Örök ​sötétség (Kór-trilógia 3.) 68 csillagozás

Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két ​éve már, hogy A kórban elszabadult a vámpírvírus, és most az egész világ a megsemmisülés szélén áll. Nukleáris tél uralkodik a tájon, a nap csak két órára tud áttörni a szennyezett atmoszférán – tökéletes környezetet teremtve ezzel a vámpírok szaporodásához.

Tömegesen irtják az embereket, a legjobbakat és a legtehetségesebbeket, a gazdagokat és a befolyásosokat sem kímélve, és az egészet a Mester irányítja – egy ősvámpír, aki páratlan erővel bír, és aki engedelmességük alapján választja ki a túlélőket. Az életben maradottakat leigázzák, táborokba deportálják, és a helyzetük alapján két csoportra osztják: az egyikbe kerülnek azok, akik szaporodóképesek, a másikba azok, akik a vérükkel látják el a Mester hatalmas seregét.

Az emberiség jövője egy szedett-vedett szabadságharcos-csapat kezébe kerül, amelynek tagjai: Dr. Eph Goodweather, a Járványügyi és -megelőzési Hivatal gyorsreagálású csoportjának egykori vezetője; Dr. Nora Martinez, orvos, aki tehetségesen küzd… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632457116 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457109 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Mr. Quinlan · Vaszilij Fet · Augustin "Gus" Elizalde


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Egyszóval kellene értékelnem:
KATASZTRÓFA nagybetűvel!!!!
Ismét tanúi lehetünk annak, amikor egy trilógia csúfosan lecsúszik!!!
Szörnyen idegesített Eph, szerintem nem volt még egy ilyen szereplő akit ennyire utáltam volna!! Szenvedés volt számomra olvasni, miket csinálta, vagy inkább nem, de az egész könyvet végig szenvedtem, egy laza mozdulattal megszűnhetett volna e szenvedésem( becsukom a könyvet), de itt ült a vállamon ez a gonosz kis dög, kinek neve: Kíváncsiság!!
Visszatérve a trilógiára, jól indult az első rész, a második már megcsúszott, e rész pedig el is hasalt! Kiszámítható volt, tele sablonos hülyeséggel, idegesítő szereplőkkel, rossz párbeszéd és cselekmény! Kár volt így elhúzni!

2 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Ez a rész valahogy kevésbé tetszett, mint az első kettő! Nem volt híja az akciónak, az események zajlottak, nem volt pihenés, harc, tervezés, pusztítás. Talán a sok érzelmi picsogás, és Eph lelki leépülése zavarta meg a hangulatomat. Azt kicsit túl tolták.
Érdekelt nagyon, hogy hogyan zárják le a történetet. Végül összességében jól sikerült. Élveztem a trilógiát.

>!
Balázs_Erőss
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Sokat kopott emlékezetemben az első két rész, és mivel most kerültem gép közelébe több, mint két hét után ez az értékelés is kissé megkopott már. (Hejj, ha akkor lett volna net!!)
Amikor belekeztem, az emlékeimre alapozva számítottam rá, hogy nem lesz egy nagy durranás. Aztán feltámadt bennem a remény, hogy annyira nem hulladék a befejező rész. De az.
Az utolsó 50 oldalt (ez nem dicsekvés, csak tény) a Yellowstone-ban, sátorban olvastam el, éjszaka. Ez volt a könyv végében a legizgalmasabb. Mármint, hogy a kontinenst sikerült eltalánom.
A szereplők annyira ellenszenvesek és életképtelenek lettek, hogy mindaz, amit végigcsinálnak egyszerűen paródiává teszi az egész könyvet. Pedig az első rész kifejezetten jónak tűnt. Akkor.
Hátránya:
Nem izgalmas. Nem hihető. Nem ijesztő. Nem jó.
Előnye:
Nincs. Nincs folytatása. (Ez utóbbi hatalmas előny!)
del Toro maradjon meg a rendezésnél.
Széles ívben kerülendő, esetlegesen hatos szintű olvasásélmény-védőpáncél viselése mellett kipróbálható. (Jelzem, a védőpáncél jelenlegi legmagasabb fokozata, 5.)

>!
Allanon
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Érdekes és váratlan lezárása a trilógiának. Érdekes volt számomra a mester és Zack kialakult viszonya. Sokkal érthetőbb a sorozathoz képest a karakterek motivációi, az, hogy minek milyen hatása van a jellemeik változásában. Az előző rész végén Setrakian halála annyira kikerült a figyelmem középpontjából, hogy az újdonság erejével taglózott le a felismerés. Ez a sorozat egy érdekes, pörgős, izgalmas történet, ami akár meg is történhet a mi világunkban is. Fet még mindig az egyik kedvencem. A vámpírlét ilyesforma kialakulása és létezése egyedülálló. Sehol se olvastam még hasonlót se. Egy percig se bánom, hogy elolvastam.

>!
Marée_Noire
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Ez a rész ugyan tetszett, ám már nem kapja meg tőlem a kedvenc státuszt, ahhoz túl nyögvenyelősen ment az olvasása… Amúgy jó történet, csak épp a megoldás kissé hihetetlen, mármint, hogy a vámpírok honnan származnak. Nem azt mondom, hogy nem volt jól összerakva, mert de; teljesen értelmesen és logikusan le volt vezetve, ám mégis: nekem ez így azért kicsit meredek. :D Már egy magyar szerző ifjúsági trilógiájánál (direkt nem írok nevet-címet, ne lőjem le a lényeget senkinek) is cseppet zavart ez a megközelítés, és bár itt sokkalta összeszedettebb volt, de akkor is, nekem fura, és kész. ;)
A trilógiát összességében szerettem, és alig várom a sorozatot – már csak pár nap! :O

>!
Ágnes_Vida
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Vegyes érzelmeim lettek így kicsit a végére. Bár maga a sztori nagyon tetszett! Élvezettel olvastam, hogyan formálja a Mester Zacet a saját képére, hogyan áll átt a fiú a „sötét oldalra”. Azt is imádtam, ahogy a Lumen nyomán kiderültek az apróbb titkok a vámpírfajról. Az egyetlen, amit én kritizálnék, az a legeslegvége. Nem is tudom mit vártam… De ez a vallásos, majdhogy megváltós befejezés nekem nem igazán jött be.

Bővebben itt: http://moly.hu/konyvek/guillermo-del-toro-chuck-hogan-a-bukas/en-es-a-konyv/agnes_vida

>!
Millefo
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Vegyes érzésekkel fejeztem be a trilógiát. Egyrészt a sztori önmagában jó volt, érdekes volt, nem bánom, hogy elolvastam. Ez a könyv nekem laposabbnak, vontatottabbnak tűnt, mint az előző kettő, ugyanakkor le van zárva, megvan oldva, olyan mintha egy sorozat forgatókönyveként íródott volna ez meg. Kifejezetten tetszett a Végítélethez hasonló eleve elrendeléses, hatalmas mennyei szál, és tényleg pozitívum, hogy elég jól lett lezárva.
Önmagában viszont ez a könyv gyenge lenne, a sorozat első két része nélkül nem érdemes elolvasni.

>!
walksdowonders
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Guillermo… Chuck… Hát mi volt ez? Ez a rózsaszín köd a könyv több mint első felében… Oké, hogy egy írás akkor jó, ha meg tudja lepni az embert. De ez…
Az első felét nyögvenyelősen olvastam, itt-ott untam, mert az első két könyv elkényeztetett izgalomban, feszültségben, meglepő fordulatokban. Majdhogynem ott tartottam, hogy ezüst ollóval feldarabolom, majd sóval behintek minden olyan helyet (percekbe telne felsorolni ezeket) ahol megfordultam vele. Abszolút megállta volna a helyét a történet akkor is, ha a harmadik könyvet el sem olvasom.
Az Örök Sötétségre amolyan epilógusként tekintsen az, aki még nem olvasta volna. Ne várjon tőle túl sokat. Viszont ne hagyja ki! Mindent kompenzál a (végre) nyílt színen is felbukkanó Mr. Quinlan, a hozzá és köré kapcsolódó történet. Na és Eph… hát igen. Soha nem gondoltam volna, hogy a trilógia végére kétharmadára megkedvelem.
Nem tudok öt csillagot adni. Mint ahogy kedvencelni sem. De összességében nagyon tetszett a trilógia, és örülök, hogy mindhárom könyvet elolvastam.

>!
Maate
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Ahogy a másik két rész ez is 100%-osan filmes klisékből áll és valamiért mégis működik. Talán mert igazi vámpírok vannak benne.
Egy pont levonás az angyalok miatt.
És várom a sorozatot!:)

>!
Selene_Corvinus
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: Örök sötétség

Na igen a befejezés. Nekem tetszett a vámpírok eredete. Tulajdonképpen azt hozta amit vártam.


Népszerű idézetek

>!
h_zsofi

Az idő egy nagy óceán, és én már szeretnék partot érni.

297. oldal

>!
walksdowonders

Minden eszmerendszer szépen felépített átverés, ha logikusan közelítjük meg.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mr. Quinlan
>!
Milli

– Az a gyengeség, ha engedünk a kísértésnek. Az az erény, ha ellenállunk neki.

353. oldal

>!
Évi87

A fenséges fényoszlop egy pillanatra világosságba borította a tábort. A magas falakat, a komor épületeket, a sáros földet. Az egyszerű és csúnya hely csupán a hétköznapisága miatt tűnt fenyegetőnek. Olyan volt, mint egy kiállítóterem mögötti hátsó udvar vagy egy piszkos éttermi konyha: egy sallangoktól mentes zug, ahol az igazi munka zajlik.

237-238. oldal

>!
Adruzs

És valahányszor rád nézek majd az elkövetkezendő örökkévalóságban, arra fogok gondolni, a kapitulálásod is csak azt bizonyítja, hogy nem vagytok többek civilizált állatoknál.

>!
Évi87

Az ösvény végén a fal oldalra csúszott Mr. Quinlan fehér keze alatt. Egy hatalmas, kör alakú helyiség tárult fel mögötte: elsőre metrógarázsnak tűnt. De inkább egy múzeum és a Kongresszus ötvözete volt. Olyan fórum, ahol Szókratész is remekül érezte volna magát, ha vámpírként a föld alá kényszerül.

293. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Végítélet
Joe Hill: Spóra
Justin Cronin: A szabadulás
Richard Preston: Halálzóna
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Isaac Marion: Eleven testek
Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
Stephen King: A mobil
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Gabriel Wolf: Suttog a fény