A ​Z generáció médiahasználata 13 csillagozás

Jelenségek, hatások, kockázatok
Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

cyberbullying ​o sexting o pornóinfluencerek o online ismerkedés o ghostingolás o videós lánykérés o sharenting o szülés élő adásban o lájkfüggés o pandémia o online oktatás o Zoom o bedrótozott generációk o fake news o dezinformáció o sztárok o celebek o online gyász o cancel culture o médiatelített társadalom o tartalmi dömping o lineáris média o nemlineáris média o multitasking o televízió o okostelefon o okosóra o okosszemüveg o közösségi oldalak o Facebook o Instagram o Snapchat o TikTok o Twitter o YouTube o Buzz o Impact o botrányok o influencerek o bloggerek o vloggerek o szelfikultúra o testkép o kikozmetikázott világ o szupervékony modellek o túlméretezett idomok o veszélyek o streaming o háború o politika o DeepFake o virtuális valóság o kiterjesztett valóság o kevert valóság o hologramok o influencer kommunikáció o gerillamarketing o negatív reklám o trash celebek o adatlopás o újgenerációs fesztiválok o figyelemgazdaság o reality műsorok o nomofóbia o FOMO o FOBO o… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Libri, Budapest, 2022
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636040314
>!
Libri, Budapest, 2022
360 oldal · ISBN: 9789636040925

Most olvassa 4

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zama>!
Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata Jelenségek, hatások, kockázatok

Nagyon izgalmas és részletes összefoglaló a témában, aktualizálva napjainkkal. Ha valaki a Z generációról keres könyvet, akkor egyértelmű ezt tudom ajánlani.

Galambdúc>!
Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata Jelenségek, hatások, kockázatok

Érdekes lenne tíz év múlva olvasni, de most is mindenkinek olvasni kellene, szülőknek, tanároknak és a Z generáció tagjainak. 2020-ban egy luxemburgi konferencián, ahol részt vettem, szó esett a digitális intelligenciáról, hogy mennyire nem jól állunk ebben, a többség csak tartalomfogyasztó, s nem tudatos média-felhasználó. Sok szempontot felvillant a könyv, ami segít a digitális IIQ magasabb szintre emeléséhez szerintem. És a jövőről is mind pár érdekes dolgot. Nagy előnye még, hogy már a covid utáni világ jelenségeit is elemzi.

2 hozzászólás
oishaburi>!
Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata Jelenségek, hatások, kockázatok

Nem volt rossz könyv, nekem kicsit felületes volt, nem is tudott sok újat mondani. De az utószóból kiderült, hogy csak egy bevezető jellegű könyv volt a cél, így talán az Y generációnál korábbi generációkhoz tartozó embereknek több újdonsággal szolgál és jó kiindulópont lehet.

Barbeszkovics_Ödön>!
Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata Jelenségek, hatások, kockázatok

Nem tetszik, hogy
– gyakran dobálózik azzal, hogy „sok új kutatás megmutatta”, de ezekre nem hivatkozik lábjegyzetben. (Hiába van a könyv végén egy forrásjegyzék, senki nem fog több ezer oldalt elolvasni, hogy egy állítást ellenőrizzen.)

– alig hoz gen-z példákat. Kim Kardashian meg Schobert Norbi nem gen-z influencerek. Fel lehet őket is sorolni azért, hogy pl. a gen-z gyerekek szülei jobban értsék a jelenségeket, de attól még arról szeretnék olvasni, amit a könyv ígért: „A Z generáció médiahasználata”

– felesleges értékítéleteket alkot, pl.: » a horizontális kapcsolattartás ilyenkor üt vissza: az ötvenéves vállalatigazgatónak is képesek azzal elküldeni egy emailt, hogy "Szia, Peti!"« Mi ebben olyan rossz? És miért nem lehetett leírni a jelenséget rosszallás nélkül, ha nem magyarázza meg, hogy mi ebben olyan rossz?


Hasonló könyvek címkék alapján

Tóth Tamás: Médiaerőszak
Babanics Írisz – Csató Zsuzsi – Heinrich Dorka – Kovács Laci: Útmutató a magyar üzleti Insta világához
Zsolt Péter: Hírnév! Jólét! VV!
Roger McNamee: Zuckolva
Jean M. Twenge: iGeneráció
Jaron Lanier: Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Belvárosi srác
Tóth Máté: Hát téged meg ki kérdezett?
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A modern budapesti úrinő
M. Baranyai Anikó: 399+ napnyi sziporka