Visszajövök ​érted 483 csillagozás

Guillaume Musso: Visszajövök érted Guillaume Musso: Visszajövök érted Guillaume Musso: Visszajövök érted

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"A ​francia Coelho” új sikerkönyve!

Ethan, harmincas pszichiáter, gazdag, híres, jóképű. A siker azonban nem adta könnyen magát. Ethan Boston egyik szegénynegyedében nőtt fel, és napról napra elégedetlenebb volt az életével. Huszonharmadik születésnapján döntő lépésre szánta el magát; egy New York-i kiruccanáson kilépett addigi életéből, egy forgalmas utca sarkán örökre eltűnt barátja és menyasszonya szeme elől…

Tizenöt évvel később Ethan szédelegve ébred manhattani luxusjachtján. Egy ismeretlen, vörös hajú nő fekszik mellette. És ezzel kezdetét veszi egy rémálomszerű nap… amelyeknek a végén egy kórházi műtőasztalon találja magát, három pisztolygolyóval a testében. Vajon elkerülhető az elkerülhetetlen? Vagy minden ember életében van egy pont, ahonnan már nincs visszaút?

Guillaume Musso Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írója. Fordulatos, finom humorú és az élet szépségébe vetett hittel teli regényeit huszonnégy nyelvre fordítják. A Visszajövök érted!… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Park, Budapest, 2022
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633558522 · Fordította: Tótfalusi Ágnes
>!
Park, Budapest, 2022
342 oldal · ISBN: 9789633558539 · Fordította: Tótfalusi Ágnes
>!
Ulpius-ház, Debrecen, 2010
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542270 · Fordította: Tófalusi Ágnes

1 további kiadás


Enciklopédia 26


Kedvencelte 42

Most olvassa 17

Várólistára tette 203

Kívánságlistára tette 231

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

”Ha az élet nyújt egy második esélyt, ki olyan őrült, hogy elszalassza?”

A Visszajövök érted tipikus Musso-mű, magával ragadó, hihetetlenül izgalmas, egyszerre kikapcsoló és elgondolkodtató. A regény, mely ezúttal is kiválóan keveri a krimi és a romantika műfaját, miközben misztikum is vegyül bele, központi témája egy mindenkit érdeklő kérdés: az ember irányítja-e saját életét vagy minden eleve elrendeltetett. Musso természetesen frappánsan adja meg a választ, miközben a sodró lendületű történetet olvasva izgulhatunk a főszereplőért, Ethanért.

Ethan egy megnyerő pszichológus szerepében tetszeleg, miután 23 éves korában egyszer csak hozott egy hatalmas döntést, és elmenekült a középszerű élet elől, amely rá várt volna. Tíz évvel később már hihetetlen sikereket ér el szakmájában, ám merőben másként éli az életét, mint ahogy azt klienseinek tanácsolja. 2007. október 31-e azonban egy különleges dátum számára, ugyanis új esély kap spoiler, hogy egy élet tévedéseit egyetlen nap alatt helyrehozza. Rossz döntések, hazugságok és önsorsrontás alakítja az életét, de vajon van-e még idő, hogy ezen változtasson? Briliáns egzisztencialista regény, melynek majdnem sikerült beérnie eddigi kedvenc Musso regényem, a Holnap címűt, kétségtelenül a legjobb írásai közé sorolandó.

4 hozzászólás
Pati28 P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

“Azok takaróznak a végzettel, akik nem vállalják a felelősséget az életükért.”

Te mit tennél, ha kapnál még egy esélyt, hogy helyrehozd életed során elkövetett hibáidat?

Musso remekül veti fel a kérdést, amire Ethan segítségével, mi olvasók is megleljük a választ. Viszont mire a megvilágosodás fázisába lépnénk, a bizakodó és a reményvesztett állapot váltakozásával haladunk a történet végkifejlete felé.

Ethan Whitaker nincs megelégedve a számára kijelölt úttal. Hogy feljebb lépjen azon a bizonyos ranglétrán, nem érdekli kin és hogyan gázol át. Viszont a siker kapujában rá kell döbbennie arra, hogy közhely ide vagy oda, de a pénz nem teszi őt boldoggá. Kiüresedett, boldogtalan emberré válik, míg nem egy napon, 2007. október 31-én, fenekestül felfordul a világa, és szemben találja magát a végzettel és a karmával.

Musso-tól ez volt a harmadik regényem, és eddig 5⭐️-nál kevesebbet még nem sikerült adnom egyikre sem. Remek utazás volt a lélek és az emberi tulajdonságok adta hibák megismerésére. Kicsit csalódottan csuktam be a könyvet, de ha az egészet nézem, ennek a történetnek így kellett végződnie.

Kedvenc idézetem pedig, amivel nagyon tudok azonosulni: “-Amikor az ember még gyerek, azt hiszi, a szülei tökéletesek, és vakon imádja őket. Később azt hiszi, hogy gyűlöli őket, mert nem olyan tökéletesek, mint hitte, mert csalódnia kellett bennük. Még később az ember megtanulja elfogadni a hibáikat, mert ő maga sem hibátlan. Talán ez jelenti azt, hogy felnövünk.”

link

Suba_Csaba P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Musso megint lenyűgözött. Ismét beszippantott, ismét elvarázsolt, ismét egy különleges utazásra vitt. Nem tudok belekötni, nekem úgy volt tökéletes, ahogy volt. Eléri, hogy miközben sodor a történet, felszínre hozza a saját életem döntéseit és elgondolkodtat. Még, még, sok ilyen történetet szeretnék!
Ezzel együtt most már csak „Az írók titkos élete” című könyvét nem olvastam a szerző magyarul megjelent könyvei közül.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2022. október 18.
Az Ott leszel? után ezt a Musso könyvet is újraolvastam, hiszen az új kiadást mindenképpen meg akartam tisztelni azzal, hogy kiolvasva teszem a polcomra. ☺️
Bár a könyv jónéhány részletére tisztán emlékeztem, azért így is akadtak mozzanatok, amik az újdonság erejével hatottak. A Musso-élmény most is magával sodort, sőt fogékonyabb lettem a részletekre, és igyekeztem elmélyültebben olvasni a könyvet.
Főhősünk, Ethan egy gazdag, népszerű és sikeres pszichiáter, akinek egy adott napon fordulóponthoz érkezik az élete. Vajon van beleszólása a sorsa alakulásába vagy minden eleve el van rendelve? Képes változtatni a nap eseményein, ha újraélheti azt? Izgalomból és fordulatokból nincs hiány ebben a Musso-történetben sem. Abszolút ajánlható belépő kötetnek azoknak, akik még nem olvastak a népszerű francia szerzőtől.

>!
Park, Budapest, 2022
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633558522 · Fordította: Tótfalusi Ágnes
Katalin_V_Tóth P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Musso most sem okozott csalódást. Olvasmányos, szórakoztató, fordulatos regényt alkotott meg, melynek alapkérdése nagyon érdekes, elgondolkodtató.

Bővebben a blogomon: https://katalinvtoth.blogspot.com/2023/03/guillaume-mus…

Simon_Ziti>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Úgy örülök, hogy nem ez volt az első könyvem a szerzőtől, mert ebből nem lett volna következő.
Valamiért nem fogott meg a történet, már túlságosan is a fellegekben jártunk. Illetve a végén mar túlságosan erőltetettnek éreztem a befejezést. Végig azt az érzést keltette bennem, hogy a sok jó ellenére a negativ történések uralkodnak, míg a végét mintha kényszeredetten pozitívabbra szerették volna változtatni.
Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésem.

Márk_2011>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Musso ismét elérte, hogy a története egész nap velem legyen és a mindennapi problémámat picit kikapcsolva, a főhős gondjainak megoldására szenteljem időm.
Annyira életszerű és olyan jól kapcsolódik az olvasóhoz az írásaival és engem valahogy mindig jókor talál meg! Viszem magammal bölcs sorait és keresem majd a további köteteit. Bár saját sorsunk nem valtoztathatjuk meg… Vagy mégis?
Az viszont biztos, hogy mások életére lehetünk jó, vagy rossz hatással! Igyekezzünk minél jobbat kihozni a mindennapokból!

Dsheavenofbooks>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

A Visszajövök érted volt az első Musso regényem, de garantáltan nem az utolsó, mivel mély benyomást tett rám. Rendkívül izgalmas volt, nagyon tetszett az alapkoncepció, hogy Ethan próbálja megváltoztatni a sorsát több-kevesebb sikerrel. Ethan háromszor éli újra ugyanazt a napot, de mindhárom napon az események más-más alakulását figyelhetjük meg. Tetszett, hogy nem ugyanazokon a cselekményeken ment újra és újra végig a szerző, hanem mindig változtatott több tényezőn is, ezzel fenntartva az olvasó érdeklődését. Megfigyelhettük, ahogyan ez a kiábrándult férfi utolsó kapálózásként próbál életben maradni – de vajon sikerül neki?⁣

Maga a regény könnyedebb olvasmány, gyorsan lehet haladni vele, mivel csak úgy visz magával az izgalom, a fő csavar pedig szintén nagyon ötletes volt. A karakterek érdekesek voltak, a könyvben egyszerre keveredik a mindent elsöprő szerelem, a múltbéli hibák felelevenítése és a jelen szomorú valósága. Bátran ajánlom nektek a kötetet, szerintem megéri elolvasni.⁣

1 hozzászólás
FVCsilla P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Sokadik Musso könyv, ami elolvastam és terveim szerint még az idén minden magyarul megjelent könyvét elolvasom.
Izgalmas, pörgős volt, rögtön az elején bele is vág az író a történetbe, nincs hosszú és unalmas bevezetés. A főszereplő Ethan nincs megelégedve az életével, azzal, ami a közvetlen környezetéből jutott neki ezért tesz azért, hogy máshogy legyen. Ebben a történetben sokkal többről van szó, el lehet gondolkozni azon, hogy a végzetnek vagy a karmának van nagyobb hatalma!? A mínusz egy csillag az újabb időutazás miatt van, rövid időn belül (- nekem rövid idő az olvasások miatt- ☺️) ez már a negyedik ilyen témájú könyve, ha jól emlékszem.

Kovaxka P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Sokadik Musso olvasásom, de még nem az utolsó! Szokás szerint vitt magával a történet, kellően misztikus volt és kellően csavaros is. Persze, már megint időutazás, de egye fene. Ötöst nem tudok adni, mert zavart néhány következetlenség, az ízlésemnek túl romantikus volt, és nem volt szimpatikus a főszereplő sem. Még szerencse, hogy volt benne New York! A vége meg valahogy nem illett az egész regény hangulatához. Az új borító viszont nagyon klassz.

noni55 P>!
Guillaume Musso: Visszajövök érted

Ethan élete mindenki más számára tökéletesnek tűnik, sikeres, gazdag és elérte nagy álmát, hogy a New York Times címlapján szerepeljen. Belül viszont üresnek érzi magát, hiányzik valami az életéből, hogy újra elevennek érezze magát. Az egyik napja nagyon rosszul sikerül, szinte kisiklik az élete, minden rossz megtörténik vele. Másnap megdöbbenve jön rá, hogy újra az előző napot éli meg. Próbálja most megakadályozni az előző nap legrosszabb történéseit, de sajnos ugyanúgy rosszul végződik a nap. Másnap megint újraéli az előző napot és úgy tűnik, hogy akaratán kívül megváltoztatja a dolgok menetét. Vajon sikerül neki végérvényesen túljutni ezen az ismétlődő napon? Nagyon sok dologra fény derül az életével kapcsolatban, olyan eseményekre is, amelyeket álmában sem gondolt volna soha.
A történet vége nekem sajnos nem jött be, én inkább a spoiler befejezés híve vagyok. Ettől függetlenül nagyon érdekes történetet olvashattam megint az írótól.


Népszerű idézetek

Bagneso>!

Aki tudja, hogy tudja, azt hallgasd meg.
Aki tudja, hogy nem tudja, azt tanítsd.
Aki nem tudja, hogy tudja, azt ébreszd fel.
Aki nem tudja, hogy nem tudja, attól menekülj.
(Kínai közmondás)

101. oldal

2 hozzászólás
Deva>!

Amikor az ember még gyerek, azt hiszi, a szülei tökéletesek, és vakon imádja őket. Később azt hiszi, hogy gyűlöli őket, mert nem olyan tökéletesek, mint hitte, mert csalódnia kellett bennük. De még később az ember megtanulja elfogadni a hibáikat, mert ő maga sem hibátlan. Talán ez jelenti azt, hogy felnövünk.

187. oldal

4 hozzászólás
Málnika P>!

Mennyi szép mondat, amelyeket soha nem alkalmazott magára! Könnyű a tudós professzort játszani, és csak úgy szórni a bölcsesség gyöngyeit, de annál nehezebb a gyakorlatba átültetni őket a saját életében…

36. oldal (Park, 2022)

Judit_1968>!

Az emberek boldogtalansága gyakran fakad a kétségbeesett próbálkozásból, hogy olyasmit befolyásoljanak, ami nem tőlük függ.

195. oldal

Melia>!

Egyedül gyorsabban halad az ember, de kettesben messzebbre jut el.

277. oldal

Melia>!

Vajon a szerelemtől hülyül el az ember, vagy csak a hülyék lesznek szerelmesek?

170. oldal

Nusii>!

A szeretni igét nehéz ragozni: a múltja nem befejezett, a jelenje csak felszólító módban érvényes, a jövője pedig feltételes. (Jean Cocteau)

298. oldal

Cheril>!

Az idő olyan, mint egy könyv oldalai: amikor a hatvanhatodik oldalt olvassa, a hatvanhetedik és a hatvannyolcadik oldal már meg van írva.

67. oldal, 6. fejezet - A körülmények hatalma

BertaPalikSzilvi P>!

Ha az élet nyújt egy második esélyt, ki olyan őrült, hogy elszalassza?

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: esély

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Loreth Anne White: Sötétedik
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anita Boza: Édes borzongás
Gillian Flynn: Holtodiglan
J. D. Robb: Meztelenül a halálba