Adventi ​utaink 5 csillagozás

Gyökössy Endre: Adventi utaink

Gyökössy Endre írásaiból válogatva advent minden napjára „kapunk” egy életre vezető Igét és hozzá tartozó elmélkedést.

Az advent – azaz a várakozás Jézus Krisztusra – újjászülő, gyógyító erő, mert akkor hal meg a lélekben valaki, amikor már nem vár senkitől semmit. Se Istentől, se embertől, se magától. Aki ebből a mélységből föl tud emelkedni, és újra vár Istentől, embertől, önmagától valamit, s adventi időkben szent várakozással várakozik, nem csupán karácsonyi lakomára, hanem a karácsony misztériumára, örömére, békességére – annak a számára ez a várakozás gyógyító erő.

>!
Szent Gellért, Budapest, 2015
124 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636966447

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

csucsorka P>!
Gyökössy Endre: Adventi utaink

Sajnos, nem úgy töltöttem az adventet, ahogy terveztem. Nem elég odaszánósan, nem elég csendesen. Ez a könyv viszont minden reggel feltöltött, míg munkába igyekezve, fáradtan olvastam. Gyökössy Bandi bácsinak nagyon lágy hangja van, lényegre törően és érthetően beszél arról, ami igazán fontos karácsonykor (is): Jézusról.

szanes1>!
Gyökössy Endre: Adventi utaink

Nagyon-nagyon jó! A legjobb adventi olvasmány, ami ez idáig a kezembe került. Legszívesebben kifénymásolnám, és mindenkinek a kis adventi zsákocskájába rejteném a napi elmélkedéseket, történeteket. Vagy tényleg nagyon jó, vagy csak engem talált meg nagyon jókor? Úgy látom ez az első értékelés.

2 hozzászólás
lilaköd P>!
Gyökössy Endre: Adventi utaink

Néhány dolgot egészen új megvilágosításba helyez. Át fogom még olvasni párszor. Jó párszor.


Népszerű idézetek

lilaköd P>!

Egyszer baráti társaság volt nálam; egyik férfi tagja elég korán búcsúzkodni kezdett azzal a megokolással, hogy ő muzsikus, és a koncertre időben oda kell érnie. Mivel ritka, különös fúvós hangszeren játszott, s valamiféle klasszikus műről volt szó, évődve megkérdeztem, egyáltalán van-e fújnivalója abban a műben. Igen komolyan azt válaszolta: „Van. Hat taktus.”
Jóval később tudtam meg, hogy valakire, akinek ezt elmondtam, milyen mély benyomást tett ez a válasz. Éppen élete mély pontján élt akkor, és az öngyilkosság gondolatával foglalkozott, mert úgy érezte, nincs többé értelme az életének. Beszélgetésünk után úgy ment haza – mondta el később –, hogy hat taktus azért neki is akadhat.

67. oldal

lilaköd P>!

A lelkigondozott emberből lesz a lelkigondozó ember.

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Barsi Balázs – Telek Péter-Pál: Magasság és mélység
Barsi Balázs – Telek Péter-Pál: Adventben élünk
Szent-Gály Kata: Fény és Vallomás
Csávossy Elemér: Adventi és karácsonyi elmélkedések
Barsi Balázs: Adventtől pünkösdig
Kerényi Lajos: Akire várunk, eljön
Jacques Loew: Elmélkedések Jézus Krisztusról
Szalay Gábor: Isteni melankólia
Szeghy Ernő: A belső várkastély kapuja
Ézsiás Erzsébet: A hit pajzsa