Gundel Károly 1910-ben kibérelte a városligeti Wampetics vendéglőt: a Gundel Étterem száz éve fogadja a fehér asztal örömeiben, különleges étkek és finom borok élvezetében lubickolni kívánó vendégeket.
„A zavaros időkben a folyamatosság jelképének neveztek” – visszafogott szomorúsággal így vallott 1948 nyarán Gundel Károly az éttermében vacsorázó amerikai újságírónak. A „folyamatosság” zaklatott történelmű hazánkban titkokat rejtő, megfejtendő, értelmezendő fogalom. 1914-ben „Izabella főhercegaszszony ő császári és királyi Fenséges legmagasabb megbízásából” főhercegi titkára köszönő levelet írt Gundel Károlynak, amiért volt szíves automobilját a főhercegasszony budapesti tartózkodásakor a Fenséges rendelkezésére bocsátani.
A vendéglátás művészete / Gasztronómiáról, Gundelekről 0 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nemzeti Könyvtár Magyar Közlöny
Most olvassa 1
Kívánságlistára tette 2
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bächer Iván: Emberevő 97% ·
Összehasonlítás - Gyovai Helén: Útikalauz az édes élethez 95% ·
Összehasonlítás - Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba 94% ·
Összehasonlítás - Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben 91% ·
Összehasonlítás - Szuna Noémi: Tea ·
Összehasonlítás - Cserna-Szabó András: Rézi a páczban 89% ·
Összehasonlítás - Gergely Anikó: Magyar kóstoló ·
Összehasonlítás - Beke Csilla: Akik elmentek péknek ·
Összehasonlítás - Krúdy Gyula: Gasztrohangulatok ·
Összehasonlítás - Fehér Béla – Szécsi Noémi: Hamisgulyás 88% ·
Összehasonlítás