk, testünkben, lelkünkben, népünkben, gazdaságunkban, mindenben.
Isten Szent Lelke, taníts meg bennünket újra felülről való Erőket kérni. Hogy tudjunk segíteni. Valóban tudjunk. Nemcsak azoknak, akik megkeresnek bennünket, hanem azoknak, akiket mi keresünk. Áldd meg, minden felekezet minden templomában, a Te kiáradó Igédet. Taníts meg bennünket a legszentebb kezelésre: megfogni a másik kezét, odatenni a szívünket a másik szívéhez. Tudjunk adni az időnkből is. Megállni riadt, kolduló kis emberkék előtt, a befalazott, az elmagányosodott lelkek előtt. Taníts bennünket egy új belmisszióra: a lelkigondozó új szent missziójára. Az embert… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: „Kézfogás” Szent Gellért

>!
Szent Gellért, Budapest, 2014
40 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636962278
>!
Szent Gellért, Budapest, 1998
40 oldal · ISBN: 9639094595

Kiemelt értékelések

Amapola P>!
Gyökössy Endre: Kelj fel!

A Kézfogás sorozat kis kötete: egy órácskára való, hogy ne mondjam „egy adag” elgondolkodtató, erőt adó olvasmány. Az egyes részek felvetnek, sokszor új szempontból megvilágítanak egy-egy kérdést, így nyújtva átgndolni, átélni, életünkbe beépíteni valót, hogy „ne csak azoknak tudjunk segíteni, akik megkeresnek bennünket, hanem azoknak is, akiket mi keresünk meg”.
Vegyük észre a lehetőséget a segítségre, és tudjuk mire van szükség: talán nem is pénzre, talán inkább az időnkből kellene adni valakinek …


Népszerű idézetek

Amapola P>!

Ám a hitnek nem a tudomány az ellenfele, hanem a hitetlenség. A tudásnak meg a tudatlanság!

28. oldal

Viki77>!

Mert az a csodálatos a tanítványi életben, hogy halálig újra lehet kezdeni. Jézussal lehet, Annak a segítségével, Aki a legnagyobb szimpátiával, együttérzéssel nézi, látja, segíti életünket.

15. oldal

Viki77>!

Ez a kísértés lényege: megpróbálom. Isten kipróbálja a férfit és a nőt: eltiltja őket egyetlen fától, amely a kert közepén van. – Mindig csodálkozom, hogyan lett abból almafa. Az ősszövegben nincs szó semmiféle almáról, s nem tudjuk, milyen gyümölcs volt az. Szimbólum az egész, és a tiltott gyümölcs a lényege. Sőt nem csupán a gyümölcs, hanem a szakítás! Az ősi hieroglif, az ősi bibliai képtörténet lényege ez: Az emberpár egyike leszakítja a tiltott gyümölcsöt, eszik belőle, és a párja is eszik belőle.
A tiltott gyümölcs leszakításának pillanatában – szakítanak Istennel. Kipróbálta őket Isten, de a próba rosszul sikerült, az ember szakított.

12. oldal

Viki77>!

Ilyen Jézusunk van! Aki így, ahogy vagyunk, szakításainkkal, gubancainkkal, nyomorúságainkkal együtt: elfogad minket.

14. oldal

Viki77>!

Nekem volt egy nagyon kedves egyetemi tanárom, amikor a bölcsészetet végeztem: Karácsony Sándor, a nagy nevű ember volt. Talán sokan emlékeznek rá a fehér hajú kortársak közül – béna volt. Ült egy nagy karosszékben, kövéren, elhízva – és mélyen hívő ember volt. Ő szerkesztette az első Biblia-olvasó-kalauzt. Nagyszerű könyveket írt.
Egyszer mesélte: Amikor olvastam a Szentírásban: Legyen a te hited szerint – megdöbbentem. Letettem a Bibliámat: hát akkor az én hitetlenségem miatt nem tudok meggyógyulni! Jézus sántákat és másokat is meggyógyított. – Aztán elmondta, hogy egy fél napig böjtölt, imádkozott, majd fölállt. Igen fölállt! Attól kezdve, ha két botra támaszkodva is, de bement az egyetemre. Mert lett az ő hite szerint!

26. oldal

Viki77>!

Mit csinál a szentírási történetben a Szentlélekkel feltöltekezett két apostol? Észreveszik a kívülrekedtet! Igen, egy embert észrevesznek. Megszólítják! Igen egy embert megszólítanak! Megfogják a kezét! Van ilyen kezelés is, és ez a legszentebb kezelés! Nem mindig egy injekciós tű! Azután azt mondják egy embernek, aki mindig lefelé néz – magába süppedt ember ez –: Nézz rám! Nézz föl! Föl! Föl! Fölsegítik! Ezt az embert, aki lent van, fölsegítik! Hát erről van szó! Ez volna a mi szolgálatunk.

29-30. oldal

Viki77>!

Legyünk igehirdető egyház, de legyünk kereső, észrevevő, a másik kezét megfogó egyház. Ez volna a mi nagy kopernikuszi fordulatunk. Megkeresni az elveszettet! Jézus nem a kitűnő, a komfortos hívőkért jött, hanem akik elvesztek, azokat jött megkeresni. A kukában keresgélőket. A magukba bezárkózottakat, a magukba zuhantakat, az elmagányosodottakat. Ezeket a testvéreinket. Mert a testvéreink. Akik várják, hogy ne elmenjünk mellettük, hanem meglássuk őket, észrevegyük őket, megszólítsuk őket, kezeljük őket.

30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rózsa Huba: Az Ószövetség keletkezése I-II.
Kenneth E. Hagin: A nőkérdés
Erdélyi László: Élnek-e halottaink?
Bánk József: Nyolc boldogság
Francis Chan – Danae Yankoski: Őrült szeretet
Rick C. Howard: Sátrak, templomok, paloták
Martin Luther: A 147. zsoltár magyarázata
Max Lucado: 3:16
Bibliai Panoráma
Ifj. Fekete Károly: Jakab apostol levelének magyarázata