Tantrikus ​szexleckék 2 csillagozás

Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül
Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék

A tantra vitális ösvény a teljes belső fejlődés felé a szexen, a szerelmen és a meditáción keresztül. Eredete az ősi Indiába nyúlik vissza, és szeretők számtalan generációjának megvilágosodásához mutatott utat. Megismerhették az élet titkát, beléphettek oda, ahol a boldogság nektárja lakik.
A tantra gyakorlata erősíti az energiát és a kreativitást, valamint a párkapcsolatok stabilitását. Integráló módszer, amely minden tekintetben segíti a gyakorlók személyiségének fejlődését: szexualitás, intuíció, spiritualitás, táplálkozás…
Guillermo Ferrara – akinek ismeretterjesztő tevékenysége több országban ismert – ebben a bőségesen illusztrált kézikönyvben lépésről lépésre végigvezet minket a gyakorlatokon. Megmutatja az utat, amely az isteni szex átéléséhez és teljesebb, érzékibb, kreatívabb létezéshez vezet.

>!
Alexandra, Pécs, 2008
232 oldal · ISBN: 9633707661 · Fordította: Czirkó Réka
>!
Bioenergetic, Budapest, 2004
188 oldal · ISBN: 9639569119 · Fordította: Dobrocsi László

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Black_Venus
Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék

Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül

Az elképzelés kitűnő, mármint, hogy elég időt szánjunk a szeretkezésre, legyen megfelelően kellemes környezet és a hangulat, és, hogy ezeket hogyan érdemes csinálni. Ezt írja le a könyv, elég részletesen, sok ismétléssel, kicsit szájbarágósan, és persze fotókkal illusztrálva. Szerintem erősen (70%-ban) merít a Káma Szútrából, azt ismétli. Összességében dicséretes az elgondolás – nekem azért mégis csak 3,5 csillagot ért csak ez a könyv. Az az érzésem, hogy ezen a téren már mindent kitaláltak és megírtak, és a többség olvasta is, amit tudni érdemes, amit meg érezni kell(ene), azt meg már minden párnak önállóan, könyv nélkül érdemes kitapasztalnia. És ez erre nem rossz módszer és segédanyag.

Általában úgy tűnik, hogy egy ezoterikus mázzal próbálja eladni a szexet – és közben tudja, hogy a közönsége alapvetően prűd és bűntudata van, ha élvezi. Nyilán szükségtelen pornót csinálni egy ismeretterjesztő jellegű könyvből, de azért feltűnt, hogy mennyire ügyel az olvasó érzékenységére.

Ja, a legviccesebb a végén a 64 tantrikus ( a MS Word aláhúzza, és a javaslatai: tantrikós, intrikus, antarktikus ) művészetben való járatosság, amelyek mindegyikét naponta kellene magas szinten gyakorolni – de amelyek nehezen értelmezhetők a 21. század körülményei között. (pl. „Nehezen kiejthető mondatok gyakorlása,a nők és a gyerekek kedvenc játéka”… mit sütsz kis szűcs?… "papagájok és seregélyek beszélni tanítása")
A fordítás helyenként eléggé döcög, a fordító (vagy a szerző?) nem biztos, hogy járatos volt a keleti filozófiában, amelyre az egész gondolat ráépül.

5 hozzászólás
>!
Nikolett_Pőcze
Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék

Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül

A szex spirituálisabb megközelítésére voltam kíváncsi, ezért is olvastam el ezt a könyvet. Meg azért, mert érdekel a tantra. És elég sokat megtudtam róla, a kíváncsiságom korántsincs kielégítve. Sok dologgal egyetértek. Pár dolog nem igazán volt tiszta benne (talán egy következő olvasásnál), ezért csak 4,5 csillag.


Népszerű idézetek

>!
Black_Venus

Egy egyszerű, de annál hatásosabb gyakorlat – melyet Alejandro Jodorowskitól, a pszichomágia megteremtőjétől tanultam – abból áll, hogy egy zacskót megtöltünk kövekkel. Minden kő olyan negatív dolgot jelent, amit szeretnél kiűzni életedből (féltékenység, irigység, harag, rossz kapcsolat stb.). Ezen negatívumok „súlya” szerint válaszd ki a könnyebb vagy nehezebb köveket. Annyi kaviccsal töltsd meg a zacskót, amennyire szükséged van.
Ezután vidd magaddal egész nap a zacskót: fürdéshez, dolgozni, vásárolni. Így megtudod, milyen súlya van annak, ami belül nyom. Biztos, hogy izzadsz, szitkozódsz, kényelmetlenül érzed magad, de egy pillanatra se tedd le!
Másnap menj ki a természetbe, és egyesével hajítsd messze a köveket. Minél jobban kiabálsz közben, annál jobb. Gondold azt, hogy magadból szakítós ki őket, és így felszabadulsz, mert ahogy Jodorowsky mondja „A tudattalan elfogadja a metaforát… ”

120. oldal (Alexandra, 2008)

Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül


Hasonló könyvek címkék alapján

Patsch Ferenc: Katolikus spiritualitás – Tabuk nélkül
Maneewan Chia – Mantak Chia: Gyógyító Szerelem
Kertész Magda: Tettének oka: szerelem, szenvedély
Hamar Ottó: Lehetne jobb a szex mindkettőnknek?
Teleki Béla: Szexuális nevelés
Crystalina Evert: Tiszta nőiesség
Szilágyi Vilmos: Nyitott házasság – korszerűbb életstílus
Osho: Szexügyek
Soma Mamagésa: Tiszta szex