A ​vendéglátás művészete / Gasztronómiáról, Gundelekről 0 csillagozás

Gundel Károly – Gundel Imre: A vendéglátás művészete / Gasztronómiáról, Gundelekről

Gundel Károly 1910-ben kibérelte a városligeti Wampetics vendéglőt: a Gundel Étterem száz éve fogadja a fehér asztal örömeiben, különleges étkek és finom borok élvezetében lubickolni kívánó vendégeket.

„A zavaros időkben a folyamatosság jelképének neveztek” – visszafogott szomorúsággal így vallott 1948 nyarán Gundel Károly az éttermében vacsorázó amerikai újságírónak. A „folyamatosság” zaklatott történelmű hazánkban titkokat rejtő, megfejtendő, értelmezendő fogalom. 1914-ben „Izabella főhercegaszszony ő császári és királyi Fenséges legmagasabb megbízásából” főhercegi titkára köszönő levelet írt Gundel Károlynak, amiért volt szíves automobilját a főhercegasszony budapesti tartózkodásakor a Fenséges rendelkezésére bocsátani.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nemzeti Könyvtár Magyar Közlöny

>!
Magyar Közlöny, Budapest, 2012
332 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155269042

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Emberevő
Gyovai Helén: Útikalauz az édes élethez
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben
Szuna Noémi: Tea
Cserna-Szabó András: Rézi a páczban
Gergely Anikó: Magyar kóstoló
Beke Csilla: Akik elmentek péknek
Krúdy Gyula: Gasztrohangulatok
Fehér Béla – Szécsi Noémi: Hamisgulyás