Under ​Heaven 2 csillagozás

Guy Gavriel Kay: Under Heaven Guy Gavriel Kay: Under Heaven Guy Gavriel Kay: Under Heaven Guy Gavriel Kay: Under Heaven Guy Gavriel Kay: Under Heaven

Shen Tai is the son of a general who, 20 years before, led the forces of imperial Kitai in that empire’s last war against its western enemies from Tagur. Forty thousand men on both sides were slain beside a remote mountain lake. General Shen Gao himself died recently. To honour his father’s memory, Tai has spent two years in official mourning, alone at the battle site among the ghosts of the dead, laying to rest their unburied bones.

One spring morning, he learns that others have taken note of his vigil. The White Jade Princess in Tagur is pleased to present him with 250 Sardian horses—given, she writes, in recognition of his courage and of the honour done to the dead.

Tai sets out to the east, toward the glittering and dangerous imperial capital to face his own forever-altered life.

>!
Penguin, London, 2011
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143179627
>!
HarperCollins, London, 2010
>!
Penguin, London, 2010
ASIN: B003PNRZR0 · Felolvasta: Simon Vance

1 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Three
Guy Gavriel Kay: Under Heaven

Szerintem ez nem fantasy! Na és ha egy régi harctéren szellemek sikolyát hallani?! Ettől egy történet még nem lesz fantasy! Ráadásul valós történelmi alapjai vannak a regénynek!

Vegyes érzelmeim vannak, mert a stílus tetszett, mostanában Kína is érdekel, de szerintem nagy hiba volt Shen Tai szemszögéből elmesélni.

Shen Tai 250 rendkívül értékes lovat kap egy rég ellenséges országtól, mert 2 éven keresztül temette a háború halottait, míg a szellemek esténként sikoltoztak. Ezzel a 250 lóval elindít egy folyamatot, ami polgárháborúhoz vezet. Legalábbis az író így vezeti fel. Szerintem a 250 ló nélkül is minden így történt volna, és még soha nem olvastam olyan könyvet, amiben a főhős ennyire jelentéktelen.

Az író jól bemutatta, hogy egy merev, rosszul működő monarchia hogyan süllyed káoszba.

A könyv kb. 2/3-ától időugrások vannak, és pár mondatban összefoglal fontos, összetett eseményeket, míg számomra kevésbé fontos pillanatokra hosszú oldalakat szán az író, mintha eredetileg 2 kötetesnek szánta volna.

8 BEAUTIFUL Women Who DESTROYED China
https://www.youtube.com/watch…

The Four Most Beautiful Chinese Women Ever
https://www.youtube.com/watch…

>!
Lex
Guy Gavriel Kay: Under Heaven

Érdekes módon találkoztam a könyvvel, nevezetesen a buzzfeed.com volt kedves ajánlani nekem a csillagjegyem alapján. Nem igazán fogott meg a fülszövege, de úgy gondoltam, teszek vele egy próbát, hátha tényleg nekem való ez a történet, csak én nem látom a fától az erdőt.

Az eleje nagyon bejött. Tai úgy gyászolja az apja halálát, hogy halottakat temet el a Kuala Nor tónál, ahol egykor az apja is harcolt. Rengeteg a halott, akiknek a szellemei kísértenek a vidéken, mivel nem adták meg nekik a végtiszteletet. És tetszett, hogy ez nem csak babona szinten létező dolog volt, hanem valóságos. Örültem a természetfeletti jelenlétnek. Ezután viszont számomra elindult a könyv a lejtőn. Érdekel még most is, hogy mi lesz a vége, de nincs türelmem kivárni. Olyan lassan vánszorog a történet, hogy azt még Tolkien is megirigyelné. Több, mint egy hete olvasom, és még 20%-ig sem értem el! És nincs is kedvem már olvasni, mert tudom, hogy alapból is nehéz a szöveg, de még csiga lassan is haladnék vele a cselekmény miatt.

Sajnálom, hogy nem fogott meg a történet, pedig nagyon bizakodtam.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lex

“My father used to say that times are always difficult,” Tai murmured, “for those living through them.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Yuu Watase: Fushigi Yugi 13. – Goddess
Yuu Watase: Fushigi Yugi 6. – Summoner
Yuu Watase: Fushigi Yugi 14. – Prophet
Yuu Watase: Fushigi Yugi 7. – Castaway
Yuu Watase: Fushigi Yugi 15. – Guardian
Yuu Watase: Fushigi Yugi 8. – Friend
Yuu Watase: Fushigi Yugi 16. – Assassin
Yuu Watase: Fushigi Yugi 1. – Priestess
Yuu Watase: Fushigi Yugi 9. – Lover
Yuu Watase: Fushigi Yugi 17. – Demon