Pyongyang 6 csillagozás

Guy Delisle: Pyongyang Guy Delisle: Pyongyang

Famously referred to as one of the „Axis of Evil” countries, North Korea remains one of the most secretive and mysterious nations in the world today. In early 2001 cartoonist Guy Delisle became one of the few Westerners to be allowed access to the fortresslike country. While living in the nation's capital for two months on a work visa for a French film animation company, Delisle observed what he was allowed to see of the culture and lives of the few North Koreans he encountered; his findings form the basis of this remarkable graphic novel. Pyongyang is an informative, personal, and accessible look at a dangerous and enigmatic country.

>!
Drawn & Quarterly, Montreal, 2007
198 oldal · ISBN: 9781897299210 · ASIN: 1897299214 · Fordította: Helge Dascher

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss >!
Guy Delisle: Pyongyang

No, ez érdekes volt! Némileg eltérő narratívával, mint az eddig látott „külföldi-Észak-Koreában”, hiszen a szerző két teljes hónapon át dolgozott ott. Hogy mit csinált? Döbbenet, de rajzfilmet készített, iletve felügyelte annak készülését. És még meglepőbb, hogy nem nekik, hanem valamilyen francia cégnek. Gyermekmesét rajzolnak Észak-Koreában, mert ott még a kínaiaknál is olcsóbb a munkaerő. (És a minőség is ennek megfelelő persze.)
A legtöbb részlet nem volt újdonság, de érdekes volt.
Nem szeretnék ott élni, ez biztos. Még oda se utaznék soha. Semmiképp.
Nem, nem, nem!

pistika P>!
Guy Delisle: Pyongyang

Ez egy nem hagyományos képregény, igazából bármilyen más médiumba is mehetne ez a történet, de mivel az író ebben volt jártas, ebbe lett létrehozva.

A történet roppant egyszerű, egy visszaemlékezős személyes történet / elmesélés arról, amikor egy kanadai grafikus / animátor Guy Delisle kimegy Észak-Koreába (illetve pontosabban kiküldik) dolgozni pár hónapra és leírja a tapasztalatait.

Nagy dologra nem kell számítani, újdonság nem igazán fog kiderülni amiről nem tud az ember. Mégis csak munka miatt volt ott, megfigyelték ahogy kell, nem csinált hülyeséget, nem kémkedni, megszöktetni, vagy lázítani ment.
Csak dolgozni.

De, vannak meglepő dolgok amikről beszámolt amiket először hallottam. Például, hogy a repülőről való leszállás után a virágcsokrot amit egyből a kezébe nyomtak, az nem neki van ám, hanem a nagy és dicső vezéreknek a szobrához, másnap az első kötelező program és pont, hogy az meg legyen „koszorúzva”.

Ha érdekel a remete ország, akkor ajánlatos.
Teljesen korrekt.


Hasonló könyvek címkék alapján

George Orwell – Fido Nesti: 1984 – The Graphic Novel
Seth: George Sprott
Troy Little: Hunter S. Thompson's Fear and Loathing in Las Vegas
Jillian Tamaki: Supermutant Magic Academy
Jeff Lemire: Roughneck
Jason: I Killed Adolf Hitler
Michel Dufranne: Diary of a Femen
Art Spiegelman: In the Shadow of No Towers
Enki Bilal – Pierre Christin: The Hunting Party
Paul Fischer: A Kim Jong-Il Production