Dr. ​Moreau serege (Sherlock Holmes 4.) 7 csillagozás

Guy Adams: Dr. Moreau serege

Több ​helyütt is szétmarcangolt holttestekre bukkannak London utcáin és a Temzében. A szörnyű sebekre úgy tűnik nincs más magyarázat: a rémtetteket csakis valamilyen rettenetes fenevadak követhették el.
Sherlock Holmest ezúttal bátyja, Mycroft keresi fel, akinek meggyőződése, hogy az áldozatokat névjegynek szánták, és az elkövető nem lehet más, mint Dr. Moreau, az élveboncolás ismert képviselője. A hirhedt tudós sokáig a brit kormánynak dolgozott, de miután kísérletei egyre hevesebb ellenállást váltottak ki, végül leállították munkáját. Ám Mycroft szerint Moreau nem szüntette be a kutatásait, ezért megbízza testvérét, hogy a doktor nyomára bukkanjon, mielőtt az általa teremtett szörnyek végleg elszabadulnak.

Sherlock Holmes alakját Arthur Conan Doyle teremtette meg 1887-ben. A híres detektív olyan népszerűségre tett szert, hogy a szerző halála után számos író folytatta a kalandok sorát. Önálló regényekből álló sorozatunkkal a magyar olvasók számára is szeretnénk… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2018
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974758 · Fordította: Szalai Judit
>!
Szukits, Szeged, 2018
326 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974703 · Fordította: Szalai Judit

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · dr. John Watson · Mycroft Holmes


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Bogas>!
Guy Adams: Dr. Moreau serege

Körülbelül ezer éve, hogy olvastam a kötetet ihlető regényt, ráadásul angolul, de azért a lényeg megvolt. Ez pedig körülbelül annyiban kapcsolódik hozzá, hogy (talán nem lövök le nagy poént, azt már megtette helyettem a fülszöveg) itt is vannak szörnyek. Ami nem baj, de Félix J. Palma Viktoriánus-trilógiájának lelkes rajongójaként nekem ez egy kicsit kevés. Helyette vannak egész jó poénok meg teljesen érthetetlen váltogatása a nézőpont karaktereknek. Nem viccelek, egy ponton átkerül Holmeshoz a szó, és egyszer megtörtént, hogy kis kihagyás után vettem elő újra a regényt, és már vagy öt oldalt olvastam, mire leesett, hogy most Holmes narrál, nem Watson. Szóval ez a része szerintem nem sikerült túl jól. Egynek egyébként nyáron limonádéval elmegy. (Sajnos nekem nem volt limonádém.)

lyneth>!
Guy Adams: Dr. Moreau serege

Igazából kellemes volt. Nekem tetszett a narrátor-váltogatás, különösen Sherlock gondolatai.


Népszerű idézetek

Bogas>!

Az én időmben az ember csak simán eltörögette a másik ujjait, nem egy ritka viperafajt szuszakolt a nadrágjába. Ha engem kérdeznek, az egésznek ezek a zenés mulatók az okai. Miattuk érzik úgy az emberek, hogy muszáj felvágniuk valamivel.

63-64.

barnaianiko6>!

Mindőnknek meg van a maga szerepe, amit el kell játszanunk.

224. oldal

>!

Az írót szerkesztők hada veszi körül.

(első mondat)

>!

– Az expedíciók nevetségesek és teljességgel feleslegesek – jegyezte meg. – Találj egy helyet, ami tetszik, és maradj ott. Véleményem szerint valami nagyon nem stimmel azzal, aki képtelen rendes ember módjára letelepedni. Magának mi a baja? Talán túl puha párnával csépelték gyerekkorában?

288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mycroft Holmes
Bogas>!

Mégis, miután a sikereim oly széles körben ismertek, a módszereim pedig oly népszerűvé váltak, a következtetés tudománya szerfölött virágzó üzletággá vált. (Azt is megfigyeltem, hogy a Sherlock keresztnév egy rövid ideig igen divatos lett a várandós hölgyek körében, amiért is én kérek elnézést a szóban forgó csecsemőktől.)

247. oldal

Bogas>!

– El sem tudja képzelni, milyen nehéz rávenni, hogy foglalkozzon egy üggyel, pedig állandóan arra panaszkodik, hogy halálra unja magát. Azon a napon például tűzre dobta az újságot, és elvonult a kutyaszőrgyűjteményét katalogizálni.
– Kutyaszőr? – vonta fel a szemöldökét Mycroft.
– Különben hogyan lenne képes az ember azonosítani egy fajt pusztán néhány szál alapján? – felelte Holmes.

35. oldal


A sorozat következő kötete

Sherlock Holmes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jasper Fforde: Egy regény rabjai
Samantha Shannon: Csontszüret
Anthony Horowitz: A selyemház titka
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Robert Galbraith: Halálos fehér
Lee Child: Sohanapján
Susan Hill: Mrs. de Winter
Michael Moorcock: Város az őszi csillagok alatt
China Miéville: A város és a város között
Robert Harris: Führer-nap