Homér 130 csillagozás

Egy varázslatos vak kismacska története
Gwen Cooper: Homér

Egy újabb macska volt az életben a legutolsó dolog, amire Gwen vágyott. Pont elég gondja volt a már meglévő kettővel, nem beszélve az elkeserítően alulfizetett állásáról, és az épp darabokra tört szívéről. Ekkor hívta fel az állatorvos a megható történettel egy háromhetes vak kiscicáról, akit betegsége miatt eldobott a gazdája. Szerelem volt az első látásra. Gwent mindenki figyelmeztette, hogy Homér világéletében visszamaradott lesz, soha nem válhat olyan önállóvá és játékossá, mint a többi macska. De a kiscica, akiben senki nem hitt, hamarosan egy másfél kilós dinamóvá vált, egy kisördöggé, akinek óriási szíve van, és nem ismer akadályt. Homér tántoríthatatlan hűsége, határtalan szeretete és vidámsága segítette Gwent abban, hogy változtasson az életén. És mire rátalált a férfira, akit mindig is keresett, megtanulta a legfontosabb leckét is: a szeretet olyasvalami, ami szemmel láthatatlan. A könyv egy különleges macskának és gazdájának derűs története.

Eredeti mű: Gwen Cooper: Homer's Odyssey

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tartalomjegyzék

>!
K.u.K., Budapest, 2010
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639887268 · Fordította: Csatári Ferenc

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Homér (macska)


Kedvencelte 26

Most olvassa 11

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Szórakoztató, nagyon bájos, kedves, szeretnivaló történet volt, az állatok őszinte és nagyszerű természetéről, ragaszkodásáról és egy fantasztikus, érzékeny emberről, Gwenről. Nevettem, izgultam, meghatódtam miközben a könyvet olvastam. Ajánlom minden állat- és macskaszerető embernek, és azoknak is, akik nem annyira szeretik a cicákat, mert talán most félresöprik az előítéleteiket.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2016/02/gwen-cooper-homer.html

>!
Bur3sz
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Egy csoda története! Boldog vagyok, h olvashattam! Igaz, az utolsó oldalt sírva olvastam, először a fájdalomtól, aztán az örömtől homályosult el a látásom, de nem bánom !

16 hozzászólás
>!
Algernon +SP
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

     Eres mucho gato, Homer. – Derék macska voltál, Homér.

Bevallom, amikor utánakerestem ma délután, mi újság Homérral a nagyvilágban, eleredtek a könnyeim, mikor Gwen búcsúját olvastam. Derék kiscica volt.
Mindenkinek szüksége van arra, hogy életében legyen egy szakasz, amit egy ilyen utazóval tölt el itt.

>!
kicsiboszi
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Sokkal több csillagot adnék rá, ha tehetném. Azt hiszem akinek van állata, kicsit bensőségesebben éli meg Homér és Gwen történetét. Nem tudott nem eszembe jutni, amikor elütötte Masni kutyámat egy autó, és zokogva tartottam a karjaimban az állatorvosnál (felépült!), hogy hány hétig szórólapoztam a városban, amikor kiszökött Puding (és soha nem találtam meg). Amikor hazahoztunk egy csöpp kis fekete macskát a vásárból, és az a nap, amikor két évvel később megtaláltuk néhány méterre a házunktól a testét. De ahogy haladtam az olvasással, eszembe jutott az a tarka kis szórcsomó, akit egy éve, egy ereszen lógva találtak, aki minden nap üdvözöl, amikor hazaérek, aki előbb megköszöni az ételt és csak utána kezd enni.
Ha a könyv csak Homérról szólna, talán nem lenne ennyire csodálatos. Noha ez a csodás kismacska a könyv szíve, az igazi lényeg az, hogy általa milyenné válnak az emberek. Egy állat, kutya, macska, nyúl vagy bármi, kihozza az emberekből az igazi oldalukat. Én hiszem, hogy Puding, Masni, Jamil és Mandula, és minden állat, akik életemben mellettem voltak, jobb emberré tettek. Homér is jobb emberré tette Gwent, ez volt az igazi varázsa.

7 hozzászólás
>!
kvzs P
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Nagyon kedves történet egy különleges cicáról. Pontosabban az egyik különleges cicáról, mert a maga módján mindegyik háziállat az. Ez a gondolat pedig erőteljesen jelen van a könyvben: minden kis kedvenc egyedi, mindegyik egyéniség, és ha odafigyelünk rájuk, nem sajnáljuk a szeretetet és az energiát, akkor nem csak róluk, hanem magunkról is sokat tanulhatunk.
Bármelyik állatbolondnak a kezébe nyomnám, hogy valahogy így kellene.
Ui: nagyon sokszor eszembe jutott közben a saját kis túlélőm (hogy milyen természetességgel szerveztük az életünket az etetések időpontjai alapján…), és az, hogy mennyivel szegényebb lenne az életem anélkül a kópé kandúr nélkül.

>!
Ėva71
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Bájos, szórakoztató olvasmány arról, hogy három macskával kalandos az élet. Mindegyikük egy külön egyéniség és Homér a vak cica bátorságával és alkalmazkodóképességével kompenzálja fogyatékosságat. Aki ilyen szorosan együtt él a macskákkal az megfigyelheti mennyire viccesek, okosak, bújósak és öntörvényűek. Egy kutya és egy cica gazdájaként látom, nem marad a cica semmiben alul , sőt nálunk kettejük közül ő a főnök. A regény könnyed, szórakoztató, de ennél nekem több élményt nem nyújtott.

>!
Sippancs P
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Számomra ez a könyv úgy zárult, ahogy indult is: nem győztem törölni a könnyeimet. De a köztes részben, ahol ez a csodás, annyi ember életét megváltoztató kismacska a szemem előtt nőtt fel, ahol láttam csetléseit-botlásait és megismerkedtem a csöppet sem átlagos családjával, ahol bebizonyította, hogy vakon is lehetünk boldogok és élhetünk teljes életet, rengeteget nevettem.
Állat- és cicabarátoknak a polcon a helye!

>!
littlelinda
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Nagy lelkesedéssel kezdtem neki a könyvnek, mert imádom az állattörténeteket, a macskákat pedig csak még jobban. Az eleje még nagyon tetszett, ahogy az írónő részletesen leírta Homér történetét, a személyiségét és a szokásait, szinte láttam magam előtt, milyen lehet a valóságban ez az édes kis cica, és nagyon irigykedtem, amiért mindenkivel olyan barátságos volt – én is nagyon szívesen dédelgettem volna egy kicsit :) A könyv felénél viszont eléggé meglepődtem, amikor szóba került a World Trade Center és a szeptember 11-i katasztrófa, hiszen egy állattörténetben nem feltétlen Amerika egyik legnagyobb katasztrófájáról szeretne olvasni az ember. Félre értése ne essék, fontosnak tartom, hogy írjanak róla; Cooper is elég valószerűen jelenítette meg a sokkot és traumát amin átestek az emberek (ő maga is), egyszerűen nem számítottam rá, hogy Homér életének a része egy ilyen tragédia. Viszont amit abszolút feleslegesnek és idegesítőnek találtam, hogy az írónő hosszadalmasan kifejtette a korábbi kapcsolatait, hogy neki milyen férfi az esete, és több fejezetet is szánt Laurence tökéletességének kifejtésére, ennek ugyanis nem sok köze volt Homérhoz. Néhány helyen sajnos kicsit túl is van írva, egyes részek nehezen hihetőek, mások pedig émelygősen érzelmesre sikerültek – szerintem ha a könyv fele ilyen hosszú lenne, és csak Homérról szólna (az író magánélete nélkül), akkor még sokkal jobb lehetett volna. Az utolsó fejezet azért így is megfogott, Homér azért sikeresen belopta magát a szívembe, és csak remélem, hogy egyszer nekem is lehet egy ilyen imádni való cicám :)

>!
Szirmocska
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Nem is tudom. Rettentő ritkán olvasok ilyen jellegű könyveket. Nem igazán szeretem a kimondottan állatos sztorikat. Valamiért mindig a megható állattörténetek, meg az újabb, még meghatóbb állattörténetek ugranak be erről, amikben túlságosan direktnek érzem az együttérzésemre, meghatottságomra apelláló szándékot. És én nem akarok sírni!
Ezért volt magamnak is meglepő, hogy miért tettem mégis a kosaramba ezt a könyvet. Nem is magamnak akartam vásárolni!!! Másnak kerestem ajándékot! Menthetetlenül gyenge vagyok :)
Viszont szeretem Durrellt és Gasperinit, ahol az állatok szeretete és története a család, az élet történetei is. Lehet, hogy nem tűnik nagynak a különbség, de nekem az.
Ezért kicsit óvatosan közelítettem ehhez a könyvhöz. Ráadásul egy vak kiscica. Gyanúsnak tűnik. Ne értsétek félre, imádom az állatokat. Macskáim száma általában négynél nagyobb, nem beszélve a hatáskörömön kívüli, de velem egy háztartásban élő kutyákról, nyulakról és időszakosan felbukkanó egyéb jószágokról. Így drámából, sőt Homérhoz hasonló különleges kiscicából is volt már részem bőven. De akkor is! Nem túl egyértelmű, hogy manipulálni akarnak? Szerencsére nem volt az!
Az elején kicsit sokszor el lett mondva, hogy ez a macska vak és nem lát, mert vak. Szóval nincs szeme és vak és nem lát. Mondom vak! Ezért nem lát! Ez fárasztó volt, de hála az égnek hamar túllendült ezen és a végeredmény egy igazán bájos és életigenlő történet lett útkeresésről és szeretetről. Nem csak Homér meséje ez, hanem az írónőjéé is, hogy miként változtatták meg egymás életét attól fogva, hogy először találkoztak az orvosi rendelőben.
Különleges és megrázó rész volt a World Trade Center elleni támadás leírása. Addig is tudtam, hogy igaz történetről van szó, de az első kézből származó élmények tették még életszerűbbé és valóságosabbá.
Cicabolondoknak ajánlott elolvasni, de azoknak is, akik egy mosolyogtató, szívtájékon melengető, könnyed kis történetre vágynak arról, hogy az élet szép és jó szeretni.

39 hozzászólás
>!
encus625 P
Gwen Cooper: Homér

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Egy macskabarát barátnőmtől kaptam tavaly, igazából elmaradt szüli- és névnapra, mert sajnos ritkán találkozunk. Nem is értem, miért nem kezdtem bele rögtön, hónapokig hevert olvasatlanul. Amikor elkezdtem olvasni, akkor viszont teljesen magával ragadott.
Ahogy Gwen is kezdte egyre inkább kiismerni Homért, úgy nőtt a szívemhez ez a cica. Megnéztem a neten róla képeket és videókat, tényleg olyan, mint ahogy leírja.
Macskatulajdonosoknak kötelező, aki tervezi a macskát, annak is. Sok mindenre megtanít ez a cica, nem szabad feladni soha semmit.
Kisbetűvel írom ide: Néha betűtévesztések voltak és hát a tartalomjegyzék… Az ott megjelölt számokhoz képest a fejezetek +/- 2 oldallal kezdődtek.

>!
K.u.K., Budapest, 2010
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639887268 · Fordította: Csatári Ferenc

Népszerű idézetek

>!
Miestas

Homértól megtanultam az évek során, hogy attól még, hogy nem látod a kiutat a bajból, még nem biztos, hogy nem létezik.

232. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

1 hozzászólás
>!
Miestas

Ezt is Homértól tanultam: ahhoz, hogy az ember elérjen valamit az életben, olykor ugrani kell, vakon.

247. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
Panelmacska

Felnőni azt jelenti, hogy megtanulsz felelősséget vállalni másokért, és megérted, mekkora örömöt jelenthet ez a felelősség.

290. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
Vörös_Brigitta

A korral talán Homér is rájött – ahogy Laurence maga is előszeretettel mondogatja – , hogy minden egyes nap, amit a szeretteiddel tölthetsz a földön, csodálatos nap.

287. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
Vörös_Brigitta

Én vagyok Homér szeme. És ő az én szívem. És végül mi ketten – Homér és én – találtunk valakit, akinek a szíve elég nagy ahhoz, hogy mindketten beleférjünk.

294. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
chhaya P

Az a szép abban, ha nincs vesztenivalód, hogy csak nyerhetsz.

169. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
Natasha

– Ez hihetetlen – mondogatták az emberek, amikor látták, hogy Homér két métert ugrik, hogy elkapjon egy legyet. – Hiszen vak!
– De ezt ne mondjátok el neki – feleltem. – Nem hinném, hogy tud róla.
– Olyan, mint Mr. Miyagi a Karate Kölyökben, aki evőpálcikával fog legyet – jegyezte meg egyszer barátom, Tony. – Bár lenne egy doboznyi legyem és csótányom, amit elengedhetnék neki.
Beleborzongtam a gondolatba.
– Végtelenül boldog vagyok, hogy nincs.

141. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

Kapcsolódó szócikkek: Homér (macska)
>!
Vörös_Brigitta

Amikor egy reménytelen helyzetben az ember semmi jót nem várhat, aztán valahogy egyszer csak minden jót megkap – nos, az ilyesmit szoktuk csodának, varázslatnak nevezni. Kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy megtapasztalhassuk a csodát.

13. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
psn

Mindig is lelkes olvasó voltam, szenvedélyes könyvmoly, és nagyon nagy hatással vannak rám a szavak. Olyasmikkel bombázni, hogy vak, elhagyatott, nem akarják, elárvult, annyi esélyt adott nekem az ellenállásra, mint amikor valakit játékpuskával küldenek a frontra.

17. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története

>!
psn

Úgy beszéltem Homérről, mint valami balesetről. De belül inkább azt éreztem, ajándék. Egy balesetet elkerülne az ember, ha hatalmában állna másképpen tenni a dolgokat. Az ajándék meg olyasmi, amiről az ember nem is tudta, hogy akarja, egészen addig, amíg meg nem kapta.

121. oldal

Gwen Cooper: Homér Egy varázslatos vak kismacska története


Hasonló könyvek címkék alapján

John Grogan: Marley & Mi
John Grogan: Marley meg én
Vicki Myron – Bret Witter: Dewey – A könyvtár macskája
Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk
R. J. Palacio: Az igazi csoda
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt