Lány ​a kötélen (Cirque American 1.) 94 csillagozás

Gwenda Bond: Lány a kötélen

"Üdvözli nézőit a Cirque American!

A tizenhat éves Jules Maroni álma, hogy kötéltáncos édesapja nyomdokaiba léphessen a magasban. A Repülő Garciák jelenléte azonban könnyen keresztülhúzhatja a lány számításait. A rivális Maronik és a Garciák ugyanis hosszú évtizedek óta esküdt ellenségként kerülik egymást…

Jules azonban nem hajlandó tudomásul venni a családi drámát, és csakis a drótkötélre összpontosít. De amikor felfedez egy pávatollat – egy hírhedt, balszerencsét hozó tárgyat – a jelmezén, Jules kis híján elveszíti az egyensúlyát. Miközben egyre több titokzatos, balszerencsét hordozó talizmán bukkan fel a színen, Jules rájön, nincs más választása: segítséget kell elfogadnia, mégpedig a legváratlanabb forrásból: Remy Garciától, aki mellesleg a Cirque legjobb légtornásza.
De mitől óvja annyira nagyanyja a lányt? Mit tartogatnak Jules számára a Nagy Arkánum lapjai? Meg lehet-e változtatni előre megírt sorsunkat?"

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
388 oldal · ISBN: 9789632934914 · Fordította: Robin Edina
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
388 oldal · ISBN: 9789632934617 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Julieta 'Jules' Valentina Maroni · Remy Garcia


Kedvencelte 12

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Atyavilág! Én most azonnal összepakolok és beállok egy cirkuszba….mondjuk állatgondozónak, mert máshoz nem igazán értenék.
Mindig is vonzott és teljesen elvarázsolt a cirkuszok színes világa, szóval ez a könyv most telitalálat volt számomra.
Ez a könyv a cirkuszmániámat maximálisan kielégitette, de szerintem a kevésbé cirkuszrajongókat is teljesen elvarázsolná.
Jules Maroni személyében egy talpraesett, rendkívül elbűvölő kötéltáncos főhősnőt ismerhetünk meg. Hozzá jön még a kötéltánc királya címet méltán viselő apa, az orosz származású, gyönyörű műlovarnő anya, és a volt cirkuszcsillag, régi filmsztárokat megszégyenítő megjelenésű nagymama. Aztán van még a szépen lassan kibontakozó romantikus szál egy trapézművész ifjú Rómeó segédletével, szivarozó bohócok, régi babonák, egy csipet varázslat, és az elképesztő magasságokban kifeszített drótkötélen egy szál napernyővel sétáló lány. Kérdem én, mi kell még? :) Nagyon sajnáltam, amikor a végére értem a könyvnek, szívesen olvastam volna még tovább és tovább és tovább….
A kötélen sétálós részeknél jobban izgultam, mint bármelyik thrillernél mostanában, alig bírtam kordában tartani a szememet, nehogy belelessen a következő oldal történéseibe, a könyv végén lévő kötéltánc finálénál pedig szabályosan tövig rágtam a körmöm a nagy izgalomban.
A törénetbe Jules nyomozását végigkísérő finom misztikum engem is elbűvölt, és persze a kötéltánc izgalmai mellett, az a bizonyos rejtély felderítése is nagyon hajtott olvasás közben.
Nagyon köszönöm Gwenda Bondnak, hogy megteremtett nekem egy cirkuszt, aminek olvasás közben én is a tagja lehettem.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/gwenda-bond-lany-k…

9 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Gwenda Bond: Lány a kötélen

A történet olyan, akár a kötéltáncos főszereplő, Jules Maroni – finoman kiegyensúlyozott és ijesztő, amit az olvasóval művel. Nagyon jól eltalált a romantika és a rejtélyes történések aránya, érdekes a cirkuszi élet bemutatása, a családhoz való kötődés és lojalitás elmesélése. Aztán ott van a baljós múlt, a szerencsétlenséget hozó tárgyak rejtélyes felbukkanása, amik akármikor bármelyik Maroni vesztét okozhatják.
Egy rossz lépés, egy kihagyott pillanat és meghalsz!
Az alap sztori enyhén szólva röhejes, ugyanis adva van két nagy múltú, ám egymást ki nem állható cirkuszos család. Julieta a kifeszített kötélen bemutatózik, Remy a trapézokon ugrándozik a családjával – és hiába kaptam egy Rómeó & Júlia alapot, az írónő valami egészen elképesztőt épített rá!

Bírtam. Sokrétű, nem csak romantika és nem csak nyomozás. Nem csupán a múlt sebeinek piszkálgatása és nem csak a „De nehéz az artista élet!” van porondon. A főbb karakterek erősek, megfontoltak, edzettek és eltökéltek. Mennyivel másabb a jellemük amiatt, hogy kiskoruktól kezdve edzenek az életveszélyes mutatványaik miatt! Egy életen át tartó edzés és tényleg elég egy elvétett lépés vagy mozdulat… Olvastatta magát a történet, bírtam volna még folytatni!

Kedvenc: Remy és Jules. Jules sétái az égben. A nyomozás. (Már mindenkit meggyanúsítottam – pár embert többször is –, de nem találtam el, ki a tettes.)

Blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/10/lany-a-kote…

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
388 oldal · ISBN: 9789632934617 · Fordította: Robin Edina
>!
GytAnett P
Gwenda Bond: Lány a kötélen

A figyeltjeim nagyon szeretik ezt a könyvet, érdekelt jó ideje, aztán lassan egy éve megláttam a postán az olcsó könyvek között. Tovább nem halogathattam a beszerzését. Ennek ellenére az olvasásáig még csak most jutottam el, mert valamiért volt egy olyan érzésem, hogy nem fog tetszeni, az ilyen könyvek elolvasását meg képes vagyok ezer évig húzni-halasztani.
Szerencsére nem egy kihíváshoz megadtam, így már muszáj volt levennem a polcról. És milyen jól tettem!
Az elején még tartottam a témától. Nem bírtam volna elképzelni, hogy egy cirkuszban játszódó történet nekem tetszhet. Szeretem a cirkuszi produkciókat, ennek ellenére nem éreztem az ingert ilyen helyen játszódó könyv elolvasására.
A borító színe nagyon szép, viszont az ábra rajta nem tetszik.
A könyv elején megismerjük a Maroni családot, akik a cirkuszból élnek. Főszereplőnk, Jules, kötéltáncos, ahogyan az apukája is, az anyuka lovas produkcióval szokott fellépni. Jules-nak van egy nagymamája is, aki meg van róla győződve, hogy mágikus erővel bír, plusz egy unokabáty, Sam, aki J. anyjának segít be a lovaknál. Nem túl izgalmas felállás.
Aztán elkerülnek egy hatalmas cirkuszhoz, ahol az évtizedek óta gyűlölt Garcia család is ott van.
Bonyodalom van bőven, unatkozni csak nagy ritkán unatkoztam. Valami mindig történik, valamilyen tárgy mindig felbukkan.
Hihetetlen jól felépített könyv volt ez. Megfelelően adagolt romantikával és rejtéllyel. Mindig csak haladtam előre, hátha végre kiderül valami a családok közötti viszályról, hogy most éppen ki áll az események hátterében. (Nem teljesen lepődtem meg a végén, de jó volt ez így!)
A legtöbb szereplő nagyon kedvelhető, kifejezetten érdekes és egyedi karakter. Az Előszezon végén nem mondom, hogy nem pityeregtem egyet. Kegyetlen dolog volt ez a húzás az írónőtől. :((
A kedvenc részeim egyértelműen Jules és Remy esti találkozásai voltak. :)

2 hozzászólás
>!
mezei P
Gwenda Bond: Lány a kötélen

1. Nem szeretem a cirkuszt. Gyerekként sem szerettem, és felnőttként sem.
2. Fogalmam sincs, hogy mikor és miért vásároltam ezt a könyvet.
3. Egy egri molyos találkozón @Roby_Snowy beszélt erről a könyvről, meglehetősen nagy lelkesedéssel és elismeréssel.
4. Persze már az elején rájöttem, hogy ez a könyv nem az a könyv. (Azt hiszem, hogy valójában ez a könyv volt.)
5. Nem valószínű, hogy @Roby_Snowy kedvelt volna egy a cirkusz világában játszódó, misztikus szállal átszőtt modern Rómeó és Júlia történetet.
6. Nekem tetszett.
7. Egyszer majd elolvasom az Éjszakai cirkusz-t is.
8. Talán.

2 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Nekem nagyon tetszett a szerző írásmódja, megteremtette a feszültséget, és a történet végéig fent is tartotta. Egyrészt a nyomozás adott újabb és újabb elemeket a múlt boncolgatásához, másrészt a jelenben a cirkusz járta a városokat, az artisták szerepeltek és folyamatosan izgultam a biztonságukért. Jules ugyanis szinte minden városban nyílt terepen, biztosítókötél nélkül kötéltáncolt a magasban, két torony vagy épület között kifeszített drótkötélen, egy speciális rúddal a kezében. Remy pedig állomásról állomásra próbálkozott a szinte lehetetlen 4 fordulatos szaltó ugrással.
A szerző alaposan átitatta a történetet mágiával, és ez nekem különösen tetszett. Egyébként is babonásabb emberek a művészek, a cirkusz világában ez még fokozódik. Hisznek a jóslatokban, a kártyavetésben, a bűvös talizmánokban, a rituálékban. Megvannak a balszerencse és a szerencse jelképei, amiket halálosan komolyan vesznek. Mindez számomra nagyon érdekesen hangzott, imádtam ezeket a részleteket.
Nagy hangsúlyt fektetett a szerző Jules példaképének bemutatására, bőven kitárgyalva Bird Millman híres new yorki kötéltáncát szédítő magasságban, egy szál esernyővel egyensúlyozva. Igazi példaképe azonban az apja volt Julesnak. Végig nagy szeretettel és tisztelettel beszélt a kitartó hozzáállásáról és rendkívüli tehetségéről. Anyukája műlovarnő, szédületes lovas számmal, de érezhetően az apja áll közelebb hozzá. Nagyanyjával érdekes a viszonya, végletesnek mondanám. Bizalmas, de sokszor távolságtartó, szigorú, titokzatos hölgy a nagyanyja, sokszor félelmetes is. Jules karaktere egyébként nagyon tetszett, jól formálta meg a szerző. Okos, bátor, erős és kellően motivált, tisztában van a képességeivel, ismeri a határait. Szinte sugárzik belőle a kötéltánc iránti szenvedély, tudja, hogy erre született. Jó, a szerelmi ügyekben bizonytalan, tapasztalatlan, szerencséjére Remy hozzáillő srác.
Nem mentes a történet igazi tragédiáktól sem, amik megrendítőek és szívszorítóak. Szerencsére a szerelmi szál alakulása kellemesen balanszírozza a drámai hatást.
Egy nagyon érdekes, izgalmas utazásra visz ez a történet, részese lehetsz a vándorcirkuszosok misztikus világának, ami ebben a történetben nagy adag mágiával is keveredik. Bővebben a blogon:
http://www.kellylupiolvas.com/2015/09/gwenda-bond-lany-…

>!
gloritarojaspaul
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Fantasztikus ez a könyv, engem teljesen magával ragadott. Eddig nem igazán érdekelt a cirkuszok világa, de a könyv nagyon tetszett. Érdekes volt kicsit belelátni a cirkuszosok életébe. Ez a könyv sokkal jobb volt, mint amire számítottam, szóval nagyon örülök, hogy elolvastam, jó döntés volt. Jules és Remy is nagyon szimpatikusak voltak, hamar megszerettem őket. Nagyon aranyos kis párost alkotnak. A történet rendkívül izgalmas, egy percig nem tudtam rajta unatkozni, főleg a vége felé. Nem mondanám, hogy meglepődtem, amikor kiderült, hogy ki áll a szerencsétlenségek mögött, mert gondoltam rá, hogy ő is lehet. Egy újabb könyv került a kedvenceim közé (már a befejezés előtt bejelöltem), imádtam. :)

>!
Orsi_olvas
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Cirkusz, kötéltánc a felhők között, két viszálykodó család, szerelem és egy csipetnyi varázslat.
Nagyon szerettem ezt a könyvet, a cirkusz világát, a titokzatosságot. Jules nagyon szimpatikus és elszánt főhős volt és bár a modern korban játszódik a történet valahogy olyan időtlen hatást tudott kelteni. Végig izgultam az egész könyvet, hol az átok miatt, hol Jules lélegzetelállító mutatványai miatt.
A végén azért kicsit nagyobb csattanót vártam, de így sem volt elronva a befejezés.
Cirkusz rajongóknak kötelező!

>!
noname14
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Amikor megláttam a könyvtárban ezt a könyvet, tudtam, hogy ez kell nekem. Régebben imádtam a cirkuszokat, és mindig lenyűgöztek a mutatványok. Most, hogy ebben a könyvben keveredett a varázslattal, csak még jobban felkeltette az érdeklődésemet. Az író mindvégig sikeresen fenntartotta a feszültséget és az izgatottságot. Ahogy a Maroni család beáll a cirkuszba és a Garciákkal fenntartott családi viszály ellenére és a többi cirkuszos ellenségeskedésére is kitart, az nagyon csodálatra méltó. Amikor Jules kötéltáncos mutatványai közben megjelennek a balszerencsét okozó tárgyak, onnantól válik izgalmasabbá a történet. Tetszett, amikor elkezdtek összedolgozni Remyvel és végül együtt próbálták meg kideríteni, ki okozza a bonyodalmakat. A legtöbb szereplőt megszerettem, főleg Julest, Remyt és Samet. Néha annyira beleéltem magam a történetbe, hogy elhittem, én is a cirkusz tagja vagyok. Nagyon örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet.

>!
Lulma
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Épp sorban álltam a postán és a kirakott könyveket nézegettem, hogy ne unatkozzam, míg lemegy az előttem lévő hatvan ember. Ekkor akadt meg a tekintetem a Lány a kötélen c könyvön… Gyorsan rákerestem molyon, hogy milyenek az értékelések és mire sorra kerültem, már vittem is az ablakhoz a csekkel együtt, hogy ezt is szeretném kifizetni.
Rejtélyek, nyomozás, visszafojtott lélegzet, szerelmi szál – ez a cirkuszi témájú könyv mindent megad, ami egy jó kis történethez kell. Bár amióta dolgozom, nem sűrűn maradok fent éjszakába nyúlóan, hogy olvassak, de most mégis megtettem. Magával ragadott ez a sztori, együtt izgultam Jules-szal – mind a kötéltánc, mind a Remyvel való flörtölése közben.
Szerettem olvasni és örülök, hogy a polcomra került. Bővebben: http://lulmakonyv.blog.hu/2017/02/18/gwenda_bond_lany_a…

>!
Boritek70 P
Gwenda Bond: Lány a kötélen

Nem igazán szeretem a cirkuszt. Jó kezdet egy ilyen könyvhöz :). A háttér, ami a csillogó világ mögött van, mégis izgalmas. Ebben a könyvben kellemesen keveredik a cirkuszi élet varázslatos világa a misztikummal, a babonákkal, amik átszövik ezt a különleges közeget,a kibontakozó szerelem édességével, a családok közötti ellenségeskedés generációk óta húzódó kegyetlenségével… Magával vitt a történet. Lehet, hogy mégis szeretem a cirkuszt? :)


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

A fityegő létrára mutattam.
– Most nincs időnk. Le kell másznunk hozzájuk.
– Nekem kellene először mennem, ha netán…
A szavába vágtam.
– Csak, hogy egész úton lefelé a szoknyám alá bámulhass? Ki van zárva!
Remy váratlanul elmosolyodott, majd hátralépett. Ezt a mosolyt halálos fegyverként kellene nyilvántartani. Félrehúzódott, hogy hozzáférhessek a létrához.
– Akkor menj inkább te előre! Én nem bánom, ha gyönyörködsz a látványban.

92. oldal, kilenc

Kapcsolódó szócikkek: Julieta 'Jules' Valentina Maroni · Remy Garcia
>!
VNoémi

A halált mindössze egyetlen lélegzet választja el az élettől, egyetlen másodperc, egyetlen cselekedet. Ami azt jelenti, hogy az élet mindent megér, minden nap, minden egyes percében.

268. oldal

>!
VNoémi

Sohasem bíznék olyasvalakiben, aki nem izgul legalább egy kicsit, mielőtt egy számára rendkívül fontos lépésre szánná magát egy rakás másik ember előtt.

44. oldal

>!
VNoémi

Ha fittyet hánysz a veszélyre, a végén még elsodor magával.

282. oldal

>!
VNoémi

A merészség ugyanis nem egyenlő az ostobasággal. A kettő éppen úgy ég és föld, mint a zuhanás és a repülés.

10. oldal

>!
VNoémi

Az emberek túl sokat gondolkodnak. Ez az egyik legnagyobb hibájuk.

27. oldal

3 hozzászólás
>!
VNoémi

Egyedül álltam a drótkötélen. Az lehettem, ami csak lenni akartam.

61. oldal

>!
AniTiger MP

– Üdv újra a földön! – mosolygott.
– Börtönbe kell vonulnom? – érdeklődtem. – Nem igazán vagyok megfelelően öltözve.
– Meglepődnél, mi mindent el lehet érni, ha felajánl az ember néhány raklapnyi számítógépet a polgármesteri hivatalnak a helyi iskolás számára, megtoldva továbbá egy ütős nyitóbeszéddel is Amerika egyik legbefolyásosabb vállalkozójától… különösen a választások évében. Azt hiszem, barátaink éppen most kapnak megerősítést, hogy az engedélyünk szerint bármit művelhetünk ezen a hídon, amihez csak kedvünk szottyan.
– Ha nagy leszek, én is milliárdos szeretnék lenni – jegyeztem meg.

96. oldal, kilenc

Kapcsolódó szócikkek: Julieta 'Jules' Valentina Maroni
>!
kellyolvas P

Odafenn a kötélen a legkiválóbb táncosok gerincét egy láthatatlan vonal köti össze az éggel, amely lenyúlik egészen a földig. Tartásuk több mint szálegyenes, majdnem csodába illő. Ég és föld között lebegve, olyan hatást keltenek, mintha bármelyik pillanatban tovaröppenhetnének, de inkább egyre szilárdabban és fegyelmezettebben lépkednek előre. Még nem érhettem az apám nyomába, de igyekeztem meglelni azt a bizonyos vonalat.

>!
VNoémi

A remény veszélyekkel járt. A remény fájdalmat is okozhatott.

58. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Neil Patrick Harris: A különc varázsló
Robert Locksmith: A Birodalom előárnyékában
Deborah Harkness: Az élet könyve
Nora Roberts: Az Üvegsziget
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs